Siv Jensen offentliggjør advarsler til Christine Meyer

Finansdepartementet vil offentliggjøre alle advarslene de mener de har gitt avgåtte SSB-sjef Christine Meyer det siste året. Meyer hevder kritikken først kom da det ble kjent hvilke forskere som skulle flyttes på. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Finansdepartementet vil offentliggjøre alle advarsler som er blitt gitt til avgåtte SSB-sjef Christine Meyer om omorganiseringen i byrået.

Finansdepartementet advarte Statistisk sentralbyrå (SSB) og Christine Meyer en rekke ganger mot å gå for fort fram i omorganiseringen, fortalte finansminister Siv Jensen (Frp) mandag. Avgåtte SSB-direktør Christine Meyer hevder derimot at Siv Jensen trakk støtten til omorganiseringen først da det nylig ble kjent at 25 forskere skulle tvangsflyttes fra SSBs forskningsavdeling – inkludert innvandringsforsker Erling Holmøy.

Tirsdag kveld jobbet embetsverket i Finansdepartementet på spreng med å samle interne referater til en offisiell rapport om alle møtene hvor budskapet ble fremført, skriver Aftenposten. Rapporten skal være en del av svaret på spørsmålene fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som sendte over seks spørsmål om saken tirsdag.

Departementet offentliggjør samtidig den omforente protokollen fra to møter mellom departementet og SSB, og som det mener viser at finansminister Siv Jensen har rett i krangelen med Meyer om hva som er sagt og gjort.

Ifølge Finansdepartementet (FIN) ble det allerede på to møter i januar gitt klar beskjed til SSB om at de ikke måtte gå for fort fram. Årsaken var at et eget Statistikklovutvalg er i gang med å utrede og foreslå endringer i SSB organisering.

Dette budskapet ble også fremført av departementsråd Hans Henrik Scheel overfor daværende SSB-sjef Christine Meyer i et møte 27. mars, viser det omforente møtereferatet.

Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen peker på nøkkelordet «igjen» i referatet fra mars.

– Det viser tilbake til to møter som ble holdt i januar, og som står sentralt. I tillegg ble det holdt to møter 8. og 19. september med samme budskap, sier Riiser Wålen til avisen.

(©NTB)


Publisert: nov 15, 2017 @ 7:11 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Infowarrior

  Ja jeg har hatt en mistanke om at Meyer lyver.

 • StemmerBlankt

  Dette er en sak for fremtidige arbeidsgivere, og evt dommere om saken havner i retten.
  Nå må Jensen og Finansdept skjerpe seg.
  Meyer har sluttet, og mange stusser.
  De fleste stusser i riktig retning, vil jeg anta.
  Ingen grunn til å oppføre seg som 4-åringer.

 • Rog Moen

  Mooooooorna meyer du vil IKKE bli savnet!

 • Cecilie_M

  Meyer driver et høyt spill nå med to mål for øye.

  1. Få mest mulig penger ut av denne situasjonen.
  2. Skade Siv Jensen og FRP så mye hun kan.

  Det sagt så synes jeg kanskje ordtaket «Tomme tønner ramler mest» kler Meyer godt i disse dager for lite har hun kommet med som stiller Siv Jensen i et dårlig lys så langt.

 • StemmerBlankt

  Unødvendig å»krige» i media.

  • Profet1

   Meyer publiserte først sine medarbeidersamtaler i (nok) et forsøk på å sverte Jensen, FrP og Finansdepartementet. Blir det riktig om den slags får stå uimotsagt, synes du? Jeg håper Jensen fortsetter å tilbakevise enhver tåpelighet fra Meyer, vi trenger ikke flere sverte-Helga’er i Norge.

   • StemmerBlankt

    Meyer vil få stadig mer sympati om Jensen fortsetter slik.
    Jensen bør heve seg over dette nivået.

 • Too

  Begynner egentlig bli lei av både denne meyer og hele saken, vi har nok ikke sett det siste her. Kontrollkomite og storting må jo ha noe å gjøre (kan neppe være viktigere ting å gjøre i Norge) så det er bare å vente at msm finner en fra MPG, r, sv, ap, sp, KrF (godgutten vår) eller vår grande lady å intervjue…