Minst 22 drept i sammenstøt i Sør-Sudan

Etter flere tiår med ulike konflikter er bønder i regionen ofte utstyrt med automatvåpen. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic

Minst 22 personer ble drept i væpnede kamper mellom to stammegrupper i Sør-Sudan, ifølge lokale myndigheter.

Ytterligere 15 ble såret i kampene, opplyser lokale myndigheter onsdag. Sammenstøtene i delstaten Lakes antas å henge sammen med kvegtyverier.

Voldsomme kvegtyverier, ofte med et element av etnisk konflikt, er ikke uvanlige i det østafrikanske landet. Etter flere tiår med ulike konflikter er bønder i regionen ofte utstyrt med automatvåpen, og rivalisering kan lett eskalere.

I tillegg er titusener drept og rundt fire millioner drevet på flukt i borgerkrigen som har herjet landet siden 2013.

NTB-DPA
(©NTB)


Publisert: des 7, 2017 @ 7:44 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.