Asylsøkerretur til norsk barnehjem i Kabul

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen har arbeidet med å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanske asylsøkere i Kabul, skriver Aftenposten.

Mens skjebnen til de såkalte «oktoberbarna» er blitt diskutert, har Justisdepartementet og norske diplomater ifølge avisen lagt planer for å kunne returnere mindreårige asylsøkere til et norskdrevet barnehjem i Kabul.

I løpet av våren har Justisdepartementet, i samarbeid med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Afghanistan, forhørt seg og sjekket mulige samarbeidspartnere. Det går fram av dokumenter og korrespondanse avisen har fått tak i.

– Vi trodde denne ballen var lagt død, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen.

Også Kristelig Folkeparti stusser over at det ikke er blitt informert om dette arbeidet under høstens debatt om enslige mindreårige asylsøkere.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at intensjonen er å lage et senter for å ta imot tvangsreturnerte mindreårige fra Norge.

– Vi tvangsreturnerer ikke barn alene i dag. Men med et slikt senter kan vi gjøre det med dem som får avslag på asylsøknaden, får midlertidig opphold eller skal sendes ut av landet når de er 18 år, bekrefter hun.

Arbeidet skjer i samarbeid med Danmarks utlendings- og integrasjonsministerium, som er blitt løpende orientert om planene.

(©NTB)


Publisert: Dec 7, 2017 @ 8:11 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • bitten

  Hvorfor skal man opprette et barnehjem for disse unge afrikanske migrant mennene i Kabul , siden dette her er unge menn langt over 18 år som er hverken sårbare eller under 18 år

  • tomnico

   Ingen fare for utstrakt bruk av senteret, da ‘barna’ blir møtt på flyplassen og blir hjertevarmt tatt imot av familien og venner.

  • Birgitte Brattebø

   Svenskene disponerer et hotell i Kabul, som “guttene” får tilbud om å bo på når de returneres. Det er de færreste som benytter seg av tilbudet, ettersom de fleste blir møtt av familie allerede på flyplassen.

   Det er, selvsagt, tvil om svært mange av de som hevder å være under 18 faktisk er det. Og det er enda større grunn til å betvile at de er alene i denne verden.

   Jeg vil påstå at det er så enkelt at; Har du hatt penger til å komme deg helt til Norge, da er du GARANTERT ikke alene. “Noen” har betalt dette for deg, og disse “noen” er nesten med 100% sikkerhet hovedsakelig familien til vedkommende.

  • Иван Грозный

   Poenget er at noen asylsøkere i 20-årsalderen påstår de er barn. Det er imidlertid vanskelig å bevise at de ikke har fyllt 18 år siden de ikke har med seg noen dokumenter. Da må det være bedre å ta dem på ordet og sende dem til et barnehjem i hjemlandet. Jeg tror vi kan regne med at “enslige mindreårige” i 20-årsalderen helt frivillig reiser fra barnehjemmet i Afghanistan eller blir hentet av den familien de angivelig ikke hadde.

   Ellers har vi hele tiden hørt hvor traumatisk det er for barn å bli tatt ut av sitt vante oppvekstmiljø. De traumatiske skadene kan trolig unngås ved at “enslige mindreårige” raskest mulig blir sendt til et barnehjem i hjemlandet hvor de vil vokse opp i sitt vante oppvekstmiljø.

   Dette er et meget godt forslag fra Listhaug.

 • Tor Anders Engen

  Hvordan kan folk være se bevisstløse å kaste bort penger på dette. Det som skjer er at dem blir “asylbarn” blir hentet av familien. Dog mange av dem er ikke fra Afghanistan men normalt fra Iran eller Pakistan. Det er også egne mottaksenter for disse “asylbarna” som ikke bli brukt.

  Er det noen grunn til å betale skatt, når dem blir stjålet av staten og gitt til utenlandske kriminelle.

 • LgKiholmen

  Vi sendte gjennom en lang periode norske unge menn til fredsbevarende styrker i Afghanistan. Mange av disse kom i aktive skuddvekslinger, noen døde og de fleste ble merket av oppholdet på en eller annnen måte.

  Når unge Afghanske menn kommer til Norge, i all sansynlighet fra ressurssterke storfamilier, blir de “barn”, “alene”, “stakkarer” og uten omsorgspersoner. En samlet flyktningeindustri og servile politikere dyrker dette bildet uten noen form kritiske kommentarer. Det burde ikke være omstridt å mene at en politiker skal sine avgjørelser tas basert på kunnskap.

  Ryggløse politikere lar hjertet styre et av de potensielt viktigste politiske spørsmål i dagens Europa. Tilbake i Afghanistan sitter en befolkning på nærmere 35 millioner hvor en svært stor andel av kvinner og barn er i en vesentlig verre situasjon en disse unge menn som har hatt ressurser til karre seg helt opp til Norge.

  Ser vi på alle kostnader, knyttet til innvandring og flyktningeindustrien, ville en sterk innstramning i Norge og Sverige sannsynligvis kunne finnansiere en stor del av de 60 millioner som FN beskriver er flyktninger i verden i dag.

  Våre politikere presenterer 2017 som et år med lite innvandring. I år forventes det en innvandring på nærmere 30.000 mennesker. Svært mange av disse med et utdannelsenivå som gjør at de i et effektivt og digitalisert samfunn vil være avhengig av NAV store deler av livet. Dette er enormt mye mennesker som i mange år fremover vil sette stort press på alle samfunsfunksjoner (politi, skole, helse, NAV osv.), dette altså i et år med “lite innvandring”. I tillegg kommer den sosiale kostnad for den eksisterende befolkningen som er vanskelig å tallfeste.

  Skyggeleggingen for den norske befolkningen (av alle hudfarger) fortsetter

 • Vesper

  Slik jeg ser det er vel poenget at da kan vi returnere disse umiddelbart etter at de har fått avslag.. Da vil ikke venstresiden ha noe argument for at de har vært lenge i Norge i påvente av å bli voksen. Et ypperlig trekk fra Listhaug, det blir spennende å se reaksjonene.

  • Reidar S

   Finn frem hørselverna

 • Profet1

  SV forstår ikke at de ikke har blitt holdt informert.
  Hitler var også forbauset over at han ikke ble informert om landgangen ved Normandie.

  • Reidar S

   Antar et visst kor ville bli mobilisert i samme tidspunkt SV ble informert.

 • Torgunn

  Vi har kun ett styringsdyktig parti i Norge, Frp. De øvrige henger med på lasset mer og mindre frivillig. Barnehjem i Kabul har også vært en ide innen Ap,men de var ikke i stand til å sette ideen i verk. Håper barnehjemmet blir etablert fortet mulig. Da kan alle aylsøkere i prinsippet returneres dit.

 • Avatar

  Hvorfor disse og 100 000 av andre velferdsmigranter og kriminelle på rømmen har blitt lullet og dullet med i årevis?

  De stemmer rødt. De stemmer maximalt på de naive iditoene ene og alene fordi de er dem som gir de mest penger!

  Så enkelt er svaret på det. Da kan man spørre, hva koster disse samfunns undergravende stemmene?