Katerina Janouch: Sverige er i krise, og det er verst for kvinnene

Photo by Thron Ullberg. Wikimedia Commons.

Last updated on November 24th, 2017 at 07:21 pm

Svenske tilstander er blitt en flittig brukt frase i den norske politiske debatten, men vi er ikke alene om å diskutere den alvorlige situasjonen i vårt naboland mot øst. Den tiltagende segregeringen i svenske storbyer, økende kriminalitet og voldtektsbølge har vekket reaksjoner over hele den vestlige verden. Av enkelte er Sverige blitt referert til som Europas voldtektshovedstad, og mange forbinder svenske forsteder med bilbranner og opptøyer. Hva mener egentlig svenskene selv om utviklingen? Er de like positive til det flerkulturelle samfunnet som mediene deres gir inntrykk av?

Katerina Janouch er en svensk journalist, forfatter og samfunnsdebattant av tsjekkisk bakgrunn. Hun kom i hardt vær etter et intervju på tsjekkisk TV der hun beskrev et dystert bilde av det nye, mangfoldige Sverige. Janouch ble beskyldt for å spre en skremselspropaganda som ikke stemmer med virkeligheten. Hun har fortsatt å kritisere etablissementet og har satt ord på bekymringer mange svensker har for sitt lands fremtid, blant annet på sin blogg, Katerina Magasin.

– Bildet man får servert i media stemmer ikke. Svært mange svensker er alvorlig bekymrede for situasjonen. Alle jeg har snakket med, fra politifolk til ansatte i sosialtjenesten og hos Migrationsverket, alle sammen sier de at det er krise, sier Janouch til Resett.

Voldtekter øker

Hun vektlegger at det fremst er kvinner som er blitt rammet av den dystre utviklingen i landet.

– Det er først og fremst kvinner som kommer dårlig ut av det her. Det er jo blitt et mannsoverskudd i Sverige på grunn av den store asylinnvandringen. Og ingen vet hvem disse mennene er. Myndighetene har opptrådt helt ansvarsløst ved å ikke ta rede på folks identitet før de er blitt sluppet inn i landet. Jeg har dessuten sett en del på økonomiske kalkyler og analyser situasjonen, og det er klart at dette taper Sverige stort på, ikke bare økonomisk, men også kulturelt og sosialt. Det er veldig negativt for oss, sier Janouch.

Det sies ofte at de fleste voldtekter forekommer innen nære relasjoner. Slik er det ikke lenger i vårt naboland.

– Tidligere ble de fleste voldtekter i Sverige utført av en som stod offeret nært. Nå er dette snudd på hodet fullstendig, hele 70% av voldtektene er nå overfallsvoldtekter av ukjent gjerningsmann, dette fremkommer i statistikk fra BRÅ. Men politiet henlegger 13 voldtektsanmeldelser hver dag, forteller Janouch.

Hun mener at svenskene sliter med å håndtere den økende kriminaliteten, fordi man i Sverige ikke har vært vant til de formene for kriminalitet som nå brer om seg i store deler av landet.

– Vi har veldig mye importert kriminalitet som vi ikke aner hva man skal gjøre med i Sverige, fordi vi nesten ikke har erfaring med sånne saker. Det er gjengkriminalitet, det benyttes håndgranater og det forekommer skyteepisoder på åpen gate. Mange mennesker er redde for å gå ut. Noen er til og med blitt oppsøkt og ranet hjemme hos seg selv.

Likevel mener Janouch at man ikke må svartmale for mye.

– Det er ikke sånn at alt går dårlig i Sverige og det finnes fortsatt ressurser, men situasjonen vi har havnet i som følge av den store innvandringen er uholdbar. Nå flytter folk ut av sentrale Stockholm også, det er blitt mer utrygt selv der.

Berøringsvegring

Janouch forteller at hun etter intervjuet i tsjekkisk TV bestemte seg for å reise rundt i Sverige for å se selv hvordan det stod til. Det som møtte henne var langt verre enn det hun hadde sett for seg og det hun hadde snakket om i intervjuet.

