Svart jusprofessor: Jeg vil lære barna mine at de ikke kan stole på hvite mennesker

Black Lives Matter protesterte mot at Trump ble president i USA, Seattle, Washington, 15. april, 2017. / AFP PHOTO / Jason Redmond

Den amerikanske jusprofessoren Ekow Yankah skrev nylig en kronikk i New York Times der han stiller spørsmål ved om hvite amerikanere er til å stole på. Han skriver i artikkelen at han lærer barna sine å tvile på, være mistenksom mot, og mistro hvite mennesker.

– Valget av Donald Trump har gjort det klart for meg at jeg skal lære mine gutter en lekse som er flere generasjoner gammel, som jeg for min egen del nesten unnslapp. Jeg vil lære dem å være forsiktige, jeg vil lære dem mistenksomhet og jeg vil lære dem mistillit. Mye tidligere enn jeg tenkte at jeg skulle, vil jeg måtte diskutere med mine gutter om de virkelig kan være venner med hvite mennesker, heter det i kronikken.

Kronikken har fått flere til å reagere. Yankah var gjest hos Tucker Carlson på Fox News og ble nødt til å forsvare seg overfor Carlson, som anklaget Yankah for rasisme og generalisering av hvite amerikanere, fordi Yankah forsøker å påvirke sine barn til å se hvite mennesker på en spesiell måte og tilegne dem egenskaper eller anskuelser basert på deres hudfarge. Yankah avviser at det er det han gjør og hevder at Carlson og andre hvite kan late som om rase ikke betyr noe og at det er individet som gjelder, men at det er et privilegium svarte amerikanere ikke har.


Publisert: nov 15, 2017 @ 9:56 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Gjermund Hougen

  Og jeg stoler ikke på fargede, muslimer eller venstresiden eller andre enn meg selv!

  • ferguson

   Uffda! Dette hørtes ikke bra ut!

   • John Bilberg

    Han er som meg, den eneste jeg kan stole på i denne verden er meg selv.
    Den gamle læresetningen gjelder fortsatt: «In God we trust, all others pay cash.»

 • Spaceman_Spiff

  Altså en svart rasist… han blir nok forsvart av venstresiden siden venstresidens hovedfiende er den samme som denne mannens hovedfiende: Den hvite mann!

 • Geiseric

  Trump blir ofte kritisert for å være splittende. Men dette er en av Trumps kanskje viktigste bidrag i vår tid: han får konfliktene fram i lyset. Konfliktlinjene har vært der lenge. Trump lufter ut. Det blir lettere å puste.

 • ad1648

  Det gode hatet – på amerikansk.

 • ferguson

  Han får støtte fra norsk venstreside.Alle hvite er onde rasister.Han er ikke en svart rasist når han sier det! Hvis en hvit mann hadde sagt det samme om svarte,så hadde han vært en rasist,og venstresiden hadde gått i fakkeltog og demonstrert mot alle hvite menn.

 • Infowarrior

  Rasisme i praksis

 • Frankie

  Tålmodigheten til hvite ovenfor diverse «minoriteter» begynner å bli syltynn. Så lurt av han og komme med en advarsel.

 • invernes

  Jeg er ingen

  jusprofessor allikevel vet jeg at man ikke kan stole på svarte mennesker 🙂

 • Geir Pettersen

  Så det er ikke bare i Norge at professorene legger til rette for å hevde sin politiske mening, spørs hvor lurt det er i lengden hvis de vil bli hørt ved en senere anledning.

 • Profet1

  Man kan jo bare forestille seg reaksjonene om det var motsatt.

 • Vonbråten

  Ser i grunn ikke at disse uttalelsene er så oppsiktsvekkende, den fargeblinde verden eksisterer ikke og har aldri eksistert. Det og se mennesker som er ulike en selv som en trussel vil jeg påstå er biologisk forankret.

 • Tor Anders Engen

  Rasist koko blir alltid koko. Selv om personen er sort eller ikke.

 • Logikk Logikk

  Hva er det som skjer med all rasismen mot hvite?

  Hvor kommer den fra, hvorfor godtas den? Er rasisme mot hvite greiere enn mot andre?

 • Truls

  Dette er da hvit rasisme?!

 • Frankie

  Er ikke så fryktelig lenge siden USA var et over 90% hvitt land. Trenger ikke lengere tilbake en til 50- 60 tallet. Problemene har blitt importert dit akkurat som det nå blir til Europa. Den samme gruppen mennesker som mer eller mindre ødela USA er nå godt i gang med å ødelegge Europa.