Nytt fransk parti vil bryte med EU og etablere ny valuta

Partileder Florian Philippot i et nytt fransk parti kalt «Patriotenes politiske bevegelse». AFP PHOTO / JOEL SAGET

Et nytt fransk parti, ledet av en tidligere nestleder i Marine Le Pens parti Nasjonal Front, vil jobbe for å få Frankrike ut av EU og etablere en ny fransk valuta, skriver den engelske avisen The Express. Det nye partiet, somoffentliggjorde forrige uke et manifest om blant annet forholdet til EU.

Manifestet krever et fransk brudd med EU og euroområdet. Philippot ønsker innføring av en ny nasjonal valuta i et forsøk på å «gjenopprette nasjonal suverenitet» og «befri franskmennene» fra EU-sjefene.

I 26-punkts-charteret skriver Philippot at partiet hans vil forsøke å «utviske linjene mellom venstre og høyre» og utvide landets sosiale og økonomiske «prospekter». Han sier ifølge The Express at: «charteret beskriver partiets politiske holdning og verdier og definerer patriotene som et moderne patriotisk parti.»

Philippot sier til telegrambyrået AFP at han ønsket en «360-graders» uavhengighet fra Brussel, og legger til at Patriotene ikke er «et politisk prosjekt. Det er en ny politisk filosofi. Vårt charter legger grunnlaget for Frankrikes nye politiske fremtid »

Patriotenes charter krever også at lovlig og ulovlig innvandring til Frankrike blir «massivt redusert», og tar til orde for en gjeninnføring av Frankrikes kontroversielle rikdomskatt, ISF, som nylig ble slettet av president Emmanuel Macron.

 

 


Publisert: nov 14, 2017 @ 11:24 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • WarProxy

  Mens de er i gang kan det være en tanke å fri seg fra privateid sentralbank også..

 • O.M. Hadland

  EU er det beste som har hendt Europa siden Habsburgriket. Men som du sier makter ikke organisasjonen oppgaven. Da de skulle lage en «grunnlov» trodde de at de kunne legge frem 1000 tettskrevne sider og få folket med seg. Idioter.

 • selma

  Jeg synes det er grunn til å¨heie fram alle nye partier som vil fremme saker som gagner eget land, som nasjonal stat med suveren makt til å bestemme hva som er rett og riktig for sitt fedreland. Vi burde bruke ordene «nasjonal stat» og «fedreland» så ofte at globalistene til slutt sprekker av harme.
  Hvis nå bare dette nye partiet har ledere som viser handlekraft og redelighet og orden, kan det tegne bra. Og at de ikke lar seg overfuse av media som antagelig ikke vil gi dem for mye oppmerksomhet, av frykt for at globalistiske krefter skal tape terreng. Vi venter og ser.