Hamas: – Trumps beslutning åpner «helvetes porter»

AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI

– Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som okkupasjonens hovedstad, kommer ikke til å endre historiens og geografiens faktum, sier Hamas-leder Ismail Haniyeh.

– Det palestinske folket vet hvordan de skal reagere passende på fordervelsen av sine følelser og de hellige stedene, tilføyer han.

I sin tale i Det hvite hus onsdag, kunngjorde presidenten også at USAs ambassade skal flyttes fra Tel Aviv, noe han lovet allerede i valgkampen.

Palestinerne krever Øst-Jerusalem, med de hellige stedene, som hovedstad for en framtidig palestinsk stat.

– Denne beslutningen kommer til å åpne helvetes porter når det gjelder USAs interesser i regionen, sier tjenestemannen Ismail Radwan i Hamas, som holder til på Gazastripen.

NTB-AP-AFP

(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 8:08 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Lur Ing

  Helvetes porter har vel vært åpen lenge spør du meg.

 • STASI

  Jøss tenkte jeg det ikke, det er altså islamistene som sitter med nøkkelen til helvettes porter.. Bombe..

  Sånn ellers er det vel snart på tide å akseptere nederlaget? Krig har blitt noe ullne greier etter WW2, og alle reglene og organisasjonene som dukket opp i etterspillet. Men en ting er sikkert, araberne tapte på slagmarken og bør således forstå at de lever på nåde, dette er vel barnelære?

  Det er vel dette Trump også ser, at man må slutte å lulle med taperne og pumpe realiteten inn i dem med makt hvis man skal komme videre i denne “konflikten”.

  Selvfølgelig skal du miste ALT, om du satser ALT, på å ta fra noen ALT. Det sier seg vel selv? Men vi lever jo i bakvendtland så da er det vel noe jeg ikke har fått med meg her.

  At den ene siden av konflikten anser hele livet på jorden, og formålet med sin eksistens å være utryddelse av den andre parten, blir vel strengt tatt dråpen som får hele opplegget til å innta en dimensjon som ikke fremstår verken sivilisert, eller som noe spessielt godt grunnlag for dialog.

  • Gangerolf Vandreren

   Det kommer til å ende som vanlig når det grønne flagg vaier. Mer knust betong og søppel i gatene. Enda verre forhold for de palestinere som ønsker å ha et fredelig liv. Hele den vestlige elite kommer opp av sine hull og fordømmer Israel. Uten å se at Israel er det eneste land som har klart å gjøre ørken om til grønne marker.

 • StemmerBlankt

  Jeg tror ikke mange palestinere ønsker opptrapping av konflikten slik Hamas her sier de ønsker.
  Jeg tror de fleste av dem kun ønsker å leve i fred, og er mer opptatt av at nye israelske bosettinger ikke spiser mer av områdene deres enn at Jerusalem ble anerkjent som jødisk hovedstad, og at de får nødvendige varer inn i sine områder.

 • Bernt Evensen

  Helvetes porter har vært åpne i Midtøsten en god stund allerede, spør du meg. Bare se på Syria og Jemen.

  • Reidar S

   At portene er åpne får så være, men det er de som strømmer ut som er problemet (utfordringen – i nytale)

 • Ante_Bergan

  “Hell must be a most interesting place.”