Londons beste restaurant var en bløff

Illustrasjonsbilde. Foto: Frank May / NTB scanpix

På bare et halvt år klarte restauranten The Shed at Dulwich å bli rangert som Londons beste på nettstedet Tripadvisor – men hele restauranten var oppdiktet.

Topprestauranten eksisterte kun i fantasien til opphavsmannen Oobah Butler. Likevel ble den rost opp i skyene, mediene sto i kø for å teste den, bordbestillingene rant inn og det kom en lang rekke PR-tilbud til den falske restauranten. Navnet betyr skjulet, og det var der det hele startet.

– En dag, da jeg satt i skjulet jeg bodde i, fikk jeg en åpenbaring: I dagens klima av desinformasjon hadde det kanskje vært mulig med en falsk restaurant, sier Butler, som har lang erfaring med å bløffe mediene og andre.

Med en livlig fantasi diktet han opp svært uvanlige og kreative retter til en falsk meny, som ble krydret med bilder han tilsynelatende hadde tatt selv. I virkeligheten var «maten» laget med blekemidler, barberskum og glinsende farger. Det var til og med et stekt egg plassert på foten til en person.

Butler la også ut en reke falske anmeldelser og anbefalinger på reisenettstedet Tripadvisor. Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London. Etter hvert som pågangen økte, startet Butler faktisk servering i skjulet sitt, men tiltaket var høyst midlertidig – og gjestene fikk servert ferdigretter fra en billigkjede.

(©NTB)


Publisert: Dec 8, 2017 @ 11:25 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • per berge

  Fantastisk Nå erre helg 😀

 • Martin

  Good one!

 • invernes

  Næi, de va no som svarte! Vi får håp at det bli likar i morra.

  • Erling Marthinsen

   Det e no berre lækkert!

 • Larkange

  Ifølge The Guardian eksisterte dette serveringsstedet, men ble dessverre nødt til å legge ned driften pga. Brexit og klimaendringer samt noe #metoo-relatert..

  • Pål Sigland

   Tippoldefarfaren til kokken sin bestemor var født i Jerusalem, og dermed ble det full boikott.

 • Sverre

  Spår Mr Butler en glitrende karriere i miljøbevegelsen.

 • Fantastan

  Hvordan få media til å rose deg opp i skyene:
  1. Vær positiv til islam og all fremmedkultur generell
  2. Gjør narr av din egen kultur (som jo egentlig ikke finnes)
  3. Stå for åpne grenser for alle som vil komme til landet fra den 3. verden
  4. Gå offentlig ut mot alle som er kritisk til punkt 1-3
  5. Send hatmeldinger om Sylvi Listhaug og Donald Trump så ofte du kan

  Du er nå en medieyndling – gratulerer!