Jaleh Tavakoli: Danskene vil ikke forholde seg til sannheten om islam

Foto: Privat

Last updated on December 4th, 2017 at 10:13 pm

Vårt broderfolk i sør har opparbeidet seg et dårlig rykte blant innvandringsliberale og idealister. Dette på tross av at Danmark for eksempel i 2014 tok i mot flere asylsøkere i forhold til innbyggertallet enn mange andre europeiske land. Danmark har lenge vært ansett for å ha en relativt fri og åpen debatt om innvandring. Men biler brenner også i den danske hovedstaden, og skal vi tro forfatteren og aktivisten Jaleh Tavakoli, har danskene ikke unnsluppet den politiske korrektheten som kveler debatten om islam og innvandring over hele den vestlige verden.

Tavakoli kom til Danmark fra Iran i 1991. Hun er talskvinne for organisasjonen Frit Iran og er snart aktuell som forfatter med boken “Islams offentlige hemmeligheter”. Hun er en liberal humanist og feministisk aktivist og har utrykket seg særlig kritisk til islams fremvekst i vestlige land. Hun sier til Resett at danskene helst ikke vil forholde seg til sannheten om islam.

– Det er vanskelig å si hva danskene vet om islam. Det man har fått vite, sletter man fra hukommelsen. Hvis islam kritiseres og det kommer noen og påstår at kritikken ikke stemmer, da vil man gjerne tro på det, heller enn å innse den mørke realiteten. Man vil liksom ha en “happy ending”, i stedet for å akseptere den ubehagelige virkeligheten sånn som den er, sier Tavakoli.

Frafalne skal drepes”

Tavakoli er tydelig på at det ikke finnes noe skille mellom politisk islam og mainstream islam. Det politiske aspektet er en del av religionen.

– Islamismen har fått fotfeste i Danmark. Det er en global tendens at velmenende vestlige og såkalte sekulære muslimer bruker begrepet “politisk islam”. Man prøver å late som om islam er reformert og at politisk islam ikke er en del av mainstream islam. Men islam er ikke reformert og har et politisk aspekt. Man kan ikke som sekulær, moderne muslim eller ikke-muslim si at “slik er ikke islam” hver gang noen kritiserer religionen. De praktiserer jo ikke islam.

Tavakolis kritikk av islam har skapt reaksjoner i det muslimske miljøet.

Jeg har fått mange trusler. Mange er litt vage, av typen “vi kan ikke styre våre unge, du bør passe på” og slagord som “frafalne blasfemikere skal drepes”. Islamister har til og med forsøkt å infiltrere mine venner på Facebook. Politiet kan ikke gjøre noe. Ingen er blitt rettsforfulgt for å ha truet meg.

Tror du at det er tøffere å kritisere islam for en som selv har muslimsk bakgrunn?

– Det er som om det er en slags kollektiv, hemmelig avtale mellom muslimer, at man ikke skal vise danskene hva som foregår bak lukkede dører. De blir nok provoserte over at jeg som kvinne med min bakgrunn står frem og sier sannheten om islam. Jeg viser meg helst ikke i områder der det bor mange innvandrere, som for eksempel på Nørrebro. Muslimer vet oftere hvem jeg er enn øvrige dansker. Når det er noe om islam på TV, følger de gjerne med.

I det siste har gatekamper mellom kriminelle gjenger i innvandrertette områder preget den danske hovedstaden. Tavakoli mener at årsaken er mangel på oppdragelse av muslimske gutter, som gjerne har svært frie tøyler under oppveksten.

– Man kaller det bandekrig, det som nå pågår i København. Det er naturligvis et kjempeproblem. Det er noe galt med oppdragelsen når så mange med muslimsk bakgrunn er med i disse bandene. Problemet begynner, slik jeg ser det, med mangel på voksen innflytelse i barndommen. Ingen holder øye med guttene i muslimske miljøer, de får ofte lov til alt mulig, sier hun.

Vil ha en restriktiv innvandringspolitikk

Tavakoli er bekymret for Danmarks demografiske sammensetning og mener det er avgjørende at man fremover hjelper flere mennesker i nærområdene til krig og konflikt, i stedet for å ta i mot asylsøkere til Danmark

– Jeg ville ha gått inn for en veldig streng innvandringspolitikk. Ser man på demografien i Danmark, går det ikke i riktig retning. Jeg er på ingen måte for et raserent Danmark, men når man ser at muslimsk innvandring har bidratt med så mange problemer, så er det vanskelig å la være å problematisere de demografiske endringene. Jeg syns det er kjempeviktig at man stopper asylinnvandringen til Danmark og kun hjelper i nærområdene. Det må ikke for alltid være sånn, men det må bli sånn nå, for problemet har lenge fått lov til å vokse på grunn av redselen for å bli kalt rasist.

