“Svenskene er latterlig naive og godtroende, og de stoler blindt på myndighetene”

Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB)

Mannen bak ordene er «Angry Foreigner» – eller den “sinte utlendingen” – en mann bosatt i Sverige siden 1990-tallet. Han står bak videoer som er sett millioner av ganger og går som en farsott både i og utenfor Sverige. Han er også kjent i Sverige under tittelen En Arg Blatte Talar. 

I videoene kommenterer og kritiserer han situasjonen i det stadig mer multikulturelle svenske samfunnet. Hans tirader går mot masseinnvandring, segregering og gjennomgripende kulturrelativistiske holdninger. På tross av at han lager videoer der han står frem åpent, har han ikke gått ut med sitt fulle navn, noe han begrunner med at den politiske situasjonen i Sverige er følelsesladet.

Resett har hatt gleden av å intervjue YouTube-kjendisen, som kom til Sverige som flyktning fra krigen på Balkan da han var 5 år gammel. På spørsmål om hva det var som gjorde ham så sint at han begynte å lage videoer, svarer han at han var lei av at ingen innvandrere stod frem og kritiserte den førte innvandringspolitikken.

– Jeg var lei av å bare se politisk korrekte innvandrere få plass i tradisjonelle medier. Svensk media løfter kun frem utlendinger som er utakknemlige og sinte på det svenske samfunnet, og som vil raljere om strukturell rasisme. Eller sosialister som promoterer åpne grenser. Det fantes ingen innvandrere som åpent kritiserte innvandringspolitikken før jeg begynte å lage videoer, noe som er latterlig med tanke på at veldig mange innvandrere er misfornøyde med det som pågår.

«Alle menneskers likeverd»

Youtuberen forteller at det svenske systemet premierer kriminelle utlendinger, mens hardtarbeidende innvandrere blir straffet.

– I Sverige gjør man ingen forskjell på bra og dårlige innvandrere. Det finnes altfor mange eksempler på voldtektsmenn som får oppholdstillatelse, mens innvandrere som jobber hardt, blir utvist på grunn av diverse byråkratiske anordninger. I et tilfelle ble en mann utvist fordi han hadde 180 kroner for lite i lønn. Det er et ødelagt system. Sveriges innvandringspolitikk premierer ikke dem som vil gjøre rett for seg.

Mange mener at man ikke skal gjøre forskjell på svensker og ikke-svensker hva gjelder kriminalitet og straff. Å deportere utenlandske voldtektsmenn er et omdiskutert tema både i Norge og i våre naboland. Vi har nok kriminalitet som det er, om man ikke skal huse andre lands kriminelle også, mener mange. Men i svensk offentlighet er dette som å banne i kirken. Da mistenkes du for å mene at ikke alle mennesker er like mye verdt.

– Om man sier at kriminelle innvandrere burde utvises, får man kjeft for at man «ikke tror på alle menneskers likeverd». Det finnes mye å være sint over om man tror på rettferdighet og sunn fornuft for tiden, sier Angry Foreigner.

– Nå som problemene er blitt så åpenbare, er det mange som nå har innsett at dette ikke går? Har massene våknet? spør vi.

– Nei, jeg tror ikke folket har våknet ennå. Det er på gang, men dessverre er det en lang vei å gå, sier Angry Foreigner.

Svenskene stoler blindt på myndighetene

Han hevder likevel at svenskene er imot masseinnvandringseksperimentet Sveriges myndigheter har drevet gjennom. Han peker på en undersøkelse fra Demoskop der det fremgår at 70 prosent av svenskene mener at innvandringen er for stor.

– En annen undersøkelse av SOM-instituttet i Gøteborg viser at siden begynnelsen på 90-tallet har flere svensker villet minske asylinnvandring enn beholde den på samme nivå, sier han.

