Robert Mood – ny kaptein på godhetsindustriens flaggskip?

Kolbotn 20171205. Røde Kors-president Robert Mood tester ut isen på Kolbotntjernet før han skal portrettfotograferes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Godhetsindustriens flaggskip, Norges Røde Kors, med milliarder av kroner i lasten, har fått ny kaptein.

I et intervju med Dagbladet er hans viktigste budskap fra broen at han er redd Sylvi Listhaug. Som om ikke det i seg selv er ille nok, er denne mannen som er så redd vår integreringsminister, det avisen kaller «en av Norges mest erfarne offiserer». Er dette tilfelle,  forteller det meg at det norske forsvaret også tydeligvis er SV-feminisert og ledet av menn som er redde.  Men ikke den reelle fienden – nei, det er vår egen Sylvi Listhaug som skremmer. Og det mer enn den mektige diktatoren Putin!

Det er trist å være vitne til hvordan godhetsindustrien fortsatt okkuperes av politiske emissærer som ikke nøler med å misbruke sine posisjoner til å drive politikk under dekke av å være «humanitære». I mine øyne legitimerer Mood med sine uttalelser et hat som er med på å splitte Norge og demonisere mennesker som ikke deler hans politiske syn. En slik hatspreder skal altså nå lede Norges Røde Kors fremover.

Det er vel unødvendig å legge til at organisasjonen heller ikke for fremtiden vil få fem øre av meg. Den eneste måten å reagere mot Røde Kors på, er å slutte å gi til dem, og jeg oppfordrer folk til å la bidragene komme andre  organisasjoner til gode, organisasjoner som hjelper andre uten samtidig å spre splittende hat.


Publisert: Dec 7, 2017 @ 10:07 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Thor Dag Halvorsen

Oversetter
 • Spaceman_Spiff

  Jeg er ikke så sikker på at alle de som står frem og tar avstand fra Listhaug egentlig mener det, men at de heller gjør det av pragmatiske grunner der jobb og karriere innbefatter å være for innvandring og mot de utstøtte som Carl Ivar og Sylvi. Se for deg en som har en sjanse til en jobb der han kan cashe inn millionlønn (i tillegg til Generalpensjonen) og bonuspoeng som triller inn fortere enn peanøttene på businessclass… kan han støtte Sylvi Listhaug? Og kan man klandre dem? Jada, man kan si de ikke har ryggrad men han har tatt en mulighet mange ville droppet prinsippene for…

  Eneste det koster han er integriteten… Han må være politisk korrekt.

  • Vonbråten

   Hvis det er tilfelle, er de noen ynkrygger, og burde ikke si noe i det hele tatt.

  • tomnico

   Røde Kors er lønnsledende innen godhetsindustrien betalt av giverne, og topper med flere millioner i årslønn til dem som er president. Mood får således til salt i grøten med Røde Kors-lønn i tillegg til full generalpensjon fra Forsvaret. Det er ikke vanskelig å drive ‘skjult’ venstresosialistisk politikk fra en posisjon i godhetsindustrien, med lønn i milioners -klassen. Det er bare egen integritet som får seg en knekk.

  • Henning Nielsen

   Han er jo opplært til å lyde ordrer. En Pavlov-vov.

  • John Bratteland

   Men han kunne holt kjeft, hadde han vært smart kunne han bare snakket rundt et evnt. spørsmål. Men så smart er han tydeligvis ikke, godt det ikke ble krig i hans tjeneste tid.

 • Avatar

  ja. Man tenker i sitt stille sinn, han også. Så derfor var han der han var.

  • grygry

   Politisk korrekthet trumfer alt. Derfor gikk nok jobbintervjuet knirkefritt. Og posisjonen var hans.

   • Avatar

    ja. trumfet nok mange andre gode cv,r vil jeg tro.

 • Mitoz Lakin

  Mange flåser av uttrykk som “godhetsindustri” eller “godhetstyranni”. Men de er faktisk meget intelligente uttrykk. Trolig forstår heller ikke avsendere helt riktig hvor dype begrepene er i den forstand de er treffende.

