Israel frykter uro etter fredagsbønnen i Jerusalem

Foto: AP / NTB scanpix

Palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen raser etter president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.

Torsdag ble det brent plakater med bilder av USAs president, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og amerikanske og israelske flagg i flere palestinske byer, og flere steder kom det til voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og israelske okkupasjonsstyrker.

Over 80 palestinere ble såret av tåregass, gummikledde stålkuler og skarpe skudd på Vestbredden, opplyste Palestinsk Røde Halvmåne torsdag kveld.

Israelsk politi sendte fredag store forsterkninger inn i Jerusalems gamleby, av frykt for mer uro når fredagsbønnen er over.

– Flere hundre ekstra politifolk er utplassert i og rundt Gamlebyen, opplyser en talsmann for israelsk politi, Micky Rosenfeld.

Gamlebyen ligger i Øst-Jerusalem, som ble okkupert av Israel i 1967 og senere annektert. FNs sikkerhetsråd har slått fast at okkupasjonen er ulovlig.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: Dec 8, 2017 @ 6:02 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Fred

  Her må det være trykkfeil: Israel frykter uro etter fredagsbønnen i Jerusalem
  Det må være: Israel frykter uro før fredagsbønnen i Jerusalem

  • Lur Ing

   Nei, det er riktig, etter fredagsbønnen.

  • Infowarrior

   Du er jo helt på jordet.

  • GHjo

   Ja,det er klart, når gjengen kommer ut av moskeene, etter å ha blitt opphisset av imamenes oppvigleri, så blir det full ballade.
   I fredagsbønnen, i moskeer over hele verden, ber muslimene til allah, at han må utrydde alle vantro, innkludert, selvfølgelig jøder, først og fremst, fra jordens overflate.Og til dette bruker allah muslimene som sin redskap.
   Den sikreste måten å komme til allahs paradis er, ifølge islams profet, Muhammed, å drepe (vantro),og/eller bli drept,(som allahs redskap) for å drepe vantro.
   Folk med denne religionen,er det de venstresosialistiske,og Erna Solberg, og Lars Gule koser seg sammen med og inbiller seg er deres «venner».
   Går det i det hele tatt an å være mer ideologisk forblindet?

  • Torgunn

   Fredagsbønnen i en moske oppfordrer til krig mot “vantro”.

 • Gal Person

  Det som haster når det gjelder palestinerne er at de nå må få en egen hovedstad og annerkjennelse som eget land, på den måten må de følge regler som alle andre land og om de da angriper Israel, så vil Israel være i sin fulle rett til å annektere Palestina, ønsker de ikke ett slikt senario, så må de ta konsekvensene å oppføre seg som siviliserte.
  Støtter FN, EU og store deler av verden dette så kan det bli fred i MØ, Trump trenger støtte nå fra smarte og framtidsrettede ledere med ryggrad. 2000 år med krig der nede bør vel snart frembringe en løsning alle kan være enige om. De som virkelig bør holde munnen lukket i tiden fremover er venstresiden, de har vært med på å sementere den håpløse situasjonen der nede.

  • Kjell Svensen

   Poenget til araberne i dette området er først og fremst å utslette staten Israel. Egen stat kunne de opprettet for lenge siden om det var hensikten, men hvor seriøst ville det egentlig være om en terrororganisasjon opprettet egen stat?

 • Torgunn

  Er muslimer aggressive barn vi må stå på tå hev for, slik at de ikke blir helt krakilske og setter verden i brann? Det har bodd jøder i Israel i minst 4000 år med Jerusalem som hovedsete også for diasporaen. Jøder har aldri forlatt Israel. De er der fortsatt og har kunnet ta imot forfulgte jøder fra hele verden. Kan de ikke få være i fred for arabere som har strømmet til området i senere tid for å få arbeide hos jøder?
  For øvrig har området vært bebodd av arabere/beduiner som har reist omkring i området uten å danne administrative enheter. De var ikke interessert i å danne egen stat før Israel ble etablert på ny. Israel er det eneste demokratiet i hele området.
  Muslimske klaner ønsker ikke en demokratisk utvikling etter vestlig mønster.
  Da mister de makten både kulturelt og økonomisk. Klanene er i evig krig med hverandre. Israel skal ha vår støtte.

  • Kjell Svensen

   Israel burde gitt et klart ultimatum: Slutt med opptøyer og aggressivitet mot oss, eller bli jagd ut og moskeene blir jevnet med jorden.

 • invernes

  Kanskje en ide å dele ut lykkepiller til muslimer da etter fredagsbønnen ? jeg ser for meg DR Gro stå utenfor moskeen med en pose lykkepiller. 🙂

 • Kjell Svensen

  Er så lei av å høre om denne “okkupert løgnen”, omtalte områder ble tatt som krigsbytte/krigserstatning og annektert av Israel for 50 år siden, og dette ER Israel nå!
  Uansett så ser jeg ikke hva USA sitt formelle syn på sakene kan bety noe fra eller til for araberne i dette området. Om araberne steller i stand opptøyer nå pga ambassadespørsmålet så bruker de dette bare som påskudd for å få drive djevelskap.

 • Comrade Pootie