Forsvarsveteran mer skremt av Listhaug enn Putin

Forsvarsveteranen Robert Mood tar et nådeløst oppgjør med norske politikeres «navlebeskuende og kortsiktig lederskap» i ny bok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Robert Mood, en av Norges mest erfarne offiserer, er mer skremt av retorikken til politikere som Sylvi Listhaug enn av Vladimir Putins Russland.

Etter nesten 40 år og flere toppjobber i Forsvaret, NATO og FN, overtok Mood nylig som president i Norges Røde Kors.

Nå har fjorårets vinner av Fritt Ords Pris også skrevet bok om ledelse, der han tar et nådeløst oppgjør med norske politikeres «navlebeskuende og kortsiktig lederskap».

– Så mye politisk spill og så lite substans. Så store muligheter og så liten evne og vilje til å gripe dem, mener han.

Syndebukker

– At Erna Solberg inviterer politikere med konfronterende retorikk og skremselsbudskap til Kongens bord, skremmer meg mer enn Putins Russland, konstaterer den tidligere hærsjefen, som viser til uttalelser fra innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Bruker vi i dag muslimer og «de andre» som syndebukker for å slippe å se oss i speilet, spør han i boka «Ansvar – Ledelse er ingen popularitetskonkurranse».

– Det er i alle fall noen som gjør det, sier Mood til NTB.

– Jeg er enig med Mood i at lederskap ikke bør være en popularitetskonkurranse. Jeg har ikke noe behov for å være populær hos alle, heller ikke hos Mood, svarer Listhaug, som mener at det må en streng asylpolitikk og kontroll med innvandringen til for å sikre kommende generasjoner en bærekraftig velferdsmodell.

– Vi må tørre å diskutere også de vanskelige sakene, sier hun til NTB.

Mot og vilje

Mood etterlyser større mot og vilje til å gå løs på vår tids store utfordringer, selv om dette kan resultere i tap av velgernes gunst.

Mood etterlyser også større vekt på verdier i norsk utenrikspolitikk. Bildet av nylig avgåtte utenriksminister Børge Brende (H), smilende sammen med kong Salman i Saudi-Arabia tidligere i år, var et slående eksempel på at verdier viker for næringsinteresser, mener han.

– Et regime som holdes ved makten av ekstreme islamister, som etter all sannsynlighet bidrar med finansiering til IS. Et regime som praktiserer den mest kvinneundertrykkende samfunnsform i verden.

Skremmer med islam

– Dette regimet søker Høyre og Fremskrittspartiet samarbeid med, mens de skremmer med islam på hjemmebane. Årsaken er selvsagt enkel; markedsadgang for norske bedrifter som blant annet kan selge militært materiell til landet, konstaterer Mood.

Det viser at verdiene man snakker pent om på hjemmebane, underordnes når vi kommer ut, mener han.

– Erna Solberg på besøk i Kina, og Per Sandberg i Iran, begge med salg av fisk på agendaen, er andre eksempler. Dette er godt pragmatisk lederskap dersom lønnsomhet og økonomisk vekst skal redde verden, og vårt eksempel ikke betyr noe. Det er svakt lederskap dersom verdier fortsatt skal bety noe i utenrikspolitikken, mener han.

Statsminister Erna Solberg (H) ikke ønsker å kommentere kritikken fra Mood overfor NTB.

Ansvar

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg får også sitt pass påskrevet.

– Jeg er bevisst på å bringe eksempler fra begge sider av det politiske spektrum, sier Mood og understreker at kritikken ikke går på individ, men er ment som eksempler på hvordan lederskap i hans øyne bør utøves.

Mood stiller i den sammenheng spørsmål ved Stoltenbergs beslutning om ikke å gå av etter terrorangrepet mot Norge 22. juli 2011.

– Like åpenbart som at sittende statsminister hadde ansvaret for det som gikk galt den dagen, er det at hans regjering hadde ansvaret for at vi var for dårlig forberedt, mener Mood.

– Og ansvar kan ikke delegeres, sier han.

Passer godt i NATO

Ved ikke å gå av, sendte Stoltenberg et uheldig signal til framtidige ledere og gjorde det lettere «å velge bort viktige beslutninger og langsiktige tiltak, til fordel for det som ventes å gi politisk gevinst i morgendagens medier», mener han.

– Sympatiske og hyggelige mennesker, lette å like som Jens Stoltenberg, er ikke nødvendigvis mer effektive ledere enn Gro Harlem Brundtland, konstaterer Mood, som beskriver Brundtland som «uhøflig, brå og arrogant».