  Bare en etymologisk skisse av f.eks. ordet godhetsindustri. Det foreligger en veldig spennende kontinuitet i norsk åndsliv med hensyn til makt, altså åndsmakt; idéhegemoni, definisjonsmakt etc. I embetsmannstaten var det som kjent hos prestestanden at denne makten lå, men i ettertid har den ligget på venstresiden. Den særlige forskjellen mellom førstnevnte og sistenevnte, er at prestestanden har nøyd seg med ideer som ideer, altså som noe rent åndelig. Men hos venstresiden har den materielle trangen hele tiden vært tydelig. Og det er jo nettopp derfor at venstresiden og kapitalismen ikke er diametralt motsatte entiteter, men, om ikke utfyllende, så forenelige.

  Her kommer det sentrale poenget: Fordi venstresiden står med én fot i det ideelle og med den andre i det materielle, blir det logiske uttrykket dermed fenomen som en godhetsindustri. Samtidig er det nettopp kapitalismens uhyre raffinerte pengesystem som med letthet kan konvertere det ideelle — filosofisk-politiske verdier — til noe materielt: Bistand, f.eks.

  • Henning Nielsen

   Mitoz; dette temaet bør det forskes på 🙂

 • janhervig

  Robert Mood politiserer Røde Kors. Slutt med økonomisk støtte fra meg.

  • Tore Halsa

   Bra du våkner. Røde kors har vært full av slike folk i lang lang tid. Stoltenberg, Støre, Jan Egeland og Børge Brende for å nevne noen.

   • John Bratteland

    Sluttet å gi for maaaange år siden da jeg fikk vite de hadde maaaange milioner på bok. De må da bruke det de har før de begynner å syte for å få mer. Kjeltring pakk i de fleste organisasjoner. Eneste som får er Frelsersarmen.

   • Kjappfot

    Og hvilke resultater oppnådde de nevnte for hjelpearbeid rundt om i verden? Ikke vet jeg, men de bygde nå egen fremtid….

 • Breidablikk

  Knirkefri overgang fra militæret til kirkelig arbeide (diakoni/bistand), samme ideologi alle steder.

 • DrD .

  Ingen såkalte “hjelpeorganisasjoner” har fått en krone etter at flere titalls tonn med uåpnet og fullt brukbart utstyr ble sent til forbrenning da ingen organisasjon ville ta det imot; pakket og fritt tilsendt.

  Når disse organisasjonene kun er interessert i å motta pengestøtte er det noe galt.

 • ad1648

  Robert Mood – en apologet for IS-krigere:
  https://www.nrk.no/urix/mood-forsvarer-syria-farere-1.11044699

  For 4 år siden kalte han disse “engasjerte nordmenn som står opp for tyranner”. Skremmende at vi har hatt slike folk i forsvaret vårt. Jeg kommer alltid til å bruke dette mot ham – at han har forsvart norske terrorister.

  • revenskrev

   Wow. Den glemte jeg. Og med det forsvant den siste respekt jeg hadde for mannen.

  • densensurerte

   Bra at noen har minnet i orden.
   Takk for flott link!

   Robert Mood er på mange måter islamistenes Hood.

   s

  • Henning Nielsen

   Det er vel heller “som står opp MOT tyranner”?

   • ad1648

    Det stemmer. Skriveleif fra min side. Jeg burde kanskje moderert det, men i og med at kommentarfeltet forhåndsmodererer alt, til og med egne rettelser vil innlegget bli borte i flere timer om jeg endrer det og alle kommentarer under også.

  • Jan Petter Glendrange

   Sensasjonell uttalelse fra Mood. Kan vel direkte sammenlignes med støtte til idealistiske frontkjempere som kjempet mot Stalins tyranni.

 • Gulosten

  Mood viser at han aldri skulle vært i forsvaret. Han vil ikke forsvare Norge og nordmenn.
  Mannen er en karrierist og snakker makta etter kjeften.

