Israel sender flere bataljoner til Vestbredden

Israelske soldater fotografert under sammenstøt med palestinere utenfor Nablus forrige uke. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix

Israel sender flere soldater til den okkuperte Vestbredden som følge av USAs anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.

President Donald Trumps beslutning har ført til frykt for vold og protester i de israelsk-okkuperte områdene og i regionen for øvrig.

– Det er besluttet at en rekke bataljoner vil bidra med forsterkninger i området Judea og Samaria, i tillegg til militæretterretning og territorialforsvar, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren.

Judea og Samaria er det hebraiske bibelske navnet på den palestinske Vestbredden, som Israel har okkupert siden 1967.

Den palestinske selvstyremyndigheten i Ramallah har oppfordret til demonstrasjoner fra torsdag formiddag, og det er også varslet generalstreik over hele den okkuperte Vestbredden. Hamas-leder Ismail Haniyeh har oppfordret til en ny intifada som svar på Trumps kunngjøring.

NTB-AFP-DPA
(©NTB)


Publisert: Dec 7, 2017 @ 12:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.