I Norge har vi en tradisjon for motkulturer og en skepsis mot sentralmakten som ikke finnes i Sverige. Angry Foreigner beskriver et folk som nærmest stoler blindt på sine ledere.

– Tross meningsmålingene stemmer vanlige mennesker på disse politikerne i valg etter valg, både Alliansen og de rødgrønne, som fører denne destruktive innvandringspolitikken. Hvorfor? Jo, det er noe man skal vite om svensker: De er latterlig naive og godtroende, og har en nesten blind tiltro til autoritet. Det ligger vel i svensk historie med arbeiderbevegelsen og sånn, at man skulle kunne stole på sine folkevalgte. Før i tiden var det sikkert sånn. Når det kommer til politikk, er det mange som ser sin partitilhørighet som en del av sin identitet. Å bytte parti blir nesten som å bytte identitet, for mange er det sånn, sier han.

– Snakker man om dette, kan man ikke ansettes noe sted

Angry Foreigner mener at om man hadde hatt direkte demokrati så ville fornuften i det svenske folket ha stanset utviklingen.

– Problemet i Sverige, slik jeg ser det, er at man legger vekt på gruppetilhørighet over sak. Om man hadde holdt en folkeavstemning om innvandringspolitikken hadde mennesker fra alle mulige ulike politiske retninger kommet sammen for å sette stopp for kaoset. Men sånn funker det dessverre ikke. Om Sverige hadde hatt direkte demokrati, hadde vi aldri havnet i denne røren. For folket er bra på folkevett. I stedet har vi et representativt demokrati, blandet med en konsensuskultur der janteloven er sterk. Det er ikke en god kombinasjon sier YouTube-stjernen.

– Men hvorfor vil du ikke gå ut med fullt navn?

– Snakker du om sånne saker, vil ingen ansette deg. Mange kontakter meg og takker meg for at jeg sier sånt de ikke kan si, da de skulle miste inntekt, karriere, venner og alt mulig om de gjorde det åpent. Det er latterlig. Den utenlandske journalisten Tim Pool kom til Sverige og bemerket dette. Det var vanskelig å finne personer som ville stille opp på intervju på grunn av dette. En psykolog som ble videointervjuet av Pool på kontoret sitt, var så redd for å bli identifisert at han fikk hele kontoret, inkludert seg selv, sladdet på filmen.

 

Selvdestruktiv postkolonialisme

Mange har hevdet at vestlige, utviklede land er nødt til å akseptere masseinnvandring av asylsøkere fordi vi står i gjeld til verden, grunnet kolonialisme, slavehandel og rasisme. På tross av at Sverige ikke har hatt kolonier utenfor Europa eller bedrevet slavehandel, er svensk offentlighet sterk påvirket av tanken om skyld og ansvar for andre lands problemer.

– Min teori om hvorfor akkurat Sverige er så selvhatende er at Sverige gjerne smisker med USA. Jeg mener at man gjerne forsøker å imitere USA i alt mulig, det meste av vår populærmusikk og TV-program er amerikansk, og det går så langt at man til og med importerer deres politiske forklaringsmodeller. Venstresiden i Sverige snakker om slaveriet og kolonialismen, til tross for at Sverige aldri har oppnådd noe merkverdig på disse områdene.

Angry Foreigner mener at venstresiden forsøker å forklare svenske problemstillinger ut ifra et amerikansk rasepolitisk perspektiv.

– Svensker har tatt flere hvite svensker som slaver enn svarte til og med, om man ser på trellsystemet man hadde under vikingtiden for eksempel. Man forsøker å ta en ideologisk forklaringsmodell som hører hjemme i USA og bruker den i Sverige.

– Hvorfor gjør man det?

– Fordi det er trendy og fordi det er institusjonalisert. Journalistene er venstrevridde og venstrevridde leser pseudo-intellektuelt akademisk nonsens om postkolonialisme, så påvirker det i prinsipp hele samfunnet. Til og med i skoler får unge mennesker lære seg at hvite er privilegerte og at det er synd på afghanere som lyver om sin alder. Selvhatet er ideologisk og institusjonalisert, både i media og i skolene.

