Moralposørene på Stortinget

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I sitt jag etter å fremstille seg selv som godhetens disipler, de øverste og fremste i landet her, og i salen der – ser vi tydelig nå, hvor uvirkelig hele dette skuespillet er blitt. Her gjelder ikke folkemakt; tidligst til neste valg… I mellomtiden, kun skamløs hyklerisk pretensjon. Og verst av alt, spillerne vet det godt selv, men fortsetter likevel det uvirkelige spillet – selv fra off-side – for å felle regjeringens nøkterne asylpolitikk.

Denne forakten for folk og landets beste fremvises i all offentlighet om de såkalte asylbarna, som folk flest godt forstår ikke er barn i det hele tatt. De er 18-år gamle menn, som dertil har familie og venner i Afghanistan. Stakkarslige Jonas Gahr Støre forsøker seg med at dette spørsmålet skulle han komme tilbake til etter valget, altså valgtaktikk og lureri. Ap ønsket ikke noe fokus på innvandring i valgkampen, men det ble det likevel.

At Sp følger Ap i dette uverdige spillet, er nærmest forbløffende. Men de trenger kanskje å holde ro i egne rekker. Alle partier har sine utopister å slite med. Haren kan ikke løpe altfor langt fra feltet. Men om de ikke finner tilbake til fornuften og det velgerne faktisk ønsker, vil begge partiene tape. For ved fasthet vil Sylvi Listhaug og FrP stige i aktelse – det gjør faktisk alle som sloss for fornuften og som ikke falskt spiller på følelser. De følelsesstyrte i Ap trekker forøvrig til SV. Støre forskrever seg unødig slik, ved å forsøke å ri to hester samtidig. Kanskje han burde la dem forlate Ap-skipet for godt?

Den borgerlige regjeringen er kommet ut på rett side av historien, og det tror jeg Støre innerst inne forstår. Og at fremtiden for Ap også er restriktiv innvandringspolitikk og et større fokus på nordmenns ve og vel. Personlig tror jeg han snart trekker seg fordi han forstår at han satset feil. Men han er jo mangemillionær og godt skjermet fra konsekvensene av eget partis politikk, så vi behøver overhodet ikke synes synd på ham.

En annen grunn til at Støre ikke allerede har trukket seg, synes å være for å skape litt avstand til valgnederlaget, for ikke å understreke det. Men, de aller fleste har forlengst oppdaget at hans utlovede lykkelige nye integrerte «Vi» har spilt fallitt. Det vil stemple ham og hans Ap-kolleger for alltid.

 


Publisert: nov 15, 2017 @ 11:11 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • Jan Petter Glendrange

  Jeg synes Dagens Næringsliv oppsummerer gårsdagens 180-graders snuoperasjon kort og presist:

  «Arbeiderpartiet stemte ifjor for innføring av strengere politikk overfor enslig mindreårige asylsøkere.
  Nå slår partiet kontra. Det viste seg nemlig at politikken ble strengere.»

 • Avatar

  SP ( særinteresse Partiet) følger slavisk de som ga dem århundrets landbruksoppgjør.

 • Elise E

  Norge blir ødelagt av politisk spill. Hva skal vi egentlig med partier? Eksisterer de bare for å gi oss følelsen av at vi har et valg? At vi kan påvirke hvordan landet blir styrt? Det er helt tydelig at de aller fleste på Stortinget har glemt hva de sitter der for og hvem de jobber for. De er folkets tjenere og deres jobb er å ivareta folkets og landets interesser. Det gjør de ikke. Gang på gang (med få unntak) har de vist oss at andre (og deres egen karriere) teller mer enn oss. De stjeler våre skattepenger og gir til fremmede, uten vår godkjenning. Gir statsborgerskap til økonomiske migranter og papirløse som vi ikke har peiling på hvem er og som kan utgjøre en fare for oss alle. De har også ‘glemt’ at de som søker beskyttelse ikke har krav på å få varig opphold. Beskyttelsen skal kun gis midlertidig, og så snart det anses trygt skal de sendes hjem igjen.
  Våre politikere er med andre ord enten skremmende uvitende eller så har de en agenda.

  • Avatar

   De overgir landet til fremmede krefter. Helt korrekt!

