Norge bruker nesten 7 milliarder på unge, enslige asylsøkere

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier Norge bruker 6,7 milliarder kroner i år på enslige mindreårige asylsøkere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Til sammen bruker staten i år 6,7 milliarder kroner på snaut 6.000 enslige mindreårige asylsøkere.

Det viser tall Dag og Tid har fått fra Justisdepartementet.

Til sammenligning ga Norge 980 millioner kroner til FNs flyktninginnsats i fjor og 1,25 milliarder til syriske flyktninger i Syria og i nabolandene i 2015.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil bruke mer penger utenlands.

– Det er trist å tenke på hvor mange flere vi kunne ha hjulpet, sier Listhaug i en kommentar til pengebruken i Norge.

– Dette er konsekvensen av en asylpolitikk som belønner de som kommer seg til Norge fremfor å ha som mål å hjelpe flest mulig, sier hun.

Listhaug understreker at Norge har et ansvar for å gjøre det vi kan for å hjelpe.

– Den britiske innvandringsministeren fortalte meg at de kunne hjelpe 100.000 barn for det samme som det kostet å hjelpe 3.000 barn i Storbritannia.

Listhaug sier til Dag og Tid at de som kjemper for en liberal asylpolitikk, må ta innover seg at flere asylsøkere til Norge betyr mindre hjelp til de som sitter i flyktningleirer og trenger helsehjelp, skolegang, medisiner og annet som er nødvendig.

– I stedet for kampanjer for de glemte flyktningene, har vi sett kampanjer fra mediene og politikere for å gi opphold til asylsøkere som har fått avslag og ikke trenger vern i Norge, som for eksempel «oktoberbarna». De er i realiteten voksne menn som har blitt vurdert til å ikke ha behov for beskyttelse, sier Listhaug.

Det kom 5.480 enslige mindreårige asylsøkere til Norge i 2015, og de utgjør det meste av kostnadene. Tallet falt til 320 i fjor, og så langt i år er det bare kommet 184 enslige mindreårige.

(©NTB)


Publisert: Dec 8, 2017 @ 2:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Infowarrior

  Venstrepolitikk tar liv, sånn har det alltid vært.

 • Trond Øyvind Kjølsrud

  Det er ingen tvil om at dette er
  sløsing med ressurser.

  Vi har blitt innbilt av mediene at Afghanistan
  er ekstremt farlig. Har sett på tallene og de har en dødsrate som det heter på
  mellom 6-9 per 100.000 innbyggere de siste 10 årene.

  Somalia har ca 5. Honduras har over 80
  og flere andre land i Sør-Amerika har det langt verre. Mexico har ca. 20 og til
  og med byer vi ikke tenker på ligger langt over både Afghanistan, Kabul og Somalia.

  Kjente byer som New Orleans, Detroit
  Baltimore og St. Louis ligger mellom 40-50.

  MSM gir et totalt feilaktig bilde av
  hva og hvor det er farlig.

  • RunCHURCH

   Glem ikke at “ressursene” er skattepenger tvunget til å betale fra det norske folket, dvs de som er i skatteposisjon. Ellers er det fint med enda en avsløring av medias løgnaktige linje.

  • GHjo

   Her ser man hva den venstresosialistiske, landsødeleggende innvandrings-galskapens konsekvenser er, tallfestet på papiret.
   Men det vil nok ikke ha noen som helst effekt på virkelighetsvegrende,multikultur-narkotifiserte, godhets-intoxifiserte mennesker.
   Det virker bestemt som at deres agenda er å få ruinert og ødelagt landet, å yte hjelp til flest mulig og de som virkelig trenger hjelp,er av sekundær, eller uvesentlig betydning.
   Historisk,kommer denne oppførselen deres til å være en skamplett som ikke lar seg vaske bort.
   Hvis det i det hele tatt vil være noen igjen som kan skrive en sannferdig historie om det Europeiske sivilisasjonssammenbruddet.

   • Jens Bjørneboe

    Venstresiden fortsetter å slå inn spikre i sin egen kiste. Global kapitalismen likeså. Vi hadde nok ikke vært hvor vi er i dag hvis ikke disse ulike fraksjonene hadde funnet felles mål i ødeleggelsen av nasjonalstatene.

