Sp støtter Aps forslag om å vurdere asylsaker på nytt

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Senterpartiet støtter Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt. Forslaget får dermed flertall.

Aps forslag handler om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. Partiet foreslår å innføre sårbarhetskriterier og vente med retur til sakene er tatt opp til ny vurdering.

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vendte forrige uke tommelen ned for et forslag fra SV om umiddelbar midlertidig stans i all asylretur til Afghanistan. Det fikk mange Ap- og Sp-veteraner til å reagere.

Sp hadde i utgangspunktet reservasjoner mot det siste av Aps totalt fire forslag, om at sakene til de unge asylsøkerne det gjelder, «ikke effektueres». I det endelige forslaget som Stortinget tirsdag tar stilling til, heter det at sakene «ikke effektueres før sakene er behandlet på nytt».

– Vi varslet Ap om at vi ikke kunne støtte det forslaget slik det lå. Ap endret ordlyden, slik at det ble bedre rammet inn. Da stemmer vi for alle fire forslagene, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

KrF kommer til å støtte SVs opprinnelige forslag om returstans, men støtter subsidiært Aps forslag, får NTB opplyst. Venstre kommer til å fremme et eget forslag, men vil støtte Ap-forslaget subsidiært.

(©NTB)


Publisert: nov 14, 2017 @ 9:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)

 • Profet1

  Og der kom nyheten jeg ventet på:

  SP snur, og støtter AP. Dermed har flertallet bestemt at returnerbare, voksne menn uten beskyttelsesbehov skal få gullkort hos NAV. Og SP sementerer sin posisjon som det mest upålitelige partiet i Norge. Vi så det i saken om utenlandske entreprenører, vi så det i saken om tiggerforbud og nå dette.

  Vi kan ikke stole på bønder, folkens. Kjøp maten i Sverige.

 • invernes

  SP viser sitt sanne jeg nok en gang, vi var nesten i mål ang tiggerforbudet og så saboterte SP.

 • LON1

  Dette var årets feigeste familietjeneste i 2017.

 • RunCHURCH

  Farvel SP

 • Gamleoslo

  Svik.

 • Knut Tiller

  Ikke overraskende fra AP, men skuffende fra et SP som ellers står som forsvarer av norske interesser, kultur og tradisjoner. Uklokt av partiet å tviholde på alliansen med et synkende AP!