Tavakoli vektlegger behovet for reform av islam. Hun mener at vi ikke kan snu situasjonen før unge muslimer i Vesten avviser bokstavtro islam og omfavner de vestlige frihetsverdiene. Problemet synes å være at en del foreldre frykter at deres barn er blitt “for danske”. Vi har i Norge nylig sett hvordan barn født i Norge av muslimske foreldre sendes på koranskoler i foreldrenes hjemland på såkalt kulturrehabilitering.

– Det kjenner vi også til i Danmark. Vi kaller det gjenoppdragelsesreiser. Dersom danske myndigheter får vite at noen skal reise, så spør de bare ungdommen selv om den er tvunget til å reise eller om det er frivillig. Det er nok vanskelig for barna og fortelle at foreldrene tvinger dem, hvem vil at ens foreldre skal havne i fengsel?

Tavakoli problematiserer at det så ofte er ofrene som kommer verst ut når de bryter med et undertrykkende miljø. Kvinner som rømmer fra voldelige forhold må gjerne begynne et helt nytt liv, mens familien kan få fortsette som om ingenting er skjedd.

Det første man skal gjøre om man vil snu en situasjon er å definere hva problemet er. Tavakoli mener vi må legge bort berøringsangsten.

– Man må kunne definere problemet og vite hva det er før man kan begynne å se etter løsninger. Fordi man ikke har villet peke på islam eller muslimer, har man snakket om ikke-vestlige. Men det er jo ikke filippinere eller søramerikanere dette gjelder. Vi må kunne snakke om hva dette er. Ellers når vi ingen vei, avslutter forfatteren.


Publisert: Dec 4, 2017 @ 10:13 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • invernes

  Merkelig advarslene er mange men folk sover videre, det minner meg litt om Æsops fabel: « Ulven kommer! Ulven kommer!» bare det at her ser alle hvem som kommer, allikevel er det ingen som bryr seg, selv om rovdyrene herjer vilt blant folket.

 • Tor Anders Engen

  Igjen, løsningen er å fjerne multikulturen og de som har presset på oss denne galskapen.

 • Hanne Jensen

  Det er noen motsetninger her som jeg ikke helt forstår. På den ene siden sier hun at de kriminelle gjengene gjerne består av muslimske gutter. Hun forklarer det med at foreldrene ikke passer godt nok på dem og gir dem for store friheter. På den annen side sier hun at barna sendes på koranskoler fordi barna er blitt for danske og for frigjorte. Det å sende guttene på koranskole kan jo da også tolkes som ett forsøk fra foreldrene på å få skikk på guttene. Men antagelig så gjør det bare vondt verre. Hvis guttene i utgangspunktet er voldelige og kriminelle med behov for å hevde seg over andre, så blir det vel ikke bedre når de får høre på koranskolen at muslimer er bedre enn ikke-muslimer m.m. Da kan det som i utgangspunktet var snakk om vinningskriminalitet bli til noe langt verre.

  • Fred

   Kriminelle gjenger er vel ikke nødvendigvis kriminelle i henhold til sharia?
   Det er både gutter og jenter som sendes på koranskole.
   Hvem blir sendt på koranskole?

   • invernes

    Alle skal med uttaler Støre.

  • DrD .

   Du må se på hvem er det som utsettes for volden og kriminaliteten av gjengene, og hvem tjener på det.
   Ved å la muslimske gutter bedrive soft-terror, kriminalitet, så presses og jages de opprinnelige innbyggerne ut av områder, priser synker og flere muslimer flytter inn. På den måten effektiviseres dannelsen av islamske enklaver i byer over hele Europa.
   Det er ikke muslimske jenter i hijab som blir slått ned og voldtatt. Det er ikke muslimske menn som blir ranet og knivstukket.

  • 1velger1234

   Enig.

 • NyeNorge

  Flott at tøffe damer som dette snakker om de alvorlige problemene med islam i offentligheten. Det blir litt vanskligere for “de snille” å kalle henne “hjerteløs” og “rasist”.

 • StemmerBlankt

  Må innrømme at også jeg har vært litt dempet ift Islam, dette fordi jeg ikke har satt meg dypt inn i religionen/ideologien.
  Det trenger vi forsåvidt ikke heller, da vi i prinsippet burde fortalt de nyankomne hvordan vi skal ha det i Norge, og sørget for at konsekvensene om ikke dette respekteres betyr utvisning.
  Da hadde folk hatt den nødvendige respekten.

