TV2s Karianne Solbrække kaster stein i glasshus

Nyhetsredaktør i TV2, Karianne Solbrække. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den moralske forargelsen over menn som tafser på kvinner stor, og nyhetsredaktør i TV2, Karianne Solbrække, er blant dem som fordømmer. I en stor artikkel og i et videointervju på TV2.no, vil hun ha seg frabedt at «små ynkelige menn» misbruker makten sin. Men er det bare menn som skal korsfestes når de viser dårlig seksuell vurderingsevne?

I 2006 var det mye snakk om en ung, anonymisert krimreporter fra TV2, med et pent ansikt og langt blondt hår, gift med en journalist i Dagbladet, og som hadde et romantisk forhold til den straffedømte gjengkriminelle Arfan Bhatti, senere en profilert islamist og terrorist. Denne kvinnen var ingen ringere enn Karianne Solbrække.

Dette kunne ha blitt en viktig prinsipiell diskusjon om journalisters omgang med kriminelle kilder, i dette tilfellet en muslimsk mann som skjøt med automatvåpen mot den jødiske synagogen i Oslo. Likevel ble Solbrække stille og rolig tatt av skjermen før hun senere ble redaksjonssjef i God morgen Norge. I september 2016 ble hun forfremmet til å bli nyhets- og aktualitetsredaktør.

I 2006 var det noen som prøvde å trekke i gang en prinsipiell diskusjon, blant annet på journalistforumet Normedia. Tråden Bhatti, TV2 og identifisering gir et interessant innblikk i hvordan journalister tenkte om Solbrække og hvordan de beskytter sine egne og legger lokk på en viktig debatt. I denne tråden er det også mange lenker til aktuelle artikler.

Hans Rustad stiller også gode spørsmål i sin artikkel Medier & moral: TV 2-Solbrække må feie for egen dør. Han stiller spørsmål også spørsmål med om mediene beskytter sine egne.

«Det er akkurat samme dobbeltmoral som er ute og går når Solbrække vil ta «ynkelige, små menn», men ikke vil fortelle om sine egne etiske overtramp. Å være kjæreste med en jihadist mens man er krimreporter, er en så spesiell historie at ingen andre ville sluppet unna med det» skriver Rustad.

Solbrække har aldri forklart offentligheten om sin rolle i forbindelse med Arfan Bhatti. I stedet for å korsfeste sine medarbeidere som «destruktive, egoistiske og patetiske», burde hun ikke heller ha fortalt om sine egne feilgrep for å unngå seksuell tafsing i fremtiden?

Selvsagt skal vi unngå uønsket seksuelle tilnærmelser, og det som kommer frem via Aleksander Schaus twittermeldinger er bra.

Hvor bra hadde det ikke vært om Solbrække hadde stått frem og sagt: «Som ung krimreporter gjorde jeg noen fatale feilvurderinger i forbindelse med behandlingen av Arfan Bhatti. Vi i TV2 ønsker ikke å henge ut våre medarbeidere til tørk, og vi er opptatt av at det må være tilgivelse, på samme måte som TV2 har tilgitt meg for mine feilgrep.»

Men neida, her er Solbrække knallhard, og det finnes ikke nåde hos nyhetsredaktøren som skriver: «Vi må røske opp det siste ugresset med rota, hvis det finnes.»


Publisert: Nov 17, 2017 @ 3:14 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Kristian Kahrs

Kommunikator, kristiankahrs.com

Latest posts by Kristian Kahrs (see all)

 • Larkange

  Hva som evt. skjer innad i mediehusene og julebord hos Fiktiv Faktura AS er ingenting i forhold til det kollektive overgrepet bla. MSM og politikerne daglig påfører de kommende generasjonene ved å propagandisere, dekke over og forlede folket bort fra virkelighetens verden og inn i mørket. Karma? #MeToo

 • StemmerBlankt

  Himmel og hav, Solbrække…
  Vipps, så ble troverdigheten borte som dugg for solen..
  Skjønner jo nå hvorfor jeg knapt ser på nyhetene på Tv2 lenger.
  For noen år siden så jeg nyhetene der fast, siden jeg ikke takler Nrk.
  Nå ser jeg knapt på nyheter på tv lenger, jeg forholder meg til internett.
  Media får skylde på seg selv for egen undergang.
  Regjeringen bør ikke hyre inn Tv2 som rikskringkaster på nytt ved siden av Nrk.
  Vi trenger et alternativ til Nrk, ikke en kopi.

