Frp vil heve maksstraffen til 26 års fengsel

Kari Kjønaas Kjos og Frp vil på nytt lansere nye maksgrenser for fengselsstraff i Stortinget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Regjeringen vil gjøre et nytt forsøk på å heve maksimalstraffen til 26 år, varsler Fremskrittspartiet.

– Dagens lovverk strider med folks rettsfølelse. Da forslaget sist gang ble stemt ned argumenterte Arbeiderpartiet med at de ikke hadde hatt nok tid, nå håper jeg de har bestemt seg, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp) til ABC Nyheter.

Tidligere i år stemte Stortinget ned forslaget om å heve straffen fra dagens maksimale 21 års fengsel, til 26 år. Nå vil Frp gjøre et nytt forsøk. I forslaget vil også ordningen med strafferabatt ved flere forbrytelser bli vurdert tatt vekk.

– Personer som begår flere alvorlige forbrytelser får strafferabatt, også det strider mot folks rettsfølelse, sier Kjønaas Kjos.

Leder av Stortingets Justiskomité, Lene Vågslid (Ap), sier Arbeiderpartiet ikke er avvisende til forslagene. Hun håper derimot forslaget denne gang kommer bedre forberedt enn hva som var tilfelle før sommeren.

– Hovedårsaken til at vi og flertallet i Stortinget stemte imot lovproposisjonen i juni i år var at den var altfor dårlig utredet og de la opp til en behandling i Stortinget på kun seks dager rett før sommerferien, sier Vågslid til ABC Nyheter.

(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 5:03 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Flott FRP men jeg skulle ønsket partiet hadde rent flertall på tinget så dette ble gjennomført også, for Hareide og Grande vil som vanlig sabotere med hjelp av Støre og Kvisbakken.
  Jeg ville gått inn for 100 år for de grove sakene.

 • StemmerBlankt

  Ap sier de er mot strengere straffer, og har gjort det i alle år.
  Selv etter at Norge ble med i krigen mot terror i 2001.

  Ap brukte derimot samme taktikk mot ABB som Hagen.
  Hasteendring av regler.
  Den gangen hasteendret de reglene rundt psykisk sykes behandling, slik at de kunne låse inne ABB på et psykistrisk sykehus og kaste nøkkelen.
  Slik ville de skjerme ofre og pårørende fra å bli støtt om ABB skulle finne på å bruke rettsstaten til å klage på noe eller be om løslatelse.
  De omtalte han konsekvent som utilregnelig, og bygget psykiatrisk sykehus på Ila.
  Heldigvis gikk det ikke slik.
  ABB visste åpenbart godt hva han hadde gjort.
  Både mot hvem og hvorfor.
  Han ble derfor korrekt dømt som tilregnelig og ansvarlig for sine handlinger.

  Det vil være mer renhårig av Ap å støtte krav om lengre straffer, fremfor å misbruke psykiatrien og ta fra syke mennesker rettsikkerheten.

  Nå kan myndighetene om de får erklært noen utilregnelige låse den/de “syke” inne på ubestemt tid (!), om de mistenker (!) at noen ute i samfunnet vil den “syke” noe vondt…
  Uten at den “syke” får rett til å prøve sin sak for dommere i rettsvesenet.
  Da er man både sjanseløs og rettsløs..
  I hvilke andre sammenhenger straffer man ofre, siden man låser noen inne for beskytte dem fremfor å finne de som er truende, og låser dem inne i stedet?
  Minner om sharia der man fengsler voldtektsofre for utenomekteskapelig sex…

  Dette fikk flertall på Stortinget, og er svært problematisk om det blir misbrukt av makten til å fjerne kritiske røster.
  Google Synnøve Taftø, jurist, som etter å ha varslet om at Eøs-avtalen som skulle inngås brøt med Grunnloven, ble tvangsinnlagt og tvangsbehandlet…

 • DrD .

  Det hjelper ikke med strengere straffer så lenge rettsvesenet stadig legger seg på lavest mulig straffeutmåling.
  Overfalls- og gruppevoldtekter skulle vært dømt til strengeste straff i alle tilfeller. Bare det å være tilstede uten å gripe inn bør straffes like hardt.

 • Hans Hansen

  Tafatt og blodløst dette også, spør dere meg. Nei, la heller livsvarig dom være ekte livsvarig! Nemlig livet ut! Akkurat sånn som i USA. Der burer de mordere, terrorister og andre livsfarlige kriminelle inne til de en vakker dag bæres ut i kiste. Sånn vil vi ha det i Norge også.