– Etter at jeg ble intervjuet i tsjekkisk TV ble jeg anklaget for å spre misinformasjon om Sverige. Jeg bestemte meg for selv å ta rede på hvordan situasjonen faktisk er, så jeg reiste rundt i Sverige og sjekket det ut på egen hånd. Jeg fant ut at jeg i intervjuet kun snakket om problemene slik de fremstod på overflaten, virkeligheten som møtte meg er faktisk mye verre. Men i Sverige får man ikke være for direkte. Det finnes en konfliktskyhet. De som sier at alt går bra og at alt går dårlig tar begge feil. Men Sverige har store problemer, sier Janouch

Skattetrykket i Sverige er blant de aller høyeste i den vestlige verden. Janouch peker på følelsen av urettferdighet som dukker opp hos mange hardtarbeidende svensker som opplever at velferden kuttes for dem selv og deres familier, mens unge, mannlige migranter får gratis bolig og bidrag, betalt av svenske skattebetalere.

– Det er bittert for svensker som betaler så mye i skatt at de skal betale alle fordeler og bidrag til alle asylsøkerne. Kanskje har de en mamma som ikke får den omsorgen hun har behov for, samtidig ser de at unge, mannlige migranter nyter godt av generøse fordeler og bidragsordninger, betalt for av svenske skattemidler. I Sverige har man tradisjonelt sett alltid stolt på staten. Man har sett på staten som en positiv aktør man kan regne med. Når så staten ikke lenger presterer eller svarer til folkets forventninger er det ikke merkelig at folk blir opprørte.

Ifølge Janouch er dessuten mange eldre innvandrere i Sverige nå meget bekymrede.

– De som kom for 30-40 år siden reagerer spesielt sterkt. De er kjempeglade i Sverige og er veldig redde for det som nå skjer med landet de har integrert seg inn i, sier Janouch.

Har hun rett er dette godt nytt for Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson, som har sagt at han tror hans parti kan bli stort blant innvandrere.

Janouch maner til politisk lederskap og peker på at det må gjøres noe radikalt for å snu situasjonen. Sverige har nå 61 såkalte utenforskapsområder og det blir stadig flere. 23 områder betegnes som spesielt utsatte områder. Dette er områder ordensmakten vegrer seg for å gå inn i.

– Det må gjøres noe radikalt, men våre politikere er ikke skikkede til det. De hadde egnet seg dersom alt hadde vært stille og rolig, men slik er det ikke nå, langt i fra. Hele Sverige er destabilisert, sier Janouch.

Videre bedyrer Janouch at hun nesten utelukkende har fått positiv respons etter at hun begynte å adressere disse problemstillingene.

– Jeg får enormt mye støtte. Jeg får massevis med meldinger og mailer, også fra folk i andre europeiske land. På Twitter hadde jeg en måned 7,3 millioner visninger, noe som er på nivå med svenske, riksdekkende medier. Jeg ligger på 30. plass på listen over de mest utlånte forfatterne ved svenske biblioteker, likevel blir jeg ikke invitert dit. 

Katerina Janouch lover at hun ikke kommer til å gi seg.

– Jeg kommer ikke til å vike, jeg kan ikke slutte å snakke om dette nå. Etablissementet vil liksom stilne folkets stemmer, men det går ikke lenger. Folk er nå så sinte. Jeg er imot alle former for ekstremisme, både til høyre og venstre, men jeg kan på en måte forstå at folk i sin avmakt søker seg til ekstremistiske grupperinger. Jeg er ikke rasistisk eller fremmedfiendtlig, men jeg bryr meg om det svenske samfunnet og om det fungerer slik det skal, avslutter hun.

 

 


Publisert: Nov 24, 2017 @ 7:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  JA det er kvinnene som blir den store tapende part med multikulturisme som i Sverige ,
  som får innskrenket friheten sin betraktelig når man ser på voldtekts – bølgen .
  Slik blir det når man tar inn en vold og kvinneundertrykkende religion med islam inne i
  bildet ,som har ikke respekt , tar ikke et nei for nei og ser på europeiske kvinner som fritt
  vilt .