  • Jeg kjenner mange av de som jobber i TV2, og det er viktig å ikke skjære alle over én kam. Mange av dem er overhodet ikke begeistret for lederskapet som blir vist for tiden. De har dyktige reportere i TV2, og de er flinke til å sette agenda i mange saker, selv om deres utenriksdekning blir vel tabloid og ensidig. I utgangspunktet ville jeg ikke ha noe mot at Solbrække skulle få en ny sjanse og tilgivelse, men det burde vært åpenhet om hennes egne feilgrep. Det hadde styrket henne som leder. I dag stiller vi store spørsmålstegn.

   • StemmerBlankt

    Må si at det ikke vekker tillit til Tv2, når de ansetter en leder med så dårlig dømmekraft.
    Jeg står på mitt når jeg synes saker og vinklinger har beveget seg mot Nrk-nivå de siste årene.
    Det er alt annet enn positivt.
    Nyhetene ledes jo av Solbrække, så da må jo dette være styrt av henne?
    Jeg betakker meg.
    Hadde vært flott med objektive nyheter som belyste fakta, slik at seerne fikk bedømme selv.
    Nyhetsdekningen i Nrk og på Tv2 skaper bare frustrasjon.

  • Arild04

   TV2 skuffer fortløpende

 • Avatar

  Bare se på saken de har gående nå i Tv 2. Er noen navn kommet opp? Nei.
  Angir ikke sine egne men de skal skrive side opp og side ned om det…
  Det blir jo bare latterlig!

 • fruityloops

  Små ynkelige kvinner som Solbrække kan snakke høyt, for det er vel ingen som vil ha hun etter at hun rotet med Bhatti.

  • Jeg har brukt sterke ord om Solbrække om at hun fordømmer og stempler sine medarbeidere som «destruktive, egoistiske og patetiske». Likevel tror jeg vi som er uenige med TV2s kommunikasjonsgrep i denne saken forholder oss saklige og ikke kaller Solbrække ynkelig.

 • Hvem som hopper i seng med hvem er ett fett. Dog, hun skriver nå i meldinger til Bhatti som om hun vet hva han gjør, og at han ikke skal gjøre det før han spør henne.

  Det, alene, er mer enn nok til å hive hun ut i enhver nyhetsredaksjon. Om da ikke alle redaksjoner mer eller mindre bedriver med slik taktikk. Se og Hør blir foraktelig fnyst av, som er litt finurlig da forskjellen mellom S&H og resten er glanset papir.

 • StemmerBlankt

  I så fall er hun medskyldig?

 • Gamleoslo

  Har gitt opp begge trollfabrikkene. NRK og tv2 “nyheter” lukter vondt.

 • Breidablikk, du er jo teolog og prest, og du kan selvfølgelig historien om kvinnen som ble grepet i ekteskapsbrudd. Her sier Jesus at den som er syndfri kaster den første steinen. Jeg ønsker ikke å fordømme Solbrække for hennes feil, men når du selv har blitt vist nåde og tilgivelse, da ser det ikke bra ut at Solbrække bruker så harde ord som hun gjør. Jeg har snakket med folk i TV2 systemet som gjerne skulle ha sett at saken med Solbrække fikk en helt annen utgang enn det den fikk, men nå fikk vi dessverre ikke den gode debatten om journalisters forhold til kriminelle kilder. Kanskje vi kan få en slik debatt i etterkant av denne saken? Underst i maildialogen jeg har lagt ut, ser du eposten jeg sendte til Solbrække hvor jeg oppfordret henne til å være åpen om sin historie med Arfan Bhatti. Beklageligvis hørte hun ikke på meg.

  • Breidablikk

   Jeg oppfattet deg ikke som ute i et fordømmende ærende, og vi kan være enige i at den opprinnelige saken burde vært behandlet på en annen måte. Jeg ser bare ikke at en fortidig profesjonell feil diskvalifiserer Solbrække i dag, 10 år etter, til å mene noe om en helt annen sak.

   • Elisabeth Hoen

    Den ene forskjellen på metoo kampanjen og Solbrække og Bhatti er dette med gjensidighet eller ikke. Sistnevnte var kjærester og har ikke med metoo kampanjen å gjøre sånn sett. Ellers er jo det med tilgivelse et godt poeng som Kristian har.

