Nobel-bråket må få konsekvenser for Venstres sonderinger, mener Frp-veteran

Christian Tybring-Gjedde etter Frps gruppemøte på Stortinget onsdag ettermiddag. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Frp-veteran Christian Tybring-Gjedde mener at sonderingene med Venstre må avsluttes fordi partiet ikke er til å stole på etter dragkampen om Nobelkomiteen.

– Jeg stoler ikke på Venstre-leder Trine Skei Grande. Deres uverdige opptreden i denne saken har vist at partiet bryter avtaler. Venstre gjør som de vil, og det er helt uhørt. De viser så stor grad av illojalitet at de ikke er kvalifisert til å sitte i regjering, sier Tybring-Gjedde til NTB.

Avtalebruddet han viser til er at de fire ikke-sosialistiske partiene ved starten av stortingsperioden ble enige om å fordele personkabalene til ulike komiteer seg imellom og med gjensidig støtte til hverandres kandidater.

Tybring-Gjedde er inne i sin fjerde periode som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet. Hans klare oppfordring til partiledelsen er at Nobel-dragkampen fører til at samtalene med Venstre om å gå inn i regjering må avsluttes.

– Det hjelper lite at partilederne har det hyggelig sammen når de sitter og sonderer. Det som gjelder er politikk og om vi kan stole på Venstre. Denne saken viser at vi ikke kan stole på Venstre. Og hvorfor skal man da kunne stole på dem ved andre anledninger, lyder Tybring-Gjeddes retoriske spørsmål.

Denne uken har Stortingsflertallet ved Arbeiderpartiet, Venstre, KrF, Sp og SV knesatt prinsippet om at stortingsrepresentanter og vararepresentanter ikke kan sitte i Nobelkomiteen.

– Det er skammelig hvordan Ap-leder Jonas Gahr Støre, Venstre-leder Trine Skei Grande, KrF-leder Knut Arild Hardie og andre forsøker å hindre Hagen en plass i Nobelkomiteen. Det er uverdig opptreden. Venstre bør gå i seg selv, og det bør også KrF. Av hensyn til Carl I. Hagen, av respekt for Stortinget og av respekt for Nobelkomiteen, sier Tybring-Gjedde.

Han er klar på at Frp må stå fast å fremme Hagens kandidatur til Nobelkomiteen:

– Vi har gjort det ryddig hele veien. Hagen fortjener å sitte i Nobelkomiteen og er absolutt kompetent. Han kan søke permisjon fra den lille delen der han eventuelt må møte i Stortinget, ellers er det absolutt ingen problemer, mener Tybring-Gjedde.

(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 5:37 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • bitten

  Helt enig med Christian Tybring – Gjedde som jeg har en veldig stor sans for som politiker ,
  der Venstre og Grande viser stor illjolaitet mot Frp og Hagen så til det grader i den saken .

  Venstre viser i det aller høyeste grad på en meget ynkelig og uverdig måte som viser de
  sanne ansikt sitt , at dette partiet der har ingenting å gjøre i denne blå regjeringen .
  JA venstre med Grande tror som et parti at de kan bare dure frem som de vil ,
  dette ser man klart og tydelig så til det grader .
  Venstre opptrer så til det grader ufint , uverdig mot Hagen som person ,
  som er så grader forkastelig på alle slags mulige måter .
  Jeg trodde at man støttet hverandre og skulle samarbeide på den helt rette måten ,
  siden Venstre er jo støttepartiet til den blå regjeringen på utsiden av regjeringen

 • Nattuglen

  Den behandlingen Carl I. Hagen har fått i sin karriére som politiker er vel i grunnen straffbart. Straffelovens §185 (tidligere §135a) – lovens tekst og formål – viser at mange tidligere og nåværende politikere og mediafolk burde tiltales og straffes, i henhold til dette sitatet fra Politiets Nettpatrulje (Kripos): «For at en ytring skal bli straffbar må den true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen.»Carl I. Hagen har definitivt vært utsatt for både forhånelse, hat, forfølgelse og ringeakt. Truet er han blitt også, og utsatt for fysiske angrep. Blant annet har han fått servert egg og tomat på særdeles uærbødig måte i offentlighet. Stortingets nylige behandling av regler om hvem som er valgbare som medlemmer av Den norske Nobelkomiteen var ikke en hastesak. Det var en hatsk sak. I ringeakt for Carl I. Hagen.

 • Ole

  Jeg antar alle som stemte taktisk på Venstre er fornøyde nå.

 • Truls

  Er det noe å lure på? Her må Frp tenke på sine egne velgere!

 • oliver

  Det er AP og Støre som står bak hele Nobel-spetakkelet. Hensikten er helt klart et forsøk på å splitte Høyre og FRP, men her har Høyre og Erna Solberg ikke gått i fella og stilt seg rakrygget bak FRP. Noe annet ville i så fall vært politisk selvmord. At Grande og Hareide promte glefset i seg agnet og vasset ut i bløtmyra var helt som forventet, politisk kløkt og konsekvensvurdering er helt fraværende der i gården.

  • 1velger1234

   Støre er bitter fordi han tapte valget med god margin. Faktisk satte han vel en slags tapsrekord. Dette skal en eller annen få unngjelde for. Han bør heller granske sin egen og hans valgrådgiveres prestasjoner før og under valget, med Hadja på Trollpikken og NOK 15 milliarder i ekstra skattebyrde, bare for å ta to eksempler.