  Så slike ekstreme , forkastelige holdninger som mennene i fra den islamske , afrikanske
  verden har når det gjelder synet på kvinner er så til det grader forkastelige .
  Ja en meget dyster trist fremtid har hele Europa , Sverige og Norge i vente foran seg ,
  når man ser bare på hvor ekstremt mange problemer som multkulturen fører med seg .
  Når det gjelder voldtektstatistikker og ekstremt store problemer på andre måter også ,
  som den gruppen ligger på topp 10 på negativ – statistikken i Europa .

  JA det er vist ikke bare Sverige som er i stor krise på grunn av multikuturalisme ,
  dette gjelder så til det grader hele Europa også så til det grader ser man jo .

  • GHjo

   Det er på en måte like idiotisk som å benekte at himmelen er blå.
   Alle kan se at den er blå, men hvis noen gir uttrykk for dette, farer han med løgn og ondskap.Og han blir momentant skjøvet ut av «De Godes» selskap.

  • Ole

   Det blir for dumt når det er de feministiske sosialistene som i fremste rekke har sørget for denne galskapen. De har ikke min sympati. Det største problemet blir nå vår egen innvandrings problematikk og den nordiske passunionen.

 • Ten4

  Det er farlig å gå ut, og det er farlig å bli hjemme. Det er farlig for barn å gå på bibliotek (noen ble stengt etter berikelses-vold), og det er risikosport å gå til et offentlig innendørs bad. Parkene er farlige, sentrum er farlig, togstasjoner er farlige og kjøpesentre er farlige.
  Det gjelder ikke bare de store byene, men også småbyer helt opp til midt-Sverige.
  På ganske få år har Sverige blitt omdannet fra et idyllisk og sivilisert land, til et multikulturelt helvete på jord. Det er ikke å svartmale å opplyse om hva som faktisk skjer.

  Det som da er rart, er hvordan innvandrerpartiene (som vil si alle unntatt SD), fortsatt står sterkt i befolkningen? S (samme som AP), er fortsatt største parti, og C (samme som SP) er også fortsatt stor. Centerns leder Annie Lööf uttalte at hun ville ha 30 millioner asylanter til Sverige og at det ikke ville være NOE problem.

  “Jeg ligger på 30. plass på listen over de mest utlånte forfatterne ved svenske biblioteker, likevel blir jeg ikke invitert dit. ”

  Vi glemmer ikke at Hege Storhaugs bok ble nektet hos de fisefine forlagene i Norge. Forlag og biblioteker bør være de som går forrest i fakkeltoget for ytringsfriheten, men neida. Det ville være for ukorrekt å marsjere i utakt med konsensusmeningene på ytre venstre.

  • S. Haugen

   Det som er så fint er at vi som ikke vil ha dette også vet hvem som vil ha det, dette for at det skal bli lettere og rettsforfølge de som har villet ødelegge for land og folk!

 • Tor Anders Engen

  Det har vist seg at de kvinner som hyler om likestilling og at kvinner skal bli hørt osv osv. Er det samme som støtter helhjertet kvinneundertrykkende kulturer og “tro”. Det stopper ikke der, men dem også er hekta på bdsm, der kvinner blir torturert. Men samtidig er dem mot porno og kaller det nedverdiget mot kvinner, selv om disse har høyere lønn og har mer rettigheter enn menn osv. Samtidig går i slut walk og hyler, disse er ofte mer vulgært offentlig enn det som man finner på film. Slike kvinner “fristilte” gifter seg med muslimer, som banker opp eller voldtar henne. Det er bare å lese forskjellig blogger av feminister som har fått erfaring med den multikulturelle berikelsen.

  Det eneste løsningen jeg kan fremme er å fjerne multikulturen, men også plassere de venstreradikale feminister på anstalt til dem blir friske fra sin galskap. Disse er en fare for seg selv og alle andre i det land dem bor i.