Han legger til at svensk kultur, på tross av at den er vestlig, er påvirket av en kollektivistisk tankegang som premierer middelmådighet og konformitet.

– Men så har man dette med janteloven og den sosialistiske idéen om at ingen er mer merkverdig enn noen annen, og du kan bare holde kjeften. Tro ikke at du er spesiell nok til å skille deg ut. I Sverige er det stygt å skille seg ut. Det er i stor grad et nervøst konsensussamfunn, slår han fast.

I USA har man en sterkere tradisjon for motkultur og generelt høyere takhøyde for hva man kan si, ytringsfriheten er beskyttet ved grunnloven. Dette er amerikanerne flinke til å snakke om, mener Angry Foreigner.

– Sammenligner man med USA, som har en mer individualistisk kultur, der er det nesten fint å gjøre folk forbannede gjennom å si upopulære saker. Det forklarer hvordan Trump kunne vinne. Amerikanere elsker det. De skriker om sin grunnlov og deres ytringsfrihet og sier stygge ting bare fordi de kan, avslutter YouTube-kjendisen.

Du kan se noen av YouTube-videoene hans her:

 

 

 

 


Publisert: des 30, 2017 @ 1:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  Det er vist ikke bare svenske borgere som er ekstremt latterlige , naive og godtroende ,
  som stoler blindt på myndighetene sine i Sverige .
  Man har jo vært ekstremt naive og godtroende , som har stolt på våre myndigheter i hele Europa , som Sverige , Tyskland , Frankrike , Storbritannia , Norge så til det grader også .
  Ellers så hadde vi ikke stemt på partier slik at vi går mot vår egen fortapelse selv , på grunn
  av den massive innvandringen av økonomiske immigrant gjennom mange 10 år .

  Så De nye Europa er ingen verdens ting med å fryde og glede seg over på noen måter ,
  når man ser både på velferdsstatens fall og ekstremt massive problemer av dimisjoner .

 • DrD .

  Langt oppe her i nord har det vært monokulturer, få folk og et hardt klima som har gjort samarbeide nødvendig.
  Når
  alle er like har alle nytte av å hjelpe andre som er lik seg selv.
  Dette bygger et sterkt samfunn, og man kan stole på at andre vil en
  godt.
  Men når et samfunn blir for stort, og en elite forstår hvordan
  man kan kontrollere andre ved å styre hva de lærer og hvilken
  informasjon de får servert i media. Et annet land mot nord; Nord-Korea
  minner veldig om Sverige med indoktrinering i skole og media, og
  etterfølgelse og straff/bøter/fengsel for de som ytrer seg kritisk mot
  regimet.

 • fruityloops

  En innvandrer til Sverige vil bedre for landet enn etniske svensker. Jeg har ingen forklaring på det men jeg ser at det skjer. Den som løser den gåten får det fint i livet tror jeg.

 • fruityloops

  En innvandrer til Sverige vil bedre for landet enn etniske svensker. Jeg har ingen forklaring på det men jeg ser at det skjer. Den som løser den gåten får det fint i livet tror jeg.

 • Tikka

  Rett fra levra. Flott type 🙂

 • oliver

  At alle skal ha like rettigheter minner ikke så lite om de nyoppfunne «universelle menneskeretter». Det betyr i praksis at en hvilken som helst innvandrer som kommer til Norge skal ha samme individuelle rettighet på trygdeordninger, helsetilbud, boforhold, pensjon osv. som en nordmann som har jobbet hardt hele sitt liv og skattet til Norge. Her ligger vi ikke så langt bak svenskene for dette ser vi jo i Norge hver dag…

  • Leisha Camden

   Og her i Norge, som i Sverige, er det en masse folk som ikke skjønner hvor totalt urimelig dette er.

 • DeepGlacier

  Flott intervju med Angry Foreigner som i sine videoer stiller de kritiske spørsmålene og gjør den gravende researchen som svensk presse virkelig burde gjort mht innvandring, integrering, no go soner, kriminalitet etc.

  Samtidig gjør Angry Foreigner denne utakknemlige jobben med masse mørk humor, sarkasme, selvironi og mot, noe som er totalt mangelvare hos innvandringskåte stemmer.

  Dette er en mann svensk presse burde lytte til og lære av, når vanlige men engasjerte folk som Angry Foreigner gjør en jobb som er mer dyptpløyende og ærligere enn det de selv klarer.

 • invernes

  Flott har fulgt med på hans gode skarpe videoer noen år nå, ja han sier det svensker generelt ikke tør å si, men vi er like naive her i Norge dessverre, jeg blir overrasket over hvor mange dumme naive mennesker det er i Norge faktisk.
  Tør man håpe på en Nordisk oppvåkning ?

  • phobosftw

   oppvåkningen kommer – vi må bare vente til det er for sent først..

 • Finn

  Meget underholdende alvorlig informasjon.
  Han fikk en ny abonnent her!
  Trenger flere slike nå som Pat Condell drar på årene!

 • Anna Nymo

  «Angry Foreigner mener at om man hadde hatt direkte demokrati
  så ville fornuften i det svenske folket ha stanset utviklingen.»

  «– Problemet i Sverige, slik jeg ser det, er at man legger vekt på gruppetilhørighet over sak.
  Om man hadde holdt en folkeavstemning om innvandringspolitikken hadde mennesker fra alle mulige ulike politiske retninger kommet sammen for å sette stopp for kaoset. Men sånn funker det dessverre ikke.
  Om Sverige hadde hatt direkte demokrati, hadde vi aldri havnet i denne røren. For folket er bra på folkevett. I stedet har vi et representativt demokrati, blandet med en konsensuskultur der janteloven er sterk. Det er ikke en god kombinasjon sier YouTube-stjernen.»

  I Norge er det kun ett parti som ønsker gradvis og rask innføring av ekte demokrati, med modell fra Sveits. Nettopp hva Angry Foreigner etterlyser som eneste farbare vei til å kunne berge Sverige. Forhåpentligvis vil en stadig voksende andel av Norges velgermasse i tide,
  også evne å se potensialet i Norgespartiet, for den selvstendige nasjonen Norges redning.

  Angry Foreigner har alltid vært målrettet kritisk, dog veldig konstruktiv og løsningsorientert.

  http://www.norgespartiet.no/

 • LarsFlakstad

  Meget bra !

 • Astraios

  Sverige og svensker har alltid vært vant med å bli knallhardt styrt fra overklassen og sentralmakten i Stockholm.

  Derfor finner svensker seg i det meste som blir tredd ned over hodene på dem fra eliten.

  • Tigeren

   Jeg lurer på om svenskene også vanstyrer alle disse nordmennene og nordkvinnene som fortsatt bor i de gamle norske områdene: Øst Trødelag (Jemtland og Herjedalen) og Båhus len, som engang i tiden ble ulovelig okkupert av svenskene. I så tilfellet må disse områdene omgående tilbakeføres til Norge.

 • Vaeringen

  «– Min teori om hvorfor akkurat Sverige er så selvhatende er at Sverige gjerne smisker med USA. Jeg mener at man gjerne forsøker å imitere USA i alt mulig, det meste av vår populærmusikk og TV-program er amerikansk, og det går så langt at man til og med importerer deres politiske forklaringsmodeller. Venstresiden i Sverige snakker om slaveriet og kolonialismen, til tross for at Sverige aldri har oppnådd noe merkverdig på disse områdene.»