  • Jens Bjørneboe

   Vet ikke helt angående holdbarheten til statistikken i landene du nevner. Er nok en god del mørketall. Er fortsatt mot at Norge skal ta imot afganere så lenge det er plenty muslimske land der det hersker fred og fordragelighet ( i den grad slik eksisterer i muslimske land). Repatriering bør bli Vestens doktrine. Noen må bare være modig nok å gå imot dagens konsensus.

 • Richard Krogstad

  Dessverre sies det ingenting samtidig om hva vi bruker på resten av de som er her, samt hvor mange migranter kombinert med familiegjenforening vi skal bruke hvor mye penger på ekstra hvert nytt år. Vi trenger et ca. tall for hvert nye år, samt et estimat for de neste 20 årene, som legges frem og presiseres ved enhver anledning. Folk må få banket inn hvor mye dette er i sammenlignet med drift av alle sykehus, skoler, politiet, forsvaret osv. Dette er jo kun ett av mange store beløp som ikke gavner nordmenn.

  • Rioreal

   Leser ikke nordmenn aviser?
   Brockman 1 og 2 , NHO, SSB ved Holmøy, Finansavisen har alle kommet ut med data som forteller det meste om våre kostnader tilknyttet fremmedkulturell innvandring.
   I tillegg vil jeg tro at det eksisterer en rekke andre kostnader som ikke kommer frem i ovennevnte analyser.

   Skal vi anta at reelle kostnader tilknyttet ikke-vestlig innvandring til vårt land nærmer seg 2 ganger forsvarsbudsjettet? 70 til 100 milliarder årlig?

   Samtidig bruker våre folkevalgte dager og uker i stortinget på å diskutere små million beløp som de i høyt tonefall forsøker å innbille menigmann vil ødelegge “velferdsstaten”

   For noen utrolig naive og/eller dumme mennesker flertallet av disse politikerne er!

   • Jens Bjørneboe

    Kyniske, maktkåte, media/omtale kåte, mer eller mindre fordekt ondskapsfulle og selv/nasjons hatende er og begreper som kan være passende. Selg ut ditt land for en stilling i FN, WHO, NATO, Europarådet eller en Internasjonal storbank/corperation.

  • Jens Bjørneboe

   Du er helt på saken. Ola og Kari dum trenger å få banket inn i skallen hvor mye de betaler personlig for dette gildet og hvor vilt sløsende det faktisk er. Økonomisk ansvarlighet er mer enn å følge handlingsregelen. Offentlige tjenester kommer til å bli gradvis dårligere, men i likhet med multikulturen skjer det såpass langsomt at det lite merkes av hvermansen.

   • selma

    Offentlige tjenester er på god vei til å bli dårligere, synes jeg. Men som du sier går det langsomt, som all utvikling.
    Når velferden vi er blitt vant til, for alvor strammes inn, vil jeg tro Ola og Kari våkner.

    • Jens Bjørneboe

     Noe dårligere bemanning, lengre vente tider, strammere budsjetter, høyere egenandel, færre lokal sykehus, lengre utrykkingstid, x-antall anmeldelser henlegges, straff/soningsrabatt for kriminelle grunnet lang saksbehandlingstid, nyutdannede politi får ikke jobb, sykepleiere o.l kun små stillinger osv osv Vei bygging og vedlikehold av transport logistikk er en vits. NSB opererte med signal system i Oslo som var nær 100 år gammelt (har de oppgradert det nå?). Listen er lang og det er sikkert en drøss som har gått meg hus forbi.
     Men å bruke 1000.000kr per år på en voksen mann som spiller mindreårig fra Afganistan, det kan man? Noen, og helst høyt politisk, burde vært anmeldt og arrestert for dette.

 • Svaiende Lind

  Asylindustrien inkludert NGOene ler hele veien til banken.

  • F M

   Virkelig interessand når man begynner å grave i hvam som står bak de fleste NGO’ene!

   • Lyn_Gordon

    Terje Tvedt har gravd endel i det. Og det er stort sett topp-politikere som går frem og tilbake mellom storting/regjering og ledere i NGO’ene. Bistandsindustrien spesielt. Der flyr de verden rund med millionlønn og skal “redde” verden. Og i neste (og forrige) jobb deler de ut enda mer penger til de samme NGO’ene.