 • Infowarrior

  Krise er vel mildt sagt, politikerne har ikke snøring på hvordan de skal få bukt med den brutale kriminaliteten rett og slett for at problemene nå er så store at de har blitt uløselige uten kuler og krutt.

  • Reidar S

   Varme armkroker og vafler??

 • Avatar

  det kommer til å bli ille i Sverige og nesten like ille i Norge. eh , det er min hypotese.

  Så bra vi har globalist idioter på tinget som importerer muslimske år 600 mennesker i puljer på 10 og 10 000 av gangen. Stemmekveg som monner det svein!

  • Jon H

   Galskap satt i system.

  • revenskrev

   Norge kan fort bli verre om vi ikke klarer å omstille vår råvarebaserte økonomi samtidig som rikdommen fra olje og gass vil avta. Stemmekveget vil etterhvert trolig enten kapre eksisterende parti eller danne rene islamistiske parti etterhvert som den muslimske minoriteten vokser seg sterkere og går over til å være majoritet. Dette kan skje i Frankrike allerede om 40 år.

   https://www.washingtontimes.com/news/2017/sep/26/muslim-majority-in-france-projected-in-40-years/

 • Skvatt

  So sant, so sant, Noreg er nemlegen eit heilt unikt land i heile verda, alle dei problema som andre kan uppleva gjeld berre ikkje for oss, av di me berre er best. Difor lyt me lita på norske politikararar, dei veit beitre enn alle andre i heile verda kvisleisen me skal leva liva våre, og au kvisleisen me skal halda oss burte frå alle slike problem. So hyll visdomen åt norske politikararar! Jau!

  • Leif

   Det er jo sant at de problemene andre land har med innvandrere har ikke vi. ingen grunn til å ironisere over det.
   Men våre politikere er fortsatt dumme. Og de skal ikke ha æren for at Norge er et annerledes-land når det gjelder muslimske innvandrere.

   • smalltalk

    Når vært nærmeste naboland står i brann, sier det seg selv at vi er svært utsatt i Norge. Til orientering har vi vidåpne grenser mot Svergie!

   • heimevernet

    “Det er jo sant at de problemene andre land har med innvandrere har ikke vi.”

    Ja, i det store og det hele. Men se på kursen Norge har. De fleste andre land som ikke ble erobret i tradisjonell forstand hadde det også ofte fint så lenge andelen muslimer var lav. Dette er ikke noe å skryte av eller noe som vi nordmenn har gjort bra. Det er bare en konsekvens av at en erobrende ideologi går stille i dørene inntil den er mektig nok til å overta makt.

    Pleier kommunister å utbasunere at de skal utrydde serbere og skotter? Eller gjør de det først når de har makt til det?

 • Gothminister

  Svenske tilstander er rett rundt hjørnet også her i landet. Til stor glede for AUF og SU jentene som kjemper en daglig kamp for og få flest mulig unge menn til og bli i Norge. Dette vet vi konsekvensene av. Selv om man ennå ser også her i tråden at noen ikke tror. Det i seg selv er jo fantastisk, fordi vi ser det daglig. Vi vet hva disse menn står for av verdier. Derfor trenger man ikke å være rakett forsker for og forstå hva slags tilstander vi vil få i vårt land, om relativ kort tid. Om vi ikke endrer vår politikk.

  • Leif

   Det er ingen automatikk i at holdninger fører til handlinger! Det ser vi på mange av livets områder, også når det gjelder nordmenn. Derfor er din hypoteseprøving primitiv.

   • Reidar S

    Redd fror at hypotesen støttes av empiriske fakta

 • Jon H

  Det er fullstendig vanvittig alt dette som har skjedd og skjer i Sverige mht. de tingene som beskrives og diskuteres i artikkelen her.

  Hva skal til for at regjeringsmedlemmer kan stilles for riksrett?