– Tvert imot er det vel kanskje slik at ledere som alltid søker kompromiss og viker unna de mindre populære beslutningene, er de svake lederne. De passer på den annen side godt i NATO, hvor konsensus, kompromiss og lite tydelig lederskap er akkurat det som etterspørres, mener Mood.

Heller ikke Stoltenberg ønsker overfor NTB å kommentere kritikken.

(©NTB)


Publisert: Dec 7, 2017 @ 5:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • – Jeg er enig med Mood i at lederskap ikke bør være en popularitetskonkurranse. Jeg har ikke noe behov for å være populær hos alle, heller ikke hos Mood, svarer Listhaug

  Slam dunk!

 • Gjermund Hougen

  Hva feiler det slike mennesker som nekter å innse fakta?

 • Kaffermann

  Siden denne mann har vært i både FN og NATO byråkratiet så vil det nok være ganske misvisende å kalle han for forsvarsveteran. Han har nok drevet med mer av det motsatte iht. Norge. Globalist, dobbelmoralist og moral cherry picker vil nok være mer treffende. Ikke minst med tanke på at nå skal inn i den antinorske organisasjonen Røde Kors.

  • TitoSchipa

   Røde kors som nå påbyr alle sine kontorer å fjerne krusifikser. Uansett, denne fyren har aldri hatt sin lojalitet til Norge, mer en typisk globalist.

   • Tor Dahl

    De må få vekk krusifikser – så damer med hijaber kan jobbe der…
    Kulturelt selvmord pågår – steg for steg…

   • Arbeidsrud

    Har du en link til det? Er det den røde halvmånen som skal opp istedet da?

    • TitoSchipa

     Jeg må korrigere meg selv til Belgiske Røde Kors foreløpig. Kan dessverre ikke legge ut linker her, men søk på Red Cross Crusifix Begium, så får du nok opp noe.

     • Arbeidsrud

      Yes – der skulle de være «nøytrale»

  • Jens – alt er på Twitter

   Det er påfallende hvordan Saudi Arabia ble globalistenes fiende omtrent nøyaktig samtidig med at Iran ble globalistenes venn.

  • Astraios

   Ja han bør nok rydde i eget reir før han angriper Listhaug og regjeringen (for å gjøre seg populær i media må vite).

   Røde Kors har 3 milliarder på bok men tigger penger av deg og meg – og de som tigger jobber gratis naturligvis.

   Skulle tro det var nok sult og nød til å bruke 3 milliarder på.

   • Svaiende Lind

    De tigger ikke bare, de driver med pengeutpressing, moralsk og sosial utpressing, ofte rettet mot minstepensjonister, eldre og uføre. Tåler dem ikke, de er avskyelige.
    Tenker også på menneskesmuglerskipet fra tyske røde kors, som ble fersket, mens de samarbeidet med mafiaen.
    Vær så snill ikke gi et rødt øre til noen av disse NGO-mafiaene, de er anti-Norske og anti-hvite.

   • Eventure

    De har 3 milliarder plassert både her og der i aksjer og fond. En vanlig leder lønn til litt over millionen, de som jobber der har til salt i brødet. Ingen skal lide nød som er ansatt hos røde kross nei!

   • en

    Norges såkalte forsvar har agert som drapsmaskin i USAs goepolitske kriger, og derved skapt de flyktningene han nå gråter for.
    Listhaug har gjort mer for å forsvare Norge, på den korte tiden hun har hadd stillingen sin, enn dene såkalte forsvarsveteranen har gjort i hele sitt liv.

  • pakkus

   Jeg tror alle skal være glad for at denne mannen har forlatt forsvaret. Det er skremmende å tenke på at mannen er mer redd for et regjeringsmedlem, som attpåtil sitter i en mindretallsregjering enn en mann som har invadert og anektert et naboland og i tillegg sitter på et ukjent antall atombomber. Det sier litt om mannens virkelighetsforståelse.
   Siden kritikken er rettet mot Listhaug er han nok i Dax18 i kveld.

  • GHjo

   Den politisk kannestøpende General Mood, bør holde seg til det tema han har faglig kompetanse på.
   Å sette Sylvi Listhaug inn i forhold til den forhenværende KGB apparatsjiken Putin, er sagt på militært, å skyte langt over målet.
   Mood er nok vel bevandret i militær litteratur, men virker nokså “villfaren” og uvitende, nærmest på linje med våre biskoper, med hensyn til uansvarlighet for land og befolkning sin fremtidige trygghet, frihet og velbefinnende.