  Et forsvar skal primært være så avskrekkende at man er mye mer effektiv enn fienden å påføre han skade som inkluderer lemlesting og død.

  Nå under Mood sin ledelse så er de blitt sissier som jager egen karriere.

  • John Bratteland

   Takk og lov at det ikke ble krig i hans tjeneste tid.

 • Vonbråten

  General, globalist og multikulturalist? Hvor dumt går det egentlig an og bli. En general som ikke tror på grenser og nasjonalstat blir som en røde kors leder som ikke tror på og hjelpe eget folk. Eller…..

  • wiwaro

   Å ikke tro på grenser, er strikt i strid med Folkerettens fremste prinsipp for å bevare freden, så der ser vi hvordan globalistene utvanner verdigrunnlaget med en evig svingende lojalitet til det nasjonale, som de arbeider seg vekk fra og vil ødelegge.

   Der er Mood den fremste eksponent og strateg til ufordel for forsvaret av landet. Med sin karriere og nåværende posisjonsvalg, er han definitivt en tapt ressurs for landet uansett kompetanse. Hans opphold i Syria under borgerkrigen og uttalelser til media tyder ikke på noe spesiell evne til skarpsindighet om konfliktens utvikling.

 • FAC2

  Mood har solgt sjela si for cash. Jeg støtter ikke Røde Kors. De har for mye snusk i bagasjen.

 • Henning Nielsen

  Har også sluttet å støtte Røde Kors. De bedriver politikk bak et skinn av omsorg.

  • Jan Petter Glendrange

   Samme her. Nå støtter jeg bare lokale lag og organisasjoner som jeg har rimelig oversikt over og ‘kontroll’ på hva de bruker pengene til. Samt media som taler makten midt imot.

 • Jan Ivan Christiansen

  Røde kors skal slutte å bruke korset. De skal vel ta skrittet fult ut å bli røde halvmåne

 • Peter Skarsjø

  Ja, her var det mye tøv i kommentarfeltet. Det bør være mulig å omtale folk med andre politiske syn enn seg selv, uten å angripe deres integritet og motiver. Her gyver folk løs med påstander, uten å sjekke om de har rot i virkeligheten eller ikke.

  Robert Mood er en rakrygget offiser som alltid har hatt mot til å si det han mente. Jeg tror vi trygt kan regne med at det han sa i intervjuet med Dagbladet, det mener han. Uavhengig av hvorvidt det reflekterer positivt på ham selv eller ikke. Når det gjelder eventuelle økonomiske motiver: Enkelte kommentatorer later ikke til å ha fått med seg at vervet som president i Norges Røde Kors er ubetalt. Han “casher” altså ikke inn millionlønn, som noen skriver. Pensjonen hans må han nesten få ha i fred. Den er heller ikke avhengig av hans eventuelle politiske korrekthet.

  For ordens skyld: jeg er også uenig med Robert Mood i mye av det han sier i intervjuet. Listhaug har også sider jeg ikke liker, men hun er sannsynligvis rett person på rett sted, akkurat nå. Det betyr likevel ikke at jeg respekterer Mood mindre av den grunn.

  • Ante_Bergan

   Fornuftige ord!

  • Ja, her var det mye tøv i kommentarfeltet. Det bør være mulig å omtale folk med andre politiske syn enn seg selv, uten å angripe deres integritet og motiver.

   Absolutt. Men det kan også være sant, og ikke minst et behov for å angripe integritet (om de ikke er noen) og motiver (motivene virker å være motsatt av Moods politikerangrep).

   Mood oppviser alle de kvaliteter som han anklager politikere å inneha.

   Robert Mood er en rakrygget offiser som alltid har hatt mot til å si det han mente.

   Det vet vi intet om, foruten Mood selv. Han kan mene eksakt det han sier, eller han kan sleike. Dog, man kan felle dom over hva han sier. Som f.eks hans flotte karaktristikk av gjengen som dro til Syria 🙂

   • Peter Skarsjø

    Hvordan i himmelens navn kan du kalle det han skriver for å sleike? Hvis du ikke gidder å lese boken hans, les nå i det minste omtalen i media, f.eks her hos Resett. Han sparker i øst og vest. I tillegg til Listhaug får Erna Solberg, Børge Brende og Jens Stoltenberg så hatten passer. Ikke særlig lurt hvis målet er å “sleike” seg til makt og innflytelse.

