Sky News: Attentat mot Theresa May avverget

Britisk politi skal ha avverget planer om å angripe Downing Street for å drepe statsminister Theresa May. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix

Britisk politi og etterretning har hindret et planlagt islamistisk attentat mot statsminister Theresa May, opplyser kilder til Sky News.

Dette er det siste av en rekke terrorplaner politiet og sikkerhetstjenesten MI5 mener de har avverget i år, melder nyhetskanalen.

– Jeg forstår det sånn at sjefen for MI5 informerte regjeringsmedlemmer tirsdag. Så alvorlige er planene de mener å ha avslørt, skriver kanalens krimreporter Martin Brunt.

– Det er i bunn og grunn snakk om et ekstremistisk, islamistisk selvmordskomplott rettet mot Downing Street. Politiet mener planen var å utløse en hjemmelaget bombe ved Downing Street og deretter angripe og drepe Theresa May i det påfølgende kaoset.

Ifølge reporteren har Scotland Yard, MI5 og politiet i West Midlands jobbet med saken i flere uker. Forrige uke toppet det seg da to menn ble pågrepet av væpnet politi. Mennene ble tirsdag siktet for terrorforberedelser. Mennene, som er 20 og 21 år gamle, skal fremstilles for tingretten i Westminster onsdag, opplyser Sky News.

Gatestubben som huser den britiske statsministerboligen er tungt bevoktet, med blant annet væpnet politi og fysiske sperringer. Sikkerhetstiltakene har blitt innført gradvis siden 1970-tallet og ble kraftig trappet opp det påfølgende tiåret på grunn av den økende trusselen fra væpnede irske republikanere.

I 1991 angrep IRA statsministerboligen med en hjemmelaget bombekaster. Daværende statsminister John Major var hjemme, men ble ikke såret av bomben, som landet i hagen. Sju år tidligere forsøkte IRA å drepe Majors forgjenger Margaret Thatcher med et bombeangrep mot hotellet der De konservative holdt landsmøte i Brighton.

NTB-TT
(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 7:14 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Tor Anders Engen

    Litt underlig at dette blir “avslørt” når May er i problemer med Brexit, noe som hun ikke vil aktivere før hun har avtalt EU lover som overtar britiske lover.

  • StemmerBlankt

    Sær måte å takke for hjelpen på, men en dyktig sosionom klarer nok å forstå ihjel slik oppførsel også, og frata disse ansvaret for egne handlinger.

  • Frankie

    Definisjonen på ironi. May fordømte nylig Trump for å retweete sannferdige videoer som viser muslimer i sin naturlige utfoldelse. Hva nå May?