   • May Day

    Heldigvis kun en papirtiger i det store bildet. Det må være greit å kunne heve seg over virkeligheten.

 • Hans Hansen

  Hva er herr Mood på denne arenaen annet enn en kjendis og en rikssynser? På linje med skuespillere, komikere og annet rask som får litt tid i rampelyset. Han burde heller skjøtte sitt fag, som er militær-business.

 • Tor Anders Engen

  Mood er ingen troverdig person, han har økonomiske interesser i dette.

 • RunCHURCH

  En ting har Mood antagelig felles med alle dem han kritiserer; hensynet til egen karriere går foran hensynet til eget land og folk. Han ville ikke nådd såpass langt om han ikke hadde en velutviklet evne til å tilpasse seg de korrekte og rådende synspunktene.

 • Tor Dahl

  Den absurde sammenligningen mellom Putin og Listhaug ødelegger hele problematiseringen.

  • oliver

   Og den viser helt klart Moods motiver og intensjoner.

 • Martin

  -“Bildet av nylig avgåtte utenriksminister Børge Brende (H), smilende
  sammen med kong Salman i Saudi-Arabia tidligere i år, var et slående
  eksempel på at verdier viker for næringsinteresser, mener han.”
  Akkurat DER er jeg enig med generalen.

 • Gamleoslo

  Han for trøste seg med den enorme lønna. Han er jo så snill.

 • Jens – alt er på Twitter

  Hvorfor er det ingen av de som skriker til Islams forsvar, som også skriker til Nazismens forsvar, med tanke på at likhetene er enorme?

  Islam er ondt og dårlig. Nazisme er ondt og dårlig.
  Noen muslimer i Norge behandles iblant dårlig, når de ikke løftes opp på gullstol og får komme først i køen. Nazister behandles alltid dårlig.
  Islam har bakover i historien vært sentral inspirasjonskilde og sentral drivkraft i massive overgrep. Det har også nazisme.
  Islam har en førerskikkelse som tilbes, det har også nazisme.
  Islams førerskikkelse utførte tortur og store og ondskapsfulle overgrep, mot voksne og barn. Det gjorde også nazismens.
  Islams førerskikkelse fremstilles som ufeilbarlig og perfekt, det gjør også nazismens (dog faktisk i kanskje marginalt mindre grad)
  Islam har en sentral bok, det har også nazismen.
  Islams sentrale bok inneholder en del hverdagslig og rimelig, og en del grusomt og ondt. Det gjør også nazismens.
  Islam har, ved siden av den sentrale boken, annen sentral litteratur. Det går jeg ut fra at nazismen også har.
  Islams annen sentrale litteratur (hadith) inneholder ekstremt mye grusomt og dødsforherligende. Det går jeg ut fra at nazismens også gjør.
  Mange Islam-tilhengere er glade i å gå i tog og komme med sterke anklager mot samfunnet. Det gjør også nazister.
  Nesten alle Islam-tilhengere i dag dreper ikke. Det gjør nesten alle nazister også ikke.
  Men mye tyder på en klar overrepresentasjon av voldsforbrytelser for islam-tilhengere. Det gjør det også for nazister.

  Uten å ha lest Moods bok, bare utdragene i media, er jeg villig til å satse penger på at heller ikke han har gjort noen detaljert analyse av religionen Islam. Han gjør seg selv til kriger på islams vegne, men i likhet med svært mange norske, dypt religiøse soldater for Islam tror jeg ikke han har gjort noen som helst kritisk analyse av religionens innhold. Kan noen bevise at han har gjort det, skal jeg donere kr 1000 til Fremtiden I Våre Hender.

 • Ole

  Slik blir det når han får seg en stilling i kanskje den mest “politiske korrekte” organisasjonen i landet. Han har selvfølgelig fått med seg konsensusen der. Nå sitter han med bena sammenklemt og flagger om hvor godt menneske han er og ytrer hat mot Listhaug. Har den mannen noen egen mening om hva som skjer og hvordan problemene ved den konstante endringen med demografien medfører? En liten mann som har satt på seg en ny hatt.

 • Bjarne

  Uttalelsen viser at Mood er useriøs, evt . inkompetent forsvarsfaglig.