  • Kjell Svensen

   Kan det ha noe med at han i sin tid i forsvaret hele tiden holdt på med dreping og forberedelse av dreping og at han nå skal utvise litt falsk godhet slik at han blir tilgitt og ikke kommer til helvete nå han dør?

 • Einar Hansen

  Jeg har boikottet RK en god stund nå. Det ble til slutt for mye negativt fra den kanten. Gratis førerkort til innvandrere, over 1 milliard skjult på bok, løgn og bedrag. Han her bare bekrefter boikotten.

 • Kjell Svensen

  De fleste sier vel hva som helst om de får millionlønn for ikke å gjør den dritt!

 • Kjell Einar Vegger

  Som skadd soldat legger jeg inn denne slik at historien ikke glemmes.
  Og husk at det er seierherrene som skriver historien
  https://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8de_Kors

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  Jeg gir hverken til Røde Kors eller andre såkalte “hjelpeorganisasjoner”.
  Jeg sorterer ikke husholdningsavfall heller…det er så mye annen søppel det er viktigere å sortere…

 • Baresvaenna

  Å fornekte holocaust belønnes ofte med forargelse, med god grunn.-i noen land fengsel….
  Å fornekte islamsk historie, og følgene,- med å hevde at vår beste statsråd i historien er mere skremmende enn putin, kvalifiserer til jobb i røde kors! Også i år går all pengestøttte til kirkens bymisjon!

 • Kjappfot

  Har sluttet å la meg imponere av offiserer som svømmer med strømmen når de er i aktiv tjeneste, for så brått….å begynne å kave motstrøms når de går av med pensjon. Alt for mange av de pensjonerte flaggooffiserene synes å få en åpenbaring med det samme de kler av seg uniformen, kan det være at enkelte av disse ikke har evnet å være ærlige mot samfunnet i sitt tidligere yrke? Når en tidligere generalløytnant nå synes å ha fått det for seg at vi har en Statsråd i Regjeringen som skal behandles med forakt, ja da har han enten et ego som bærer preg av litt for mange hormoner, eller så er han i ferd med å bygge seg en aura av godhet som skal gjøre hans nye gjerning mer spiselig hos kollegene ved den nye arbeidsplassen. Det kan jo friste å begynne å analysere hva disse folkene har oppnåd under sin tid i uniform. Om det er slik at den aktuelle statsråden er samtaleemnet under lunchpausen på den arbeidsplassen, så la det nå være med det…og spar oss for slikt fjas.

 • Kjappfot

  Folk som har vært i posisjon til å påvirke og endre, forbedre og utvikle, bør egentlig tie om de ikke har oppnådd noe under tiden med ansvar. Om de i etterkant begynner å jamre seg, så bør det oppfattes som støy…og av at de savner tiden i rampelyset….

 • Aubor

  Etter nedskjæringene i forsvaret var nok overlevelsesprosenten i offisersrekkene størst blant bløtdyra uten ryggrad, såkalte ja-mennesker. Alltid enige i det sjefen sier. Spyttslikkende korrekt oppover og nådeløst straffende nedover med forventning om at underordnede skal oppføre seg på samme måte. “Den riktige forsvarspolitikken er til enhver tid den som regjeringen måtte bestemme.” Nå har han vel lest seg til at det kan være fordelaktig å frykte Listhaug, og da gjør han nettopp det. Han er ikke alene om denne karrierestrategien. Mannen “som bare frykter frykten,” Tåkefyrsten sjøl, brukte også Røde kors som karrierespringbrett. Vi får nok høre mer fra Robert Mood når han kommer til en verdigere posisjon i den rødgrønne flokken.

 • wiwaro

  Verdifullt innspill, og lest med utbytte!