  • Jon Smith

   Så du mener at seksuell samkvem med en mann utenfor ekteskap diskvalifiserer henne om å uttale seg om menn som gjør overgrep på jenter og kvinner?
   Dette reiser jo interessante spm.stillinger.
   Menn som har sex utenfor ekteskap skal de forbys å ytre om seksuelle overgripere?
   Er seksuelt samkvem utenfor ekteskap likestilt med seksuelt overgrep 8g bør da straffes?
   Hvis så diskvalifiserer det henne om å ha en mening om menn som er overgripere? Og til slutt hvorfor i all verden skal Solbrække sende epost til deg om hvem hennes seksuelle partnere er? Er du skriftefar og den leder for den norske moral?

   Dette føyer seg inn i kvinnesyn fra Kristian Kahrs.

   Jenter som drikker seg “sanseløse fulle” har ikke har krav på rettsvern hvis de anklager mannen for voldtekt. Dette i fra en annen tråd.
   Til den https://uploads.disquscdn.com/images/6ad4336c906aa2e28597a1d0d41cf41568c072b90d26fd1010e33b19e79aefb3.png tråden passer det å skrive at når en jente er så sanseløs full så SKAL MAN IKKE ha seksuell samkvem. Derimot sørge for at jente/kvinne kommer trygt hjem.
   Alt annet er overgrep. Det kalles god moral og da er man innenfor “skriften”.

   Dette er journalistisk makkverk på sitt verste og ikke minst ett forkvaklet kvinne -og menneskesyn.

 • Astraios

  Da skandalen om Solbrække og Bhatti var et faktum ble folk truet med utestengelse i avisenes kommentarfelt dersom de nevnte hennes navn.

  Media generelt la et tungt og beskyttende lokk på saken – men Trygve Hegnar var den eneste som våget å fortelle hennes navn.

  Nå er et samlet media (og sosiale media) i indignert harnisk og forlanger at mannlige sjefer som ikke tok affære skal “miste jobben”.

  Krav om “å miste jobben” er det nye mantra blant feminister når kvinner anklager menn – og det spiller ingen rolle om det føres bevis. En anklage fra en kvinne er nok.

  Så hvorfor beskytter TV2 sin redaktør Karianne Solbrække?

  • Emperor

   Kanskje Solbrække arbeider undercover for å finne mer ut om Bhatti, skikkelig, profesjonell journalistikk, så fikk hun oppleve sex samtidig, utenfor ekteskapet.

 • Lisa

  ‘Bukken og havresekken’. Hun var jo selv avslørt som frempå i sengehalmen, og ekteskapsbryter med en klient/informant. Er det ikke den samme Solbrække som tafset på den gifte pakistanske Profetens Ummah-islamisten Arfan Qadeer Bhatti, diskré over flere år. Selveste PU-Bhatti; koneplageren, og den terrortiltalte jødehateren; som skjøt mot synagogen i Oslo. Virkelig. Er Solbrække den rette til å skrike seg hes om ‘trakassering’, da hun ‘utnyttet’ en informant i makt av selv å være journalist.

 • Lisa

  Er Solbrække den rette til å påpeke pressefolks ‘trakassering’, da hun selv ‘utnyttet’ en informant i makt av selv å være journalist?
  Solbrække var jo selv avslørt som frempå og ekteskapsbryter med en presseinformant.
  Den samme Solbrække som tafset på den gifte pakistanske Profetens Ummah-islamisten Arfan Qadeer Bhatti, diskré over flere år. Selveste PU-Bhatti; koneplageren, og den terrortiltalte jødehateren; som skjøt mot synagogen i Oslo. Virkelig.

 • Solbrekke har noe imot “små,ynkelige menn” som misbruker makten sin overfor kvinner. Det havner i en svært pikant kontrast når hun valgte en fundamental, kompromissløs macho-mannemann, med kvinnesynet fra helvete, og maktgalskap nok til å ville ta over hele Norge…ja faktisk hele verden. Hun må ha vært et trofe for denne kriminelle drittsekken.
  Men hva så hun i ham? Hva drev henne i hans armer? Hva tenke hun på?
  Jo mindre hun snakker om det, desto større blir spørsmålene.

  • Arild04

   Hun liker ikke små ynkelige menn

 • Jan Olsen

  Tror nok også troverdigheten til wikipedia har fått en knekk når det gjelder Karianne Solbrække. https://no.wikipedia.org/wiki/Karianne_Solbrække
  Ikke et ord om hennes intime forhold til isamist og terroristen Arfan Bhatti er nevnt med ett ord, enda dette var med på å ta henne av skjermen og skyve henne oppover karrierestigen i TV2.

 • o nessemo

  dette er det ingen vits i og diskutere ,,,,samme som SSBmeyer de begriper ikke at det skal vere samme regler for almuen og dem

 • Nils Petter Mikkelsen

  Hvilken sikker kilde er det fra ? Om det er korrekt er jo det ganske oppsiktsvekkende.

 • Joakim Karlsen

  Hykleri på høyt nivå; “gjør som jeg sier ikke som jeg gjør”. Venstresidens faste mantra. Patetisk er vel ordet jeg leter etter..

 • Ronny moen

  Solbrække kan lede tv2 med en fortid med en terrorist,SSB kan ledes av Meyer som prøver å skjule sannheten for offentligheten,men Carl i Hagen kan ikke få en plass i nobelkomiteen.
  Norge i et politisk korrekt nøtteskall.

  • Torbjørn Brevig

   Carl I Hagen bør overhodet ikke sitte i Nobelkomiteen. Prinsippielt bør poltikerne holde seg unna. Hjelper ikke å påpeke at andre har gjort det før. Blir ikke merriktig nå av den grunn.
   Solbrekke og Meyer blir vi fort enige om.

   • Emperor

    Det er bare politikere nobelkomiteen.

    • Torbjørn Brevig

     Av Nobelkomiteens fem medlemmer, er to er TIDLIGERE Stortingsrepresentanter. Vi snakker om aktive politikere på Stortinget (inkludert vararepresentanter) og ikke de som har gått av. Det er her prinsippet ligger. Det handler ikke om Hagen er kvalifisert eller ikke. Han er kvalifisert. Det handler om å sikre en uavhengighet i forhold til Stortinget. Og det er jeg for.

   • Ronny moen

    Kan du utdype det litt mere,eller ligger det noe politisk korrekt bak?
    Tror jeg lukter litt rødt her

    • Torbjørn Brevig

     Hvis det er noe som ligner rødt her, så er det din mangel på argumenter. Ellers vil jeg sterkt anbefale nesespray. Normalt effektivt mot tette luftveier.

 • Nordmenn er et av verdens mest konforme folk, det avspeiler seg i de store AP eide media kanalene. De er mer opptatt av og bevare konformiteten enn å stille kritiske spørsmål til maktmenneskers overgrep. De som evner tenke kritisk bygger ikek sine vurderinger på norske mediakanaler.

 • Harald Paulsen

  Solbrekke er så uvirkelig at jeg har holdt meg fra å kommentere henne til saken nærmest er død.
  Hun svindlet sin kall og unger (om hun hadde noen) og hun svindlet sin arbeidsgiver og lesere. Ved å involvere seg med Bhatti, vitende om hva han representerte, så har hun beveget seg over i områdene lands- og sivilisasjon. Hennes overgrep ble gjort for knapt 10 år siden. Tross det så er hun i stand til å pumpe seg opp som en over moralsk bøddel og det ovenfor de som er “små, ynkelige menn”.
  Vi har vel alle områder hvor vi ikke har grunn til å være stolt, men hun framstår som noe nærmest nazistisk navlekjælende. Ho er jo livsfarlig!
  Hun av alle, er så ansatt som nyhetsredaktør i TV2. Det i grunnen ikke overraskende, TV2 er jo som henne i samarbeid med islam, ved hjelp av de trojanske hestene, svindelen Palestina og svindelen multikultur (og pæng), dvs hun er ansatt fordi hennes svindelstruktur passer eierne / toppledelsen i TV2.
  I USA er det en republikaner som noen hevder har hatt for stor interesse for unge jenter for 35-40 år siden. Landsforræderi er helt ok, selv om det både er i dag og i går, men å ha tafset på ei jente gir livsvarig og det selv om han har endret holdning og praksis for mer enn en mannsalder siden.
  Den mørke middelalder var jo opplyst sammenlignet med den tid som vi lever i.