 • Enig. Men det er en del av den “norske syken” som jeg mener eksisterer. Om ikke sjefen er din venn så er det en dårlig sjef. Om ikke mor/far er sin barns venn, så er det dårlig mor/far.

 • invernes

  Jeg er ikke skremt av Putin og Sylvi ! for de er meget kloke og vettige mennesker.
  Men jeg er meget skremt over slike som Forsvarsveteranen Robert Mood, man kan bli mørkredd av mindre.

 • pakkus

  Forrige gang da denne “veteranen” ble invitert til NRK og resten av MSM.media skrev jeg i en kommentar at denne mannen har sett seg ut en karierre i enten WWF, NF, Røde Kors, Redd Barna eller en annen av de organisasjonene som er så gode. Jeg – en av de slemme og onde – var ikke i den minste tvil om at denne “veteranen” ikke ville avslutte med en pensjonisttilværelse. Jeg skulle ønske jeg ikke fikk rett i min spådom. Sukk – hadde det bare vært like enkelt å spå tallene i Lotto.

 • – Dette regimet søker Høyre og Fremskrittspartiet samarbeid med, mens de skremmer med islam på hjemmebane. Årsaken er selvsagt enkel; markedsadgang for norske bedrifter som blant annet kan selge militært materiell til landet, konstaterer Mood.

  Det har overhode ikke vært nødvendig for Høyre og Frp å “søke samarbeid” med Saudi-Arabia. Det har i realiteten kun handlet om å bygge videre på den opptrappingen som fant sted under de såkalte “rød-grønne” med Stoltenberg og Støre i spissen. Klassekampen hadde blant annet en artikkel om nettopp dette i 2014: “BEILET: Den blåblå regjeringen er ikke alene om å fri til det halshoggende regimet i Saudi-Arabia.” http://www.klassekampen.no/article/20141113/ARTICLE/141119983

  Det synes også rimelig klart at det ikke bare er slik at “den blåblå regjeringen ikke er alene om”, det var under de “rød-grønne” at det ble iverksatt en regelrett “sjarmoffensiv” fra 2006/08 under ledelse av Støre som da var utenriksminister. Det er ikke vanskelig å forstå at Mood reagerer på det forholdet til Saudi-Arabia som har blitt etablert. Men det dreier seg altså om en utvikling som først og fremst ble aksellerert da Støre ble utenriksminister. Også før den tid var det en viss eksport til Saudi-Arabia, men fra 2007 ser det ut til at S-A ble utpekt som et land som de “rød-grønne” svært aktivt gikk inn for å øke eksporten til. Det er selvsagt også påfallende hvordan denne “forkjærligheten” for islams aller mest korrupte og formørkede opphavsland altså ser ut til å ha oppstått nettopp i kjølvannet av “karikaturstriden” i 2006. Det var jo også nettopp i Saudi-Arabia og Iran at norsk ambassadepersonell ble utsatt for særlig stort press. Et naturlig utfall her ville vært at Saudi-Arabia og Iran gikk foran og boikottet Norge på samme måte om Danmark. Men takket være Støres ryggradsløshet så “lyktes” det altså å utnytte hele denne situasjonen med tanke på opptrapping av eksporten til Saudi-Arabia. At de “borgerlige” så bare har bygget videre på dette slik statssekretæren Bård Glad Pedersen sa i 2014, det understreker selvsagt i hvilken grad dette også dreier seg om en mer generell ryggradsløshet – og ryggesløshet – som gjennomsyrer hele det politiske regimet i de sørgelige restene som gjenstår av nasjonalstaten Norge. Det er sånn sett i og for seg ikke vanskelig å forstå at Mood reagerer som han gjør. Men når han uttaler seg om denne opptrappingen av eksporten til Saud-regimet er noe nåværende regjering har initiert på egenhånd, ja da grenser det til det uredelige. At ikke Mood skulle ha fått med seg at det var under Stoltenberg, og fremforalt med Støre som hovedansvarlig, at disse handelsforbindelsene ble drastisk eskalert, vel det finner ihvertfall jeg det svært vanskelig å tro. Dermed også rimelig å mistenke, vil jeg si, at Moods skjeve fremstilling henger sammen med hans egen politiske tilhørighet. Her ser man uansett ut til å ha med en offiser å gjøre som selv går rundt med en forvokst politiker i magen.

 • DrD .