 • Orsen330

  For å sette det på spissen: De venstrevridde er med sin politikk med på å ta livet av kvinner og barn som antageligvis kunne vært reddet, dersom pengene kunne vært brukt der flyktningene er. De venstrevridde ser dessverre ikke hva som skjer utenfor våre grenser, og bryr seg heller ikke. Når det er sagt ¨å kan jeg ikke se at de bryr seg så mye om sin egen befolkning heller.

  • Rioreal

   Du har selvsagt rett.
   politikk har med prioritering å gjøre, og såkalte “flyktninger” – les økonomiske immigranter prioriteres fremfor egne syke. Derom er det ingen tvil.
   Etter min mening er dette nærmest en kriminell prioritering!

  • Иван Грозный

   Det er dessverre ikke bare venstrevridde som støtter opp om importen av økonomiske migranter. Globalistene finner man også på høyresiden. Som kjent er Erna Solbergs store ideal Angela Merkel. Det var Merkel som stod bak invitasjonen i 2015 som førte til den massive migrasjonstilstrømmingen i 2015. Erna Solberg og hennes regjering fulgte lojalt opp direktivene fra EU og Merkel, og den norske regjeringen åpnet de norske grensene for alle migranter som ville inn. Grensa mot Russland stod på vidt gap for alle som kunne sykle og si asyl. FrP var stumme som østers og totalt handlingslammede. Erna Solberg bad om å få tildelt migrantkvoter fra EU, og uttalte i 2016 til VG at Norge fint kunne ta imot 30 000 asylsøkere i mange år.

   • ARVEVOLDEN

    Hva minipartiene og NGOene mener er ikke viktig .
    Det viktige er,hva EU,Solberg og Jensen gjør.Ikke hva de sier.
    Den eneste løsning på dette pengesløseri-er å sende -migrantene hjem-sporenstreks.
    Det vil de ikke.Planen er å overstrømme de statene som enda smykker seg som velferdsstater.Med de store årskull unge menn,som angvelig skal fylle hull i arbeidsmarkedene.Og dermed redde pensjonene.
    Det er omvendt.Virkeligheten er, at EUs framtidige stat ikke skal være noen velferdsstat.Det er de mest reaksjonære høyre-liberalister som styrer,med de nyttige idioter i velkommen klubbene på slep.Begge parter med menneskerettighetene som våpen,mot lønnsmottakerne i EU områdets delstater.

 • bitten

  Økonomiske immigranter stjeler snart alt av ressurser her i landet ,
  og snart aller skattepengene som betales inn til staten .

  På TV2 i dag så hadde ikke man råd til å gi livsviktig medisin som forlenget levetiden til
  små syke barn , som hadde en sjelden sykdom , siden medisinene var alt for dyre vist .
  Dette her var små barn av våre egne borgere , men det står vist ikke på pengene våre ,
  når det gjelder økonomiske immigranter . Skammelig prioritering sier jeg nå bare .

 • Jane D

  Men Norge har ikke råd å behandle barn med SMA. Beslutningsforum sa nok en gang nei til Spinraza.

 • Gal Person

  – Den britiske innvandringsministeren fortalte meg at de kunne hjelpe 100.000 barn for det samme som det kostet å hjelpe 3.000 barn i Storbritannia.
  Da kan vi antageligvis hjelpe 300 000 barn i Syria til samme kostnad som 6000 her, men 6000 her gir langt flere stemmer til AP og det er nok motivet. Etter hvert som folket våkner opp og forlater sosialistene i hope tall ( AP 1965 hadde 45% av stemmene, i dag 25%), så har sosialistene startet å importere stemmer istedenfor og det er noe som er bekreftet flere ganger og Arbeiderpartiet i England har innrømmet dette.
  Personlig er jeg for å hjelpe flest mulig og det betyr at hjelpen må settes inne i hjemlandene, men det er heller ikke uproblematisk, da vil pengene forsvinne ut av norsk økonomi, noe de ikke gjør om vi frakter 6000 hit. En løsning er selvfølgelig at vi handler inn varer og annet de trenger hos norske leverandører og sender det ned. Selvfølgelig er ikke dette optimalt heller med de SYKE prisene vi har, men da beholder vi pengene innenfor landegrensen og kan booste våre egne bedrifter i samme slengen som vi kan hjelpe mange flere enn de 6000 AP stemmene.