  De har klart å mer eller mindre ødelegge et fredelig og trygt samfunn og land fullstendig i løpet av få år – og nekter å ta ansvar og rydde opp i elendigheten de selv har skapt. De nekter også for at Sverige har noen som helst problemer å snakke om når det gjelder innvandrere og fremmedkulturelle, integrering m.m.? Har disse menneskene som styrer og steller der borte i Sverige fullstendig mistet gangsynet og forstanden?

  Kan man virkelig å vente til neste høst med valg i Sverige? Noen må ta ansvar og begynne å rydde opp, snarest!

  Journaliststanden og mediehusene i Sverige bør også stilles en rekke svært kritiske spørsmål. Storoppvask er vel det som trengs.

  Det er jo åpenbart for alle som orienterer seg litt om disse forholdene at massemediene i Sverige ikke utfører samfunnsoppdraget sitt slik de burde – og har moralsk og etisk ansvar for å gjøre. De tilbakeholder systematisk informasjon som publikum har rett til å få, de bortforklarer, tåkelegger og ignorer fakta og opplysninger og snur ansiktet vekk fra de stadig økende innvandrerrelaterte problemene rundt i hele landet. De gjør ikke jobben sin!

  Det må da være mulig å stille redaktører og redaksjonssjefer på en eller annen måte til ansvar og få ryddet opp, og få inn et visst minstemål av ærlighet, moral, etikk og ansvarlighet i journalistikken – innen asylpolitikk, innvandrings- og integreringsspørsmål?

  Det er både umoralsk, uetisk, uansvarlig og forkastelig slik disse journalistene holder på, og det må da være brudd på en rekke presseetiske regler, både skrevne og uskrevne?

  Takk og pris finnes det mennesker som Katerina Janouch og velsignet være henne, og like mye hennes like her i Norge. For det fins noen ærlige og gode – noen er i Resett, Rights, Documents og noen få andre steder – men dessverre nesten ikke innen hovedstrømsmedia. Tragisk. Det er å håpe at Katerina Janouch og andre oppegående, ærlige journalister med integritet og moral i ryggraden ikke kommer til å gi seg.

  Norge ligger dessverre ikke langt etter Sverige — mht. en skremmende stor andel av våre folkevalgte og deres uansvarlighet på lignende måte som de folkevalgte i Sverige — og det gjelder også journalistsstanden i Norge – både når det gjelder uærlighet og manglende vilje og evne til å utføre samfunnsoppdraget slik de burde.

 • Emperor

  Stakkars svensker, dansker og nordmenn som har politikere som utsetter de opprinnelige befolkningen for dette overgrepet. De laster opp billass med penger hver dag og gir det til lagtvekkistan. Dette er galskap sammen med de fysiske og psykiske overgrepene.

  • Petter Simonsen

   Finnes ikke synd på svensker, dansker og nordmenn.

   Svenskene har i mange valg allerede sørget for at de skyldige politikerne har blitt gjenvalgt.

   Danskene har strammet inn mye, og Norge følger haltende etter.

 • Reidar S

  Håpr for din del at du er såpass gammel at du beholder illusjonene til veis ende. Må være grusomt å oppdage at verden er annerledes……

 • Orsen330

  En takk til Hareide, Grande og de venstrevridde som ønsker slike tilstander også her i landet.
  Hva annet skal en tro når en ser hvordan de står på for å befolke landet vårt med mennesker med en kultur og et verdisett som står så langt fra oss.

 • oliver

  “Dette er min hypotese, som ikke kan dokumenteres eller etterprøves. Den er dog basert på empiri og et realistisk syn på dagens situasjon.”
  Nå tuller du ikke så lite med begrepene. Å påberope seg en hypotese og så si at den er basert på empiri vitner om ikke å ha peiling på hverken hva man sier eller langt mindre hva man mener.

 • Astraios

  Sverige mente at de en gang var på “verdenstoppen” med sine radikale endringer av samfunnet – ved å legge landsbygda øde og samle folk i diverse siloer rundt storbyene. De så ned på sine naboland og kalte oss “dumme” – på en nedlatende og elitistisk måte.

