Til alle andre hets- og hatkriminalitetsutøvere i Norge

Minareten på moskeen til Islamic Cultural Center i Oslo sett fra taket til nabobygården. I bydelen Grønland i Oslo har religiøse symboler en fremtredende plass i bybildet, men også i de mange butikkene som er drevet av folk med bakgrunn fra andre land enn Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
I Dagbladet kan vi lese en artikkel som omhandler en undersøkelse utarbeidet av forskere ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter, og som viser stor utbredelse av antimuslimske holdninger i det norske folk.

Nær halvparten av alle spurte nordmenn mener at muslimer selv  «har mye av skylden for økende muslimhets». Samtidig svarer nær fire av ti bekreftende på påstanden «muslimer utgjør en trussel mot norsk kultur», mens over tre av ti mener at «muslimer ønsker å ta over Europa».

Denne undersøkelsen er selvfølgelig gjort på en slik måte at man blander rettsskafne nordmenn som er kritiske til islam og muslimers manglende evne til å integrere seg, med de som kommer med hatretorikk. På denne måten får man satt alle i et negativt lys. Så istedet for å ta folket på alvor, uttaler Barne- og likestillingsminister Solveig Horne, at «hun er særlig bekymret over at så mange som 10 prosent av de spurte mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares.»

Så enkelt gjør man altså om en folkemening til å bli en ekstremistisk holdning av et mindretall.

Når Horne er overrasket over at tallene er så høye, så burde hun heller ha sørget for en uavhengig undersøkelse hvor man kunne få tall som er mer realistiske.

Førsteamanuensis Cecilie Endresen ved Universitetet i Oslo synes også tallene var høyere enn forventet.

– Det er uomtvistelig at mange er redd for mye ved muslimer, men dette synes jeg var høye tall, som må tas på alvor, sier Endresen til Dagbladet.

Endresen spør slik man kan forvente av en førsteamanuensis – totalt uten forståelse og innsikt:

– Frykter de den vanlige pakistanske jenta som jobber på apoteket, betaler skatt og behandler mennesker rundt seg på en fin måte, eller er det de muslimene som er beviselig farlig som de er redd for?

Endresen og hennes like forstår selvfølgelig ikke det som er åpenbart for en stakkar uten høyere utdanning, rikdom eller kontakter i det politisk korrekte systemet:

Vi frykter at norsk kultur må vike fordi muslimene nekter å integrere seg etter norske verdier, kultur og moral!

Det kan ikke forventes at Endresen, Horne eller spesielt at tidligere Ap-politiker og samfunnsdebattant Aslam Ahsan, skal forstå det som er innlysende. Til det er de alt for hjernevasket og politisk korrekte, der de i sin stadige søken etter å mistenkeliggjøre alle kritiske røster til muslimer og å rettferdiggjøre de ugjerninger som alt er gjort, og som i økende grad blir gjort mot norsk historie, tradisjon og identitet.

Alt det som våre forfedre møysommelig bygde opp med slit, svette, blod og tårer, er ikke verdt mer enn en sur fis for mennesker som Endresen og Horne.

Pakistaneren Ashan, tror han skjønner hvorfor:

– De gamle holdningene sitter igjen. Samfunnet har ikke oppdatert seg, og arven har gått videre. Misforståelsene og mistankene mot min generasjon henger igjen, uten at holdningene har blitt korrigert. Det er derfor veldig bra at denne undersøkelsen kom, så vi kan ta ordet og finne løsninger, sier han.

Arven har gått videre – misforståelser og mistanker. Dette er ord pakistaneren bruker om våre norske forfedre. At vi kan finne oss i noe sånt er ubegripelig spør du meg!

Det eneste som var interessant i denne undersøkelsen, “Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2017“, var førstnevnte.

Blant muslimske innvandrere som har vært bosatt minst fem år i Norge støtter 28,9 prosent negative påstander om jøder. I resten av befolkningen er andelen 8,3 prosent.