  • Rioreal

   Du vil hjelpe flest mulig sier du. Hvem er disse?

   ifølge FN er det 60 70 millioner flyktninger der ute.

   I Asia/Afrika fødes det hvert år nye flere 100 millioner mennesker som er potensielle flyktninger eller velferds trengende.
   Hvor lenge skal vestlige land være ansvarlig for å holde liv og helse høyt oppe blant denne skaren av nye mennesker?

   Har ikke de som føder nye barn inn i verden i disse landene et ansvar selv?

   • Gal Person

    Jeg vil hjelpe alle som trenger det og jeg forstår at det verken er lett eller billig og det er mye bedre å orden problemene enn å “fikse” resultatet av problemene, da det vil bli en evig karusell, slik det nå har vært i hundredevis av år.
    Selvfølgelig må de ta ansvar selv, men du kan heller ikke nekte for at det er masse små barn som går en hard vinter i møte i Syria og disse er avhengig av at vi hjelper dem og det skulle bare mangle!
    Noe annet er det, som sikkert får slike som deg til å glemme medmenneskelighet et øyeblikk og det er den hodeløse måten vestlige ledere har forholdt seg til MØ og problemene der. Og ikke minst så er det med muslimenes handlinger vanskelig å vise medlidenhet, men her snakker vi barn uten ansvar for egen situasjon.
    Enig i at det er for mange barn i de landene du nevner, men det gir ikke oss grunn til å vende blikket vekk fra de som uskyldig nå lider for storpolitikkens konsekvenser, man lar ikke barn sulte å fryse når man kan hjelpe, så kynisk tror jeg ikke du er.

 • DrD .

  6,7 milliarder, er da kostnadene til advokater, politietterforskning av ran, vold og voldtekt, sykemeldingskostnader til voldsoffer, kostnadene for psykologiske traumer for offer osv medberegnet?

  Venstresosialistene og godhetsindustrien får en rus av hormoner som utløses når man hjelper andre. Denne rusen gjør folk blinde for realiteter og gjør de avhengige av å få stadig påfyll.

 • Rioreal

  Jaha
  Hvor lenge er de mindreårige?
  De som kom i 2015 har vel skjeggbuster nå og burde som alle andre voksne greie seg selv sånn nogenlunde.
  Hva er begrunnelsen for å bruke 3 x en vanlig familieinntekt for å underholde en ungdom på skal vi si 18-19 år.
  Det er skammelig overfor landets skattebetalere det som foregår nå på dette feltet.

  • Logikk Logikk

   Eller er vesentlig eldre. Da å kun oppgi en alder under 18 år, vil gi opphold.

   Hvor mange hadde pass? Ingen?

 • Tor Dahl

  For hver 2. immigrant vi får til Norge – følger 7 familiemedlemmer etter.

  Dette skaper en uendelig strøm av immigranter.

  Familiegjenforening må avvikles – så snart som mulig!

  Kan ikke våre politikere leses statistikk?

  • Tor Anders Engen

   Husk politikere er ikke menneskelige. Dem tenker kun på å grafse til seg mest mulig penger og makt. Men dem har kun sympati for sine høye herrer som kan gi dem en skattefri byråkrati jobb i utlandet.

 • invernes

  Hvorfor i all verden bruker vi så mye penger på disse ? ingen kan tvinge oss til dette, her viser politikerne hvor feige og svake de er, disse burde fått minimalt , de kunne bo på sovesaler og frelsesarmeen kunne gitt de mat og klær, for målet er jo at alle disse skal returneres til egne hjemland.

  • Logikk Logikk

   Fordi mediene og demonstrantene, presser frem dette hos venstresidens politiske partier.

 • EnokHove

  6,7 mrd delt på snaut 6000 blir mer enn 1 million kroner. I året! Det vil si at dersom de samme mennene er like krevende resten av sitt livsløp, vil de koste staten ca 60 millioner kroner – hver! (med antatt levealder på 80 og antatt virkelig alder i dag på 20). Tidligere anslag har ligget på 4 millioner over et livsløp. En slik kostnadssprekk overgår alt man har sett fra både skandaliserte OL-arrangører og oljeselskap. Likevel mottas det med taushet fra msm. Har vi svenske tilstander også i media?

