EU vil ha slutt på grensekontroll

EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos mener det er på tide å slutte med grensekontroll internt i Schengen-området. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix

EU-kommisjonen gjentar kravet om at den midlertidige grensekontrollen i Norge og flere andre land må avsluttes.

– Det er på tide å gå tilbake til normalen. Den midlertidige grensekontrollen må avsluttes, sa EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos da han ankom til EUs justis- og innenriksministermøte i Brussel torsdag.

Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike og Østerrike har alle innført midlertidig kontroll på indre grenser i Schengen.

Den norske grensekontrollen gjelder ferjer som ankommer fra Danmark, Sverige og Tyskland. Kontrollen ble innført i kjølvannet av flyktningkrisen i 2015 og ble nylig forlenget til 12. mai 2018.

Kontrollregimet ble diskutert over lunsj på ministermøtet torsdag.

Norge deltok på lunsjen og var representert av statssekretær Thor Sættem (H). Han forsvarer Norges beslutning om å fortsette med grensekontroll i 2018.

– Vi må ha kontroll på migrasjonsstrømmene. Derfor har vi valgt å forlenge, sier Sættem til NTB.

– Identiteten til en veldig stor andel av migrantene som befinner seg i Europa, er uavklart. Det har stor sikkerhetsbetydning for Norge at vi kjenner identiteten til dem som kommer, sier han.

I en ny framdriftsplan antyder EU-kommisjonen at kontrollene bør fjernes innen sommeren neste år.

(©NTB)


Publisert: Dec 8, 2017 @ 7:18 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Vel vi er ikke medlemmer av denne ondskapen , folket sa et klart NEI ! så her på berget bør grenser oppgraderes som i Ungarn, for Sverige er i ferd med å bli den største trussel i Norden .

  • W.Kirkehøyden

   Vi trenger å forsvare grensen, på samme måte som Ungarn har gjort.

  • Ann O Nym

   Helt enig.

  • William Hansen

   EU-byråkratene vet at det er åpne grenser i Europa som gjør at flere hundre tusen risikerer sitt eget og ofte sitt barns liv (ca 2% sjanse for død) for å dra over middelhavet. Samtidig sier de nå at de vil at grensene skal åpnes. Flere titusen lobbyister – de fleste betalt av storkapitalen – jobber i Brussel for å ekspandere denne politikken. Til og med sosialdemokratene i Tyskland har latt seg lure; lederen deres Martin Schultz krever at EU skal skal formes som USA innen 2025 for å delta i regjering. Paradokset med dette er nettopp er at åpne grenser i Europa vil nødvendigvis må medføre velferdsstatens fall. Det mentale viruset postmodernisme har skapt en politisk korrekt massepsykose, hvor de som ønsker å drive politikken i en viss retning ikke forstår konsekvensene av det. Sosialdemokratiske partier ønsker masseinnvandring av lavt utdannede, som er uforenelig med opprettholdelsen av en velferdsstat i en kunnskapsbasert økonomi. Selvmotsigelsen er opplagt, men på grunn av det mentale viruset postmodernisme klarer politikerne og de som stemmer på dem ikke oppdage den logiske selvmotsigelsen.

  • Alexander Dahl

   En del voldelige ran her til lands har blitt utført av “Svenske” bander. Blant annet brekket hos Børse Lars.

 • Tor Dahl

  EU vil ha slutt på…..
  Har EU spurt folket om denne viktige saken?
  EU-diktaturet bør avskaffes snarest…

 • Det er lett å tro at man kan løse et grunnleggende mentalt holdningsproblem hos europeere med en lettvint og enkel fysisk hindring mot den ulovlige innvandringen. Det er imidlertid feil og er en kortsiktig “løsning” som bare skyver problemet. Det gjelder også for det ungarske grensegjerdet som har redusert problemet med 99%. Klarer ikke ungarerne å få resten av europeerne til å se saken fra deres side forsvinner gjerdet om en stund. Det er slik det gjerne går med fysiske stengsler på moralske problemer.

 • bitten

  EU Brussel er den aller verste globalist – organisasjonen utenom FN for min del , som bryter bare mer og mer ned alle stater i Europa , som der grensene vil lekke som en sil Schengen .

  Så den aller største trusselen for Europas del er Brussel som er den aller største fiende, onde , som gir seg ikke før hele Europa synker til havs som Titanic , når det gjelder økonomiske immigranter i fra den islamske , afrikanske delen av verden .

  • Knut Tiller

   Enig med deg at EU er vår største trussel, men ikke bare på grunn av innvandring og grensekontroll. EU er på rask og glidende vei mot det endelige målet som er unionen. Neste mulige store og vesentlige avstemming skal være i Stortinget i mars 2018. Da skal det stemmes over ACER, om EU skal overta kontroll av hele Europas energimarked inkl. Norges vannkraft! Norge blir gradvis nedbygget som nasjonalstat!

   • bitten

    EU er både pest og kolera for min del .

 • Jens Janssen

  Hellas vil ha slutt på kontrollen slik at deres flykningeproblem kan flyte fritt nordover…

  • en

   Bingo!

 • Frankie

  Jeg vil ha slutt på EU.

 • Gjermund Hougen

  EU klargjør for neste sunami av velferds immigranter og kriminelle!

 • heimevernet

  “EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos mener det er på tide å slutte med grensekontroll internt i Schengen-området.”

  Ja, jøss. Driv Schengen ordentlig heretter og kast ut de som ikke skal være her, så er det bare å åpne interne grenser. I motsatt fall sier jeg nei takk til tilbudet om vandrende katastrofer som sitter fast i Hellas og Italia. Tyskland er også uærlige og lar være å registrere folk, men sender bare problemene videre til Norden. Som sagt – gjenopprett Schengen og tilliten først.

 • excalifornia

  Schengenavtale – a terrorist’s wet dream.

 • Psilly

  EU fortsetter krigen mot Europas nasjonalstater og implisitt hvite mennesker. Som om man kan ha noen som helst tillit til at unionen greier å kontrollere yttergrensene. Helst bør vi skrote EØS-avtalen, men det haster med å komme seg ut av Schengen-“samarbeidet”.

 • Steinar Sørensen

  Et Norge uten kontroll på grensene er ingen nasjonalstat. Vi må være herre i eget hus. Hvem vil gå til ro for natten med ytterdøren åpen og med uvedkomne luskende rundt i huset? Ikke jeg, men kanskje den naive politiske elite?

 • Harald

  Å gå tilbake til “normalen” betyr null kontroll. EU i samarbeid med Soros organisasjons “Open Society” jobber for en grenseløs verden, måtta gud forby. Dette må vi få satt en effektiv stopper for, og det aller helst i går.

 • Peter Johan Olavsen

  Men den utvidete grensekontrollen som er nå er jo et spill for galleriet bare, hvorfor blii stoppet hvis du kommer med ferge når du kan kjøre fritt med bil?

 • Morrison

  Med vår vanvittige nabo så trenger vi ikke å bekymre oss nevneverdig om Middelhavet.

  I det øyeblikket naboen bryter sammen så vil det formelig strømme lykkejegere over norske grenser uten at vi har noen hjemmel til å stoppe dem.

 • Comrade Pootie

  Få kontroll over de ytre grensene først kanskje.