Den eneste kommentaren i artikkelen til disse tallene, er det pakistaneren som kommer med over to setninger:

– Det er en kjent sak at mange muslimer har et anspent forhold til jøder. Dette avhenger i stor grad av hvor på kloden de bor og henger sammen med historien, sier Ahsan.

Helt utrolig! Det skal vi altså godta?

At 28.9% muslimer i Norge «støtter negative påstander» om jøder nevnes ikke av Endresen eller Horne med ett eneste ord, mens en nordmann som stiller seg kritisk til islam i Norge, henges ut som en ekstremist og utøver av hatkriminalitet av begge?

Se hva Horne sier om de 10% nordmenn som mener vold mot muslimer kan forsvares:

– Når vi ser at så mange mener at trakassering og vold kan forsvares, er det helt uakseptabelt og svært bekymringsfullt.

Men om de 28.9% muslimer som helt sikkert syns vold mot jøder er greit, sier hun ingenting.

Derimot svarer hun slik på spørsmålet:

– Frykter du også mer vold?

– Ja, det vil alltid være en fare for det, men her har vi for lite kunnskap ennå. Vi ser jo i dag, ikke i Norge, men i andre land, at vold og trakassering mot jøder og muslimer øker.

Javel? Hvor da? I Israel og Palestina?

Hva med vold og trakassering utført av muslimer mot den norske befolkningen? Det var ikke et spørsmål som ble stilt. Kanskje Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter, burde ha spurt Oslo-politiet hvor mange muslimer som begår gruppevoldtekter mot norske kvinner istedet?

Legg også merke til hvordan de ordlegger seg i denne undersøkelsen.

Påstanden om jøder er forsiktig ordlagt slik at ikke ekstremist holdningen til muslimene om dette skal komme frem. Man spør derfor om du støtter negative påstander om jøder.

Ovenfor nordmenn sine holdninger til muslimer, stilles påstandene annerledes. Da spør man feks om muslimer selv har mye av skylden for muslimhets?

Når så mange som halvparten av befolkningen svarer ja på denne påstanden, så er ikke det et tegn på hets og hatkriminalitet, men derimot et råd til politikere og myndighetene om at man bør se litt på problemene rundt integreringen av denne gruppen.

Det er bare å ta en titt på skolene i Oslo feks. Gamlebyen skole har fått millioner i overføringer til språkopplæring av muslimske elever blandt annet. Byrådet vurderte nå å trekke denne støtten, da det viser seg at de muslimske elevene rett og slett ikke vil lære norsk. De regner vel kanskje med at det ikke er lenge til norsk som språk både skriftelig og muntlig snart bare blir et valgfag?

Med høyt utdannede blindebukker som Endresen i spissen og godtroende politikere som Horne, så kan det fort bli en realitet – sooner rather than later!

Hilsen hets og hatkriminalitet

PS! Få med at jeg selvfølgelig er rasist, nazist, fascist, lavt utdannet og hvit mann rundt 50. Det er bare å beklage.

 

 

(Teksten er tidligere publisert på bloggen “Johns hjørne – et annerledes blikk på ting og tang“)

 

 


Publisert: Dec 6, 2017 @ 9:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

John M. Johansen

Samfunnsdebattant

Latest posts by John M. Johansen (see all)

 • Peter Johan Olavsen

  Er det noen som har lagt merke til noen gode sider ved denne innvandringen, Desverre så har jeg bare sett negative ting og hvorfor skulle jeg da hoppe og danse av glede?

 • Ten4

  “Denne undersøkelsen er selvfølgelig gjort på en slik måte at man blander rettsskafne nordmenn som er kritiske til islam og muslimers manglende evne til å integrere seg, med de som kommer med hatretorikk”

  Hva er definisjonen på hatretorikk? Det skulle vært greit å vite.

