Åtte av ti politifolk ønsker å bære våpen fast

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I en ny undersøkelse fra Politihøgskolen svarer 80 prosent av politifolkene at de ønsker å bære våpen. I 2011 svarte kun 20 prosent ja.

Politihøgskolens forskere har spurt medlemmer i Politiets Fellesforbund om politifolk alltid bør bære våpen i tjenesten og har fått 5.000 svar, skriver Politiforum.

Etter at 60 prosent svarte nei og bare 20 prosent svarte ja på samme spørsmål i 2011, har vinden snudd. Nå sier hele 80 prosent ja til bevæpning, mens kun 15 prosent sier nei.

I mars konkluderte Bevæpningsutvalget med at politiets våpen fortsatt bør ligge innelåst i bilen. Kun tre politimestre er uenige, men forskerne mener utvalget har sett for lite på hvordan politiet selv opplever hverdagen.

– Man må spørre seg hvorfor politifolk ønsker å bevæpne seg. Det er ikke fordi de vil bære våpen for våpenets skyld, legger en av forskerne, Bjørn Barland, til.

Politihøyskolen har også gjort en generell meningsmåling, der 49 prosent er mot og 46 prosent er for fast bevæpning.

– Det som er interessant er at publikum er minst positive til bevæpning i Oslo, der politiet er mest for, sier Pernille Skjevrak, en annen forsker i teamet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har anbefalt at politiet bevæpnes, fordi de mener trusselbildet har endret seg de siste årene med jihadistisk terror på europeisk jord. Også fagforeningen Politiets Fellesforbund er for fast bevæpning, skriver NRK.

(©NTB)


Publisert: nov 15, 2017 @ 11:49 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Leif Arne Stople

    Politifolkenes vurdering av egen og publikums sikkerhet bør telle mer enn politisk korrekte uttalelser fra ja-menneskene i ledende stillinger i rettsvesenet.

  • Truls

    Fremskutt lagring på kropp…..visstnok! Gjenstår bare å huske på å låse inn kroppen i våpenskapet etter endt tjeneste!