  • Lyn_Gordon

   EMA er veldig kostbart og krevende. Blir passet på døgnet rundt med massevis av fritidsaktiviteter som norske underpriviligerte barn bare kan drømme om. En EMA har kostet i gjennomsnitt 10mill når de blir 18 år. Etter det blir det noe mindre.

 • Furusk

  Noe må være rav ruskende galt her. 6,7 milliarder kroner på snaut 6.000 enslige mindreårige asylsøkere.
  Det blir 1,1 million per asylsøker. Det høres helt utrolig ut og må skyldes en systemfeil.
  Noe er galt og slikt må vi gardere oss i mot for det er ca 6 millioner afrikanere som er klare til å invadere Europa.
  Og ca 300 millioner svært fattige som godt kunne tenke seg et rikere land å bo i.
  Potensialet for migranter og asylsøkere er enormt.
  De internasjonale konvensjoner som legger denne byrden på oss er ikke tilpasset tiden vi lever i og må endres så fort som mulig. Ellers blir det konkurs på Norge og vår velferd blir borte.

 • Jens Bjørneboe

  Det er rett og slett en latterlig, grufull, svinaktig og utidig feilallokering av ressurser. At menneskene som har fasilitert dette, samt fortsetter å kjempe innbitt for denne dustepolitikken, ikke blir dyppet i tjære og fjær, er en gåte.

 • May Day

  Absurd bruk av penger.
  Vi må belønne de som holder ut der de er, og hjelpe de slik at de får det livet de fortjener der de hører hjemme.
  7 milliarder ville vært en god start i ethvert land som emigreres.

 • Fjonas Rahr Røre

  Men spinraza til lille Thea på 2 år, det blir for dyrt for “fantastiske” Norge. Kyss meg i ræva.

  Anbefaler all å støtte Thea på 2 år, https://www.spleis.no/project/20036

 • Loke Sølvgård

  Politikerforakt? Nei, det er reinspikket HAT nå!

 • Sven007

  Om Norge bruker rundt millionen i året pr mindreårige asylsøker så er det å forvente at enhver asylsøker som kommer hit til landet vil presentere seg som mindreårig om det er den minste mulighet for å bli trodd.
  Og for de som har vært i landet såpass lenge at det er umulig å oppretholde fiksjonen om at de er under aldersgrensen så synes jeg ikke det er det minste rart at de stiller seg på bakbena og ikke vil reise når D-dagen ankommer..
  Det må være forferdelig å forlate et liv i relativ luksus og settes i en situasjon der man må greie seg på egne ressurser i et vesentlig fattigere samfunn.
  I Norge kan man jo påregne generøse ordninger å leve av i overskuelig framtid, selvom man altså ikke lenger kan gå omkring som et barn. Alt som trengs er at de får medhold i tanken om at det kun er her i landet de kan leve i trygghet.
  Problemet er bare at i omtrent samtlige land i Asia og Afrika så er det en grad av utrygghet for vanlige folk som vi har kvittet oss med i våre velorganiserte og veldrevne land i Europa.
  Om denne uttryggheten skulle være et fluktmotiv så bør vi snarst rydde plass til noen hundre millioner afrikanere og asiater på våre breddegrader.
  Kanskje en bedre ide at man heller tvinges til å rydder opp i slike sosiale og kulturelle forhold i egne land som skaper slike vanskelige livsforhold for egen befolkning. Det kan neppe være noen løsning å eksportere de samme problemene til land i Europa. For det er jo hva som er i ferd med å skje.

  • Logikk Logikk

   Det siste nå var jo “ulovlig å aldersteste”?!

 • Gothminister

  Det er rein galskap at man bruker så mye penger på slikt. Vi vet at det er mange her i Norge som ikke engang får nødvendig helsehjelp i form av behandling, fordi behandlingen er for dyr. Vi snakker om Norske barn. Vi har en regjering der FrP er med. Hvor er partiet om dagen? Det er på tide med et oppgjør i FrP der de finner tilbake til seg selv og ikke kun er opptatt av ministerposter.

  • Loke Sølvgård

   Hør hør!