Drain the swamp

Carl I. Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

De siste ukene har vi vært vitne til et skue hvor norsk politikk har blitt trukket ned på nivå med land som vi ikke ønsker å sammenligne oss med.

Da det ble kjent at Fremskrittspartiet nominerte Carl I Hagen som sin kandidat til Nobelkomiteen, regisserte stortingsflertallet, med Abid Raja (V), Knut Arild Hareide (KrF) og Jonas Gahr Støre (AP) i spissen, en teaterforestilling som er en bananrepublikk verdig. Under dekke av å være prinsipielle, kalte de inn til hastesak i Stortinget, og fikk gjort et vedtak hvis intensjon var å holde Hagen utenfor Nobelkomiteen. Fri og bevare oss fra å ha en person i Nobelkomiteen som vil være i utakt med prisutdelinger som FNs Klimapanel og Al Gore (2007) eller President Barack Hussein Obama (2009). Ensretting og meningsenfold er dagens orden.

Den prinsipielle handlekraften til stortingsflertallet strandet selvfølgelig i neste ledd, da nåværende Generalsekretær for Europarådet (og tidligere stortingsrepresentant samