Venstre nesten dobbel så store som KrF på ny måling

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Senterpartiet og Venstre går mest fram på en ny meningsmåling for november, Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.

Regjeringens støttepartier opplever to forskjellige sider av medaljen på novembermålingen for TV 2 , utført av Kantar TNS.

Mens KrF stadig taper velgere og går tilbake med 0,1 prosentpoeng til 3,1 prosent – klart under sperregrensen, går Venstre ytterligere fram og noterer seg for en oppslutning på 5,9 prosent, fram med 1,1 prosentpoeng siden oktobermålingen.

Også SV kan se seg fornøyd med partimålingen for november. Partiet går fram med 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,4 prosent, noe som er den høyeste oppslutningen partiet har hatt på over åtte år.

Likevel er det Senterpartiet – valgvinneren i september – som går mest fram på denne målingen, med 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 11,5 prosentpoeng.

Regjeringspartiene går begge tilbake. Høyre sågar mest av alle, med en tilbakegang på 2,3 prosent og en oppslutning på 26,9 prosent – som fortsatt gjør partiet til landet største. Frp har en moderat tilbakegang på 0,4 prosentpoeng til 12,7 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet sliter fremdeles, holder ganske god stand med bare 0,1 prosentpoeng i minus, men går heller ikke framover. Ap får 25,3 prosents oppslutning og er fremdeles landets nest største parti.

Målingen er også dramatisk for Miljøpartiet De Grønne, som går tilbake med 1,5 prosentpoeng, og nesten halveres med 1,9 prosents oppslutning. Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville partiet falt ut av Stortinget.

Rødt på sin side ville ha fått to representanter ettersom de går fram med 0,2 prosentpoeng og vaker like under sperregrensen med sine 3,9 prosent.

(©NTB)


Publisert: nov 15, 2017 @ 8:47 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • StemmerBlankt

  Kan jo ha noe med «Prinsesse Vil Ikke» -Hareide- å gjøre?
  Velgerne til Krf er ganske konservative, mens Hareide glir mer og mer over til venstresiden hvor han blir spist opp av tydeligere partier.
  Partiene på venstresiden har ikke spesielt religiøse velgere…
  Velgerne kan ikke påstås å ikke være «dumme», men de er ikke totalt ute av stand til å registrere hva pilitikerne foretar seg.

 • bitten

  Både Venstre og Krf er like mye kvelende partier for min egen del ,
  så kan man ta med seg SV og AP som parti i samme slengen .

 • Torgunn

  Er det en sammenheng mellom migrasjon til Norge og misjonærer knyttet til lavkirkelige bevegelser og Krf?

 • Avatar

  Krf hadde om jeg ikke husker feil Norges mest lojale velgermasse.

  Noe har tydeligvis skjedd, er det en Hareide som har skjedd?

  • Victor Lima

   Siden gjennomsnittsvelgeren til KrF er ca 92 år gammel, er det rett og slett det faktum at velgerne er i ferd med å dø ut som bringer dem stadig lenger ned på målingene….

 • Feliciano

  Ser ikke ut til at det store skiftet mot nasjonalkonservatisme i Vest-Europa kommer fra Norge.
  Det blir vel som alltid, at Norge dilter etter etterhvert.

 • Harald

  Gladnyheten om at KrF var under sperregrensen for andre måned på rad burde også ha kommet V til del. Hva er det som går av folk når de «går over» til V? Hallo !