  Mood kan jo forklare hvordan koranen er kompatibel med norsk- og vestlig kultur. Men han har kanskje aldri lest koranen?
  Å være militær uten å studere militærhistorie er et stort feilgrep. Mood burde være klar over de millioner med Europeere som har blitt drept av og i kamp hver gang islam har invadert Europa. Det er en grunn til at grekere ikke ligner på sine statuer. Grekerne brukte å være blonde og blåøyde frem til de ble invadert av muslimer.

 • Ann O Nym

  For en gjøk. Listhaug er den beste vi har i politikken. Dessuten, Røde Kors får ikke fem flate øre av meg.

 • oliver

  Å sitte som sjef for Røde Kors og samtidig beklage at politikere prioriterer nasjonale næringsinteresser blir som å gråte for sin syke mor. Røde Kors uavhengighet og solide rykte fikk seg en skikkelig nesestyver da avsløringene om nødhjelp til Syria kom for en dag forleden. Det skal tilstås at organisasjonen neppe var de mest partiske blandt hjelpeorganisasjonene, men det Mood her serverer bidrar slett ikke til å rette opp et hanglende inntrykk. Han fisker i opprørt vann og er det noen som trenger å være mer populær enn både Erna Solberg og Sylvi Listhaug, så er det nettopp Røde Kors.

  Hele innlegget av Mood oser av egeninteresse, og totalt blottet for forståelse og solidarisk holdning til det norske folk og samfunn. Det burde man forvente av en mann med hans bakgrunn som har vært båret frem av det samme samfunnet for å tjene det. Ingen skal være i tvil om hensikten, pengeinnsamling, bistand og frigjørende kriger kamuflert under parolen global menneskeverd.

  Ingen overraskelse at politisk korrekt presse bringer dette på første side, på Resett har man i hvert fall muligheter til å imøtegå et vagt budskap, dog med stygg, stygg slagside.

  Bistand og frigjørende kriger.

 • Gulosten

  Mood bør tenke over forsvarets rolle som skulle være å forsvare Norge mot inntrengere. Listhaug gjør en bedre jobb med klart budskap der Mood forsøker å ri to hester hvor han ikke har klart å forsvare Norge mot den regelrette invasjonen som nå pågår og som vil rive det økonomiske grunnlaget bort for organisasjoner som Røde Kors.

 • Harald

  Skal Røde Kors få tilgang til alle de økonomiske midler de trenger til sine ansattes millionlønninger, så er det viktig å holde misnøyen ved like. Og det gjør Mood ett godt forsøk på her, men du er avslørt Mood. Listhaug er Norges mest oppegående politiker og nekter å gi bort Norge til islam. Eller drømmer Mood om å gjøre Røde Kors om til Røde Halvmåne? Skulle ikke forundre meg ett sekund.

 • Geiserik

  Hva skal vi med et forsvar med slike blinde ledere ? Vi var naive 9.april og vi er det igjen, kanskje ekstrem naive denne gangen. Mannen vil sikre seg en plass ved de godes bord. Derfor flagger han avstand i fra Listhaug som ikke er noe annet enn taktikk for egen vinnings skyld. Fint med raushet der en selv slipper regningen og konsekvensene av naive nissers politikk. Kanskje hans barn eller barnebarn vil slite, men mannen bryr seg ikke da fokuset er kortsiktig egennytte.

 • Morrison

  Jeg må vel si at jeg blir noe overrasket over at en mann med en militær bakgrunn er mer interessert i at politikk skal utøves gjennom en moralsk tilnærming, kontra reelle realiteter.

  Jeg håper ikke han mener militære avdelinger skal ledes under samme prinsipp.

  Noen har tydeligvis glemt å fortelle den godeste Mood at verden ikke er rettferdig.

 • AugustPetersen

  Moods søknad som president til Røde kors: – Dette føyer seg inn i rekken av engasjerte nordmenn som reiser ut for å stå opp mot tyrannier og for å kjempe for det de tror på og for å redusere lidelsen for uskyldige, sier generalmajor Robert Mood til NRK, som understreker at han ikke har noen mening om de individuelle sakene som PST jobber med. NRK, 25. mai 2013. Norske Syria-farere føyer seg inn i rekken av engasjerte nordmenn som står opp mot tyrannier.

  Mood har vært for lenge i FN systemet og har en forkvaklet syn på hva sikkerhet betyr for nordmenn flest.

 • densensurerte

  Robert Mood er Jan Egeneland med basstemme.
  s

 • Nina Hatleskog

  Snakker om spill! Han har fått ny hatt og begynner straks å leke politiker. Hva er det med slike “velutdannede & høyt på strå-personer” som ikke skjønner at de blir gjennomskuet straks av minst halvparten av befolkningen …. ?

