Christine Keeler er død

Christine Keeler var i sentrum av den såkalte Profumo-skandalen som rystet britisk politikk i 1963. Mandag døde hun, 75 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix

Christine Keeler, den tidligere modellen og nattklubbdanseren som var sentral i den såkalte Profumo-skandalen i Storbritannia, er død, 75 år gammel.

Keeler døde av lungesykdommen kols på et sykehus i London mandag kveld, opplyser familien.

Keeler var 19 år og jobbet som nattklubbdanser da hun i 1963 hadde et forhold til britenes daværende krigsminister John Profumo. Da det også ble kjent at hun hadde ligget med Sovjetunionens marineattaché Jevgenij Ivanov, som hadde bånd til russisk etterretning, ble det en stor skandale.

Profumo løy om sitt forhold til Keeler i parlamentet, og da dette ble kjent, ble han tvunget til å trekke seg. Skandalen bidro også til at de konservative tapte valget året etter.

NTB-AP
(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 9:05 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • oliver

    Dobbeltmoral og skam er en uslåelig kombinasjon. Når man ser på konsekvensene av nåtidens METOO-skandaler er det gode eksempler på nettopp det.