Libanons president mener Hariri er pågrepet i Saudi-Arabia

A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on November 6, 2017, shows King Salman bin Abdulaziz al-Saud (R) meeting with former Lebanese prime minister Saad Hariri in Riyadh. King Salman met Hariri less than 48 hours after he resigned as premier in a televised address from Riyadh. / AFP PHOTO / Saudi Royal Palace / BANDAR AL-JALOUD /

Libanons president Michel Aoun sier at statsminister Saad Hariri er pågrepet i Saudi-Arabia, der Hariri for snart to uker siden kunngjorde sin avgang.

– Det er ingenting som rettferdiggjør at statsminister Saad Hariri ikke har vendt tilbake på tolv dager, derfor anser vi at han er anholdt og pågrepet, i strid med Wien-konvensjonen, skriver Aoun på Twitter onsdag.

Så sent som tirsdag kom det en Twitter-melding der Hariri skriver at han har det fint. Han opplyser også at han planlegger å reise hjem i løpet av de to nesten dagene, men at familien hans blir værende i Saudi-Arabia.

Aoun har ikke villet akseptere Hariris avgang før han kommer hjem til Libanon og han gir beskjeden direkte til presidenten.

Da Hariri kunngjorde sin avgang i en tale sendt på saudiarabisk fjernsyn, rettet han krass kritikk mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, hvis milits regnes som langt mer slagkraftig enn Libanons regjeringshær.

Hizbollah er også med i Hariris samlingsregjering.

Hizbollah får støtte av Iran, Saudi-Arabias erkerival. Saudi-Arabia er et sunnimuslimsk kongedømme, og Hariri er selv sunnimuslim.

(©NTB)


Publisert: nov 15, 2017 @ 12:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.