KrF: Norge må vurdere å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

Hans Fredrik Grøvan (KrF). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad bør føre til at Norge gjør en ny vurdering av spørsmålet, mener KrFs Hans Fredrik Grøvan.

– I utgangspunktet er det naturlig at man anerkjenner et lands beslutning når det gjelder hvor hovedstaden skal ligge. Men spørsmålet er omstridt, og saken er brennbar. Det er problematisk hvis dette nå blir et hinder for den videre fredsprosessen, sier Grøvan til NTB.

KrF-representanten, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, erkjenner at beslutningen som USAs president Donald Trump ventes å kunngjøre onsdag kveld, kan få sikkerhetspolitiske følger for hele regionen.

– Men hvis USA nå gjør dette, og andre land eventuelt henger seg på, så bør dette også få konsekvenser for Norges vurdering av spørsmålet, sier Grøvan.

Han framholder at KrF i utgangspunktet ønsker at den norske ambassaden flyttes til Jerusalem, men at tidspunktet vil være avgjørende.

– Vi er opptatt av å holde fredsprosessen på sporet, sier han.

(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 3:31 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Tor Dahl

  “Fredsprosessen” er blitt et honnørord for å kaste bort skattepenger på resultatløse prosjekter.

  Legger Israel ned våpnene – blir de utslettet.
  Legger muslimene ned våpnene – blir det fred.

  Men muslimene vil aldre gi seg – så det blir aldri fred!

 • tomnico

  USAs kongress vedtok flytting av ambassaden til Jerusalem i 1995, under president B Clinton. Flyttingen har ennå ikke blitt effektuert og det er kanskje det president Trump idag skal si noe om når flyttingen vil finne sted.

 • Tor Dahl

  De fleste KrF politikere er blitt sosialister og globaliser som stadig blir mer og mer kritiske til Israel. KrF-politikerne har det hyggeligere i mediene på den måten…

  • Tor Anders Engen

   Ja det stemmer, jeg husker den tiden da KrF støttet helhjertet apartheid i Sør Afrika. Må ikke glemme at Israel hadde nære forbindelser til apartheid i Sør Afrika.

 • May-Liss Day Johannessen

  Hva gjør Grøven når partiets elite mener noe annet….

 • Morrison

  “Fredsprosessen” har vel verken eksistert eller vært på sporet siden Oslo-avtalen ble underskrevet.

  Merk også at han helgarderer sine uttalelser for å tekkes alle velgere.
  Han er både for en anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad, samtidig som han er i mot pga fredsprosessen.

  KrF i et nøtteskall. Ingen mot, ingen prinsipper og ingen velgere.