  • Inger Barth

   De har den agendaen at de vil sette kjepper i hjulene for Regjeringen. Noen har snakket sammen og ønsker å gi populære Sylvi Listhaug «en smell» som det ble sagt fra Stortingets talerstol i går. Senterpartiets representant Greni hadde store problemer med å forklare hva partiet «mener». Det hele er et spill som vi velgere gjennomskuer til fulle. Minner om at Giske var enig med Listhaug i de fleste av hennes innstrammingsforslag i 2016.. Synd at ikke AP fulgte spillereglene og innsatte kronprinsen Giske som statsministerkandidat. Han «kan» politikk mens Støre fremdeles er en læregutt.

  • tomnico

   I Bergen har de Skammens Politikammer og i
   Oslo sitter Skammens parlament.

  • GHjo

   Veldig bra av Dan Odfjell.Tingene satt nøyaktig på plass der de hører hjemme.

  • Balalaika

   «De stjeler våre skattepenger og gir til fremmede, uten vår godkjenning.»
   Hadde det ennå vært bare pengene – de gir jo bort hele samfunnet i tillegg til suverenitet – i det stille, trinn for trinn…

  • kjellM

   Råskap og annen umoral fra våre partivalgte.

 • Truls

  Flott oppsummering Dan!, tiltredes 100%

 • Cecilie_M

  Selvsentrerte, maktkåte politikere uten evne til og forstå mandatet de har fått av folket og velgerene. Det er bare trist hele greia slik de holder på uten tanke på at hele landet og folket må ta konsekvensene av deres intriger, spill og egoer.

 • Too

  Jeg synes sp slipper for lett unna i denne saken. Greit nok, vi har en av de svakeste ap lederne noensinne. Men sp går ofte høyt ut om vern av norske verdier, grenser etc. Man så det i debatten om tiggere og nå i denne sak, de snur ofte i siste minutt. Bekrefter seg som et sosialistisk parti. Hvem leder egentlig dette partiet? Er det den gutteaktige sjarm på vedum som forleder velgerne? Neppe han som er sjef på kjøkkenet. Sp var jo et borgerlig parti, men nå vet man aldri hvor de er. Når man snakker om rævslikking (fritt omsatt), så virker det virkelig som sp slikker ap. De skal passe seg veldig her, eller kan de gå på en Jagland…..

  • Anne Haugen

   SP skuffer sine velgere stort. Senterpartiet sine velgere ønsker ikke EU-politikk. De ønsker sikre grenser og mindre innvandring.

   • Steinar Høyvik

    » Sp er ikke sosialistisk i sin sjel. Det har den norske bonden aldri vært. » Sit. Dan Odfjell

 • Syringav

  Jeg reagerte spesielt på at Støre ikke ville ta opp denne saken før valget.

  «– Skjønte dere ikke at midlertidigheten hadde økt og at situasjonen var kritisk før nå?
  – Jo, det var landsmøtet et uttrykk for, men det var også et uttrykk for at vi ville ta opp dette på den andre siden av valget. Det lå til grunn, sier Støre.»

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/mindreaarige-asylsoekere/stoere-avviser-at-han-ga-etter-for-asylopproer-i-ap/a/24186907/

  Synes det er uærlig overfor velgerne, og dårlig gjort overfor de afghanerne som gjorde som de fikk beskjed om, og allerede har reist tilbake til Afghanistan. Støre visste at dette ville skje i oktober. Saken burde vært tatt opp før valget. Uansett er det usikkert hvor mange som vil få opphold etter at sakene har blitt behandlet på nytt.

  «Når sakene behandles på nytt, skal det ifølges Aps forslag legges mer vekt på om de unge ikke har omsorgspersoner, nettverk og/eller ressurser hvis de skal sendes på internflukt i sitt eget land.

  – Hvor mye vekt da? spør Sylvi Listhaug.

  Jonas Gahr Støre sier til VG at det skal tillegges mer vekt enn i dag.

  – Så mye større vekt at veldig mange får bli?

  – Det må skjønnet til utlendingsmyndighetene avgjøre, svarer Støre.»

 • May Day

  Presis og riktig beskrivelse av den politiske virkeligheten.

 • Finn

  Flott kronikk fra Dan Odfjell! Bruker man hodet en smule er det klokkeklart!

 • Jørn-Inge Throndsen

  Det ble visst full fest på asylmottaket jeg kjenner til på tirsdag. Gutta var umiddelbart på smartphones og meldte til kompisene sine i EU og i «Asia» at porten til perleporten igjen var åpnet.