 • Alf Neuman

  Jeg får en bedre og bedre forståelse hvorfor Norge ikke har et forsvar!

 • P54

  Innertier til Sylvi Listhaug. Putin lar seg heller ikke styre av Islam eller LGBT agendaen slik som Vestens ledere. Putin virker å ha mer gangsyn enn Vesten når det gjelder Midt Østen. Han støtter de kristne, Vesten støtter Islam. Når det gjelder Røde Kors så vil de fjerne korset, slik som humanistene og islamistene vil fjerne korset i flagget. “APE vil ha det rent og rødt, fjerner ethvert spor av de kristne røtter og legger seg flat under islams føtter”. Takk for at Sylvi Listhaug tør å stå imot presset fra venstresiden.

 • Furunål

  Hadde vært mer skremt av at befolkningsveksten vil øke med 1,5 milliarder mennesker i nærområdene til Europa de neste 70 årene enn en enkelt politikker…

 • Furunål

  Hadde vært mer skremt over at det vil komme en befolkningseksplosjon i nærområdene til Europa på 1,5 milliarder de neste 70 årene enn en enkelt politikker…

 • wiwaro

  Ny, overraskende takter av Mood, som bare i tilfellet LIsthaug bommer grovt.

  Hans angrep mot FrP og Høyres, like med annen vestlig imperialistisk utenrikspolitikk, er ypperlig og treffende.I særdeleshet rammer han Stoltenberg og Brundtland som landets veike unnseelige ledere, Ap’s lederskap har vært som mjuk leire i globaliseringsadelens hender og har ingenting annet enn tap å by nasjonen, mens de sjøl svinger seg opp i høyere klasse.
  Men hvordan stiller egentlig Mood seg til globalisering og flerkultur, for ikke å snakke om Folkerettens og Flyktningkonvensjonen under ledelse av dagens FN? Helge Lurås bør ta mot til seg og invitere Robert Mood til et inngående portrettintervju, der Mood stilles til veggs om de viktigste av vår tids spørsmål når han overtar i Røde kors.

 • Jan Petter Glendrange

  Og jeg er mer skremt av Robert Mood enn av Putin.

 • Yakero Spail

  Det skremmer meg hvor stor påvirkningskraft NGOer har på politikk i Norge. Det skremmer meg at de har så stor påvirkningskraft på hva som bør skremme velgere i Norge. Det er Russland vi skal frykte “hacke” valgene våre, men det er NGOer som åpenbart får drive valgkamp…

 • Furusk

  Pingla Mood er redd Sylvi. Men blodig terror er han ikke redd. Vi har noe fæle eksempler på det nedover i Europa i de siste årene. Nå er PST heldigvis av en annen mening som sier de er redd for terror mot Norge i løpet av et år og oppgraderer beredskapen mot blodbad i Norge . De har kode rød terroralarm. Godt at ikke den godeste Mood er sjef i PST

  Men hva i granskauen har rammet Mood i hodet, har han meldt seg inn i SV eller hva har skjedd med vår avgåtte General. Ble han sparket for sin manglende forsvarsvilje kanskje.

 • Skvatt

  So sant, so sant, det er ikkje noko eg hev meir otte for hell’, sann. Einaste unnatak lyt vêre denna ofslege Trumfen hjå amerikanarane. Slikt noko vil i kvert fall ikkje eg ha i kortstokkjen i noko høve, sann. Jau!

 • Islams Nemesis.

  Det der er virkelig skuffende. En hedersmann selger seg for sølvpenger fra Røde Kors.
  Han kunne gått inn i historien med heder og ære, men ender nå opp med å bli en landsforræder.
  Men hva gjør man ikke for å tekkes de høye herrer og damer, tenk å få sitte ved samme bord som de fisefine tenker nok Quislingen.

 • Harriet

  Det var da enda godt at han ble pensjonert ! For om det skulke bli krig med Russland, ville han vært mest opptatt å kjempe mot Listhaug ! For en tragedie for hans ettermæle ! Han har jo ikke forstått hvilke som er fiende og hvilke som det norske folk kjenner seg nest trygg sammen med ! Listhaug ble gjenvalgt av over 16% av befolkningen !!

 • per berge

  Aldri hatt sansen for den mannen der. En som alltid har snudd kappa etter vinden.