Tjenestemenn: Trump vil anerkjenne Jerusalem

Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men vil ikke flytte USAs ambassade ennå, opplyser amerikanske tjenestemenn. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.

Den kan ta flere år å flytte ambassaden, sier tjenestemenn tirsdag kveld. Samtidig blir det opplyst at Trump kommer til å gi ordre om at det legges planer for flyttingen.

Presidenten kommer til å kunngjøre sin beslutning onsdag klokken 13 i Washington.

Kvelden før sier en tjenestemann også at Trump vil støtte en tostatsløsning i Midtøsten, dersom Israel og palestinerne blir enige om det.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilken avgjørelse Trump kom til å ta om Jerusalems status og plasseringen av den amerikanske ambassaden. Motstanden vokste tirsdag etter at han ringte flere ledere i regionen og varslet at han ville gå inn for å flytte ambassaden. Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.

Avgjørelsen vil være et brudd med etablert amerikansk og internasjonal politikk. Jerusalems status anses av de fleste for å være et spørsmål som må avgjøres i forhandlinger mellom israelerne og palestinerne.

NTB-AP-AFP
(©NTB)


Publisert: Dec 6, 2017 @ 7:28 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Hans Henriksen

  Flott!
  Håper Norge følger etter!

 • John Hansen

  “Avgjørelsen vil være et brudd med etablert amerikansk og internasjonal politikk.”

  Og hvilke resultater har den “etablerte” politikken gitt? Anerkjennelse og flytting vil skape nytt liv i situasjonen og gi jødene anerkjennelse av 3000 års historie. Historien og fakta viser at Jerusalem ikke har noen særlig betydning for muslimer annet enn politikk.

  • tomnico

   I 1995 under B Clinton, vedtok Kongressen at USAs ambassade i Israel skulle flyttes til Jerusalem. Kanskje spekulasjonene i pressen går ut på at Trump vil effektuete dette Kongressvedtaket?