  • Balalaika

   Hjelper ikke fortelle de noe som helst så lenge vi lar etablert Islam få fotfeste og til og med økonomisk og politisk støtte! I tillegg til dette lar vi antallet innvandrede personer fra Islamske samfunn komme opp i et selvforsterkende antall som tar makten over sine egne og skaper parallellsamfunn. Dette gir en effekt i form av kulturelt press som i sin tur øker enda mer idet familiegjenforeningen inntreffer. Dette gjør at familie. og klanpresset gjenforenes slik det var i hjemlandet i parallalellsamfunn på vår jord, og det blir aldri borte. Dermed har ‘kulturen’ fått det fotfestet den trenger for å underlegge seg sine medlemmer på nytt. Onkel Usman på landsbygda i Pakistan vet at en slektning ahr vanæret familien tre kvarter etter at det har skjedd i Norge – verden er ikke lenger større enn det. De familiære konsekvensene under etablert Islam er større enn de fleste medlemmene av sekten takler å stå imot – det viser praksis og de modige få som tør å stå imot offentlig. Slike som damen i artikkelen her. De er imidlertid sjanseløse så lenge våre statsministre og politimestre m.fl. støtter Islams etablering enten det er salafistiske eller wahabistiske retninger de forfekter.

   Skal vi få bukt med problemet Islam, så må vi gjøre noe med etableringen av Islam i vårt land. Det handler ikke om personer i første omgang.

   Du skal straffes for å skrive eller si noe som kan betegnes som hat, men å bedrive organisert undertrykkende virksomhet ovenfor ett ubegrenset antall mennesker i samme samfunn basert på skriftlig materiale som enhver domstol vil kunne forholde seg til – ja det er lov. Er det rart folk lurer på hva som skjer oppi hodet på våre ledere?

  • Emperor

   Man kan ikke endre en kultur med en samtale, når måten de sjekker opp kvinner på e r voldtekt.

  • 1velger1234

   Vi kan da ikke utvise mennesker som påstår at de har flyktet over halve jordkloden til Norge for å redde sitt liv. Hvis vi klarer å avdekke at de lyver om hvilket land de kommer fra, og at det landet de egentlig forlot er trygt, er det mye lettere å få returnert dem. Med likevel er det enkelte godhetsapostler i Norge som gjør sitt ytterste for at de skal få bli her, uansett. Som hovedregel som livsvarige sosialklienter med kriminell atferd.

 • bitten

  Dette gjelder så til det grader ikke bare danskene som benekter , lukker øynene for ” Islam ”
  på hvilken enormt store problemer , lidelser , som Europas samfunn påføres for evig tid .

  På tid at Europas befolkning står samlet med at man våkner opp av tornerosesøvnen sin ,
  at islam er en underutviklet radikalisert idologi av dimisjoner som hører ikke hjemme her .
  Som påfører hele Europa vold , ran , bilbranner , en ekstrem kriminalitet osv , den som benekter dette enorm store problemet som eksistere med Islam må våkne opp nå .

 • DrD .

  Det er ikke bare Danskene som ikke har øynene åpen for trusselen islam utgjør. Erna Solberg viser total mangel på selvinnsikt og forståelse av økonomi, sikkerhetspolitikk og islam når hun til NRK klarer å uttale at hun ikke har noe imot å bli en norsk Angela Merkel.
  Alle som er våken vet at Merkel er den største trusselen mot Europa på over 70 år.

 • Dogen

  – Om islam skal reformeres, ser man da for seg noe tidsperspektiv? 10 år? 100 år? 500?

  – Hvem skal isåfall bestemme hva som skal fjernes og ikke fjernes, samt godkjenne endelig resultat?

  – Hvem skal sørge for at det er den reformerte varianten som praktiseres?

  – Vil reformert islam bety at det ikke vil være noen forskjell på de forskjellige variantene av islam, dvs ulike retninger som idag fører til religiøs splittelse og vold?

  – Det kunne vært artig å høre hva som egentlig er igjen av islams lære når det som ikke samsvarer med moderne, vestlige verdier er fjernet?

  – Kan man ikke da like godt velge seg et annet politisk forbilde og åndelig veileder enn den krigshissende, pedofile profeten?

 • Emperor

  Ille at velmenende elitister er så glade i islamister. det er noe beregnede galskaps selvmordsforsøk over det hele, mens de klør seg i skallen mens døtrene blir voldtatt og ranet.

 • Knut Tiller

  Med alt det vi nå vet og har erfart om innvandring på alle områder, så er det totalt uforståelig at ikke politikere og andre tenkende mennesker innser virkeligheten! Hjelp i nærområder er eneste fornuftige handling, dagens masseinnvandring er meningsløs!

 • Furusk

  Det mest alvorlige med islam er dets massive og fundamentale religiøse undertrykking av kvinner. Hvor enkle menneskerettigheter ikke gjelder for deres kvinner.
  Det er et paradoks at frihetselskende norske kvinneretts aktivister ikke snakker om dette engang. Det er for meg ubegripelig.