Aktor ber om ti års fengsel for Ubaydullah Hussain

Ubaydullah Hussain. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ti års fengsel for Ubaydullah Hussain var aktoratets påstand under prosedyren i ankesaken i Borgarting lagmannsrett onsdag.

Ifølge aktoratet spilte Hussain en svært viktig rolle i rekruttering for IS i Norge, skriver Aftenposten. Flere av de rekrutterte har enten endt opp i fengsel eller har blitt drept i krig.

– Han har styrket og bidratt til ISIL i langt større grad enn en enkelt fremmedkriger. Han har vært den sentrale bakmannen, sa politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff.

Hussain er tidligere talsperson for den islamistiske gruppa Profetens Ummah. Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen og medarbeider Khan Farooq fulgte hans rekrutteringsarbeid i 2015.

Sommeren det året møtte PST opp hjemme hos Rolfsen og beslagla opptak som blant annet viser en 18-åring på vei til Landvetter flyplass i Göteborg sammen med Hussain. 18-åringen ble pågrepet, mistenkt for å skulle slutte seg til IS i Syria.

Hussain ble 4. april i år dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett for terrorrekruttering og medlemskap i den terrorlistede organisasjonen IS, samt for å ha ytt økonomisk og materielle støtte til flere norske fremmedkrigere i Syria.

Hussain har erklært seg ikke skyldig i deltakelse i og rekruttering til terrorgruppen IS, og valgte å anke.

– Vi mener at han skal frifinnes, sier Hussains advokat John Christian Elden.

(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 4:17 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Lur Ing

  Å etter fengsel skal han selvfølgelig utvises?

 • bitten

  For min del så kan man sperre den radikale islamisten Ubaydullah Hussain inne til evig tid .

 • Birgitte Brattebø

  Jeg tror vi skal være litt glade for at vi har personer som Ubaydullah her i landet.
  Hører man, og leser, det bl.a. Jeanette (Jeanette/Ninrock i Ex Muslims of Norway) sier, så er det tydelig at mange muslimer kaller oss etniske nordmenn for vantro, skitne hunder m.m. bak vår rygg.
  Mens de fleste av muslimene som har denne holdningen til den opprinnelige befolkningen utad er hyggelige og imøtekommende, så er det ikke noe slik “bullshit” fra Ubaydullah. Ubaydullah er “rene ord for pengene”, og representerer kanskje et syn som flere enn han deler, men som de færreste tør å si rett ut.
  Så, la Ubaydullah snakke og, fortsatt, vise oss hva islam i sin ytterste konsekvens står for.