  Se på dem i dag……

 • tore

  Fornuftig stemme fra Sverige! Ikke vanlig kost i våre dager. Regjeringer av ulik politisk farge har påført det svenske samfunnet enorme problemer som ikke lar seg gjemme vekk lengre.

 • Leif

  Med en andel muslimer i Norge på 4 % faller dine argumenter.
  Andelen er omtrent den samme i vest-europeiske land. Det er fortsatt vellykkede land. Om muslimske land i Asia og Afrika er “vellykkede” må du spørre folk der om.

  • heimevernet

   Alle land med mange muslimer har en gang hatt bare 4%. Men muslimer har kortere generasjoner, større familier og importerer nye, friske muslimer. At du synes Vest-Europa er vellykket som må ha hæren i gatene sammen med en politistyrke som er dobbelt så stor som den i Norge blir for meg merkelig. Vest-Europa er kun vellykket i kraft av det som allerede er bygget opp. Vi hviler på det som er gjort før.

   Muslimske land er sikkert vellykkede i den forstand at de behager gud. Ellers finnes det både samfunnsøkonomiske og andre analyser som diskuterer vellykkethet av islam. Jeg kan ikke se en eneste fornuftig måte å definere vellykkethet som får meg til å ønske islam til Norge. Muslimers bidrag til vitenskap feks er lik null.

   Siden Norge skal ha mange muslimer i fremtiden er det rimelig at jeg selv gjør meg opp en mening om hvor vellykket resten av den islamske sivilisasjonen er.

 • Sp1kerPistol

  Hva vil skje i en eventuell fremtidig økonomisk krise der det ikke lenger finnes nok penger til å dekke statens utbetalinger til innvandrere? Tikk, tikk, tikk…

  • Kjell Svensen

   Da bare tar staten fra landets rettmessige innbyggere da.

 • Petter Simonsen

  Politiet velger selv om de vil ha no-go soner eller ikke. Hvis de ikke liker tanken, får de sette inn litt ekstra mannskap, og slå ned på det. I tillegg får de klage til både politikere og presse.

  • Furusk

   Ja det burde ha vert enkelt, men der disse sonene oppstår er de seiglivet.
   Politiet må antagelig være der hele tiden ellers blir det nok no go leke etterpå de har vært der.

   • Petter Simonsen

    Selvfølgelig, det krever jo innsats over lengre tid. Kan ikke bare sitte i bilen og ta fartssyndere da. I tillegg kreves det at politimestrene klager både til media og politikere, slik at årsakene blir addressert også.

    • Furusk

     Prioriteringen til Politiet er feil. Den viktigste oppgaven for et bedre Norge nedprioriteres det er en skam.

 • invernes

  Sverige er i krise, og det er verst for kvinnene, må bare riste på hodet, for det er nettopp kvinner som er årsaken til det og.

  • Kjell Svensen

   Mange av disse kvinnene er såkalte “batikkhexor”, og det oppklarer jo en god del.

 • Jens – alt er på Twitter

  Meget godt og viktig, takk for at dere skriver om dette.

  Null treff i VG og Dagbladet.

  • Kjell Svensen

   Vi vet jo hva slags rask som styrer VG, DB, og de andre store media i Norge, og selvfølgelig skrive ikke de noe som ikke er politisk korrekt!

 • Kjell Svensen

  Det er jo bare for folket å organisere seg og ta over styringen av landet, verre er det jo ikke.

 • Harald Engen

  John Locke døpte det Samfunnskontrakten. Jeg tror ikke svenske politikere aner hva den går ut på. De driter fullstendig i den ihvertfall:

  https://no.wikipedia.org/wiki/Samfunnskontrakt

  Feminismen er en totalitær ideologi, den spiller på offerrollen til en gruppe akkurat som de andre ideologiene funnet opp på 1800-tallet som kulminerte i ødeleggelser som raserte store deler av verden mellom 1914 og 1990.

  http://www.side3.no/vitenskap/–kvinner-koster-staten-113000-kroner-mer-i-aret-enn-menn/3423312378.html

 • Ann O Nym

  Jeg finner ikke ord. Me too, you too, everybody too.