  Eller enig

  • P54

   Hatretorikk er når du uttaler din uenighet med de intolerante (venstresiden, feministene, LGBT agendaen og Islam).

   Ytringsfrihet er når de intolerante (venstresiden, feministene, LGBT og Islam) uttaler seg mot de som viser toleranse og som beskyldes for hatretorikk.

 • bitten

  Det er ikke det granne rart i at man er bekymret for landets fremtid til våre etterkommere ,
  når man ser på hvor mye landet har blitt radikalisert , forandret seg de siste 10 årene .

  Jeg har ikke blitt spurt om jeg vil at landet skal ødelegges økonomisk , kulturelt ,
  med Islamenes radikale ideologi som hører ikke hjemme her i samfunnet .
  Jeg har heller ikke blitt spurt om mine skattepenger skal gå til NAV stønader ,
  til den gruppen i fra muslimske land heller på noen måter .
  Jeg har har blitt presset på dette multikulturelle fellesskapet mot min store motvilje ,
  uten at politikere har gitt oss en folkeavstemning om vi ønsker dette her i landet .
  Dette her handler ikke om muslim – hat men hvordan vi vil ha det i landet ,
  som der passer ikke den muslimske kulturen og religionen inn i bildet her .

 • Loke Sølvgård

  Utført av ‘Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter’. Hm, lurer på om de har en agenda…? Jo mer hat de kan grave frem eller finne på, jo mer gagner det deres sak. Akkurat som Antirasistisk Senter. Dette gjør slike undersøkelser ubrukelige.

  Men ja – det er nok mye og økende reelle anti-holdinger til muslimer og jøder (og andre kravstore innvandrere) blant Nordmenn nå, og er det egentlig noe rart? For hvorfor i all verden skal vi Nordmenn tillate at folk utenfra skal kunne oppholde seg her i landet vårt og samtidig drive med konstante angrep på oss som folk, vår kultur og våre verdier? Komme med stadige krav om at vi må vike med ditt eller datt for å gi plass til dem? Eller faktisk gå til fysisk angrep på våre etniske borgere? Vi har aldri fått bestemme om vi engang ville ta imot en eneste av disse utlendingene; det er det kun en liten elite som har besluttet! Så, igjen, er det noe rart at vi etter flere tiår med dette – og spesielt nå som ting har tilspisset seg – reagerer og viser at tålmodigheten absolutt går mot slutten?

  Innvandrere har alle – inkludert nå jødene – land de kan dra til og leve akkurat slik som de ønsker uten å måtte plages av en “hatefull” (hvit) majoritet. Det har derimot ikke Nordmenn, vi har bare lille Norge. Derfor kan innvandrere se frem til langt, langt mer hat fremover, for med dette presset fra dem, og ingen grep for å stanse det blant våre “ledere”, så kommer dette dessverre til å bli særdeles stygt.

 • Tor Anders Engen

  De venstreradikale feminister har et “blind spot” når det gjelder islam, men også jøder slipper billig unna. Man kan undre på hvorfor en jøde ønsker sympati for muslimer? Kan det være slik at jødehat utført av muslimer mot jøder fører til at jøder flytter til Israel, noe man har sett i det siste.

  Analysere metodikken: “norske ikke liker muslimer” og “det er økning av hat mot jøder”. Med mål å legge skyld på de norske for den jødehat importert inn i landet. Siden dem forsøker korrelere økningen politisk. Det er enda mer betenkt når jødiske organisasjoner ikke vil ha “flyktninger” fra nabolandet inn i Israel. Men hjelper heller disse “flyktningene” inn i Europa.

 • Knut Tiller

  10% av Norges befolkning svarer at vold mot muslimer kan forsvares. Da er spørsmålet: Hvor mye vold utøves av av etniske nordmenn mot muslimer i praksis? Hvor mange muslimske jenter blir voldtatt av nordmenn, hvor mange muslimske barn blir ranet?

 • Peter Johan Olavsen

  Det er rett og slett veldig trist.