  – Her ligger det svært mye som også gjelder oss i Norge.
  Satt på spissen kan også Resett klandres i dette tilfellet fordi man konsekvent nedover i intervjuet bruker «Angry Foreigner» i stedet for det mye mer nærliggende (georgrafisk, kulturelt og språklig) «Arg Blatte», etter først å ha forklart at «Arg Blatte» er «Angry Foreigner» på engelsk.

  Uansett, vi lider definitivt av det samme.
  Familiemedlemmer av meg som bor og tildels er født og oppvokst i USA og som hvert år deltar på festival i Norge for utvandrere og etterkommere, fortalte at de i år bare følte avsky på arrangementet, primært fordi det ikke var en eneste sang fra en eneste artist på norsk. Dette fortalte de meg i en relativt sjokkert tilstand, noe jeg følte dyp skam over å høre.
  Videre sa de at de hadde lagt merke til at det år for år ble stadig mindre norskspråklig andel i musikken på tilstelningen for ifjor å kulminere med bare engelsk og «køntri», noe de syntes var fryktelig unødvendig.
  Videre var det ved ett tilfelle en neger eller ei negresse som sang(husker ikke nøyaktig), noe som de naturligvis slett ikke kjente seg igjen i, både fordi det ikke fantes svarte i Norge under utvandringen og fordi billig «køntri» det går 1000 av på dusinet, slett ikke synges av svarte i Amerika.

  En annen ting er dette hatet mot «hvite menn» som også finnes i Norge. Det er i alle fall importert forklaringsmodell fra USA.
  Eksempelvis også et eller annet norsk medium som reagerte på at det norske kvinnehåndballlaget (det var vel kvinner?) bare bestod av hvite jenter….
  Det er så amerikanisert som bare det.

  Der vi skiller oss vesentlig fra Sverige, er når man kommer til autoritetstroen. Der er vi definitivt annerledes enn Söta Bror, selv om det nok ikke er så mye nå lenger som vi liker å tro. Denne «selvstendig bonde-mentaliteten» vi alle mer eller mindre hadde, er definitivt erstattet med flokkmentalitet og ensretting i takt med urbaniseringen av landet og i takt med femininiseringen av menn.
  Konsensussøken er tradisjonelt et kvinnefenomen i mye større grad enn et mannsfenomen, mener jeg.

  • Comrade Pootie

   Band og artister som har ambisjoner om å lykkes utover Norge velger gjerne engelsk, og det er fullt forståelig. Det handler først og fremst om å nå ut til flere.

   Det ligger mye begrensninger i å lage musikk på et språk 5,3 millioner mennesker i verden behersker (pluss noen millioner potensielle i Sverige og Danmark)..Veldig få artister fra Norge som synger på norsk kan leve av musikken. De få som kan det har gjerne en karriere som Bjørn Eidsvåg bak seg.

   All cred til de som gjør det, men man gjør det veldig vanskelig for seg selv.

 • excalifornia

  ‘Min teori om hvorfor akkurat Sverige er så selvhatende er at Sverige gjerne smisker med USA. Jeg mener at man gjerne forsøker å imitere USA i alt mulig, det meste av vår populærmusikk og TV-program er amerikansk, og det går så langt at man til og med importerer deres politiske forklaringsmodeller. Venstresiden i Sverige snakker om slaveriet og kolonialismen, til tross for at Sverige aldri har oppnådd noe merkverdig på disse områdene.’
  Ikke bare Sverige, men hele Europa. Og Norge, det er så amerikanisert at det er nesten latterlig.

 • Leif

  Jo, da! Både Resett, HRS og Document hører til pressen. Og der får man informasjon om alt det du nevner, og mere til. Disse nettavisene øker jo stadig i antallet lesere.

 • Tigeren

  At svensker er dumme, har jo vi nordmenn alltid visst. Vet dere hvorfor svenskene alltid følger den gule stripen mitt på veibanen? Det er fordi de er redd alle de ville plantene som vokser i veikanten.