Skåne: Kraftig økning av våpenrelaterte mord og mordforsøk

Politi på stedet i Lantmannagatan i Malmö, der en mann ble skutt og drept, 11. juni 2017. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Antallet våpensaker hos politiets Nationella forensiska centrum (NFC) har blitt flere, samtidig som antall skudd per skuddepisode har økt betraktelig i region syd, melder P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

– Det kan nå deles inn i termer som normalskytinger og ekstremskytinger, sier Mikael Högfors, gruppesjef for våpengruppen hos NFC.

– En skyteepisode der det skytes et par skudd kan kalles for en normalskyting, om man ser på statistikken. Men det finnes noen eksempler i region syd, der man har hatt «oppgjør» og skutt med et par våpen, og da fyrt av 30-50 skudd.

P4 Malmöhus rapporterer om den kraftige økningen av våpenrelaterte mord og mordforsøk i region syd ifjor. I 2016 handlet det om 16 våpenrelaterte mord og 67 mordforsøk. Til sammenligning var det 15 mord og 72 mordforsøk til sammen i 2014 og 2015.

– Utviklingen har foregått over tid, sier Mikael Högfors. Ser man på de ekstreme tilfellene der det skytes veldig mye, så er i løpet av de siste 5-7 årene at vi ser en betydelig økning.

Han vet ikke hva økningen kommer av, om det handler om tilgang til ammunisjon, at våpnene har blitt større, eller at de kriminelle rett og slett er skikkelig dårlig på å skyte og derfor må fyre av mange skudd for å treffe noen.


Publisert: des 14, 2017 @ 6:13 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  Velkommen til Midt – Østen sier jeg, og der vet man hvilken enormt store problemer som man sliter med av ekstrem vold osv og med stater med endeløse branner som aldri slukkes .

  • Stein Voll

   Helt enig. Slike tilstander som er Amerika og Afrika, ønsker vi ikke i Norge.

   • Infowarrior

    Du behøver ikke lengre enn til Sverige, der er våpentettheten større enn i Raqqa.

  • Odd Karlsen

   Vi kan vel ikke være overrasket at den moralen kommer til Skandinavia når folkene fra Midt-østen er her i 6- eller 7-sifrede antall?

   Da er det vel slik flertallet vil ha det? Litt mer spenning i hverdagen…

   • Furusk

    Det er ikke flertallet som bestemmer.
    Det er venstresiden som bestemmer via finurlige mediagrep og med utdeling av stempler som razist og nazist til de som orker å si noe om innvandring eller bare er innvandrer kritiske og påpeker konsekvenser. At PST advarer mot jihad terror tar de ikke til seg eller kommenterer. Det er vist noe vi bare må venne oss til.

    For dem er det den såkalte Høyresiden som er farlig. Og noen og tjue høyre»ekstreeme» i Kristiasand er livsfarlige i følge dem. Foreløping har den gjengen holdt seg i rom mht gateslagsmål og knivstikking som vi har hatt på Grønland og Tøyen i Oslo. At terroren i Europa har massakrert over 3000 de siste årene er tydeligvis ikke så farlig i mot 20talls høyre»ekstreme» i gatene i Kristiansand.

 • Jon H

  Slik blir det med en livsfarlig blanding av klankultur i form av gjengkultur samtidig med at samfunnet ikke stiller krav til innvandrere og satser på et samfunnsnedbrytende eksperiment med såkalt ‘multikultur’.

  Løsningen, for å få bukt med dette består bl.a. av: avslutte det samfunnsnedbrytende eksperimentet med multikultur, begynne å stille krav til asylanter og innvandrere – bl.a. om at de skal innordne seg og tilpasse seg vårt samfunn, våre verdier og normer, få dem ut av trygdeytelse-tilværelser og i jobb, full stopp i innvandringen, steng grensene og sist men ikke minst ta i bruk hovedprinsippet innen flyktningeretten som er repatriering. De skal tilbake til hjemlandet sitt når det er trygt.

  I tillegg skal grov kriminalitet føre ikke bare til strenge fengselsstraffer men også i alle tilfeller der det er mulig til permanent utvisning. Det er viktig av allmennpreventive hensyn.

 • Orsen330

  Her trengs det bedre våpentrening ser jeg. Kan jo risikere at de treffer uskyldige.

  • John Bilberg

   Spray and pray metoden for avfyring av våpen(automat):
   1. Pek våpenet i ønsket retning.
   2. Lukk øynene og trykk inn avtrekkeren.
   3. Be om at din Gud sender prosjektilene dit de skal.

 • tvvt

  Ser ikke vekk fra at staten bør gi dem jegerkurs…Treff på første skudd, sparer mange NAV kroner på det

  • Breidablikk

   Kanskje de får patroner på «Hjelpemiddelsentralen» ?

 • invernes

  Sverige er et land under oppløsning, det første land i verden som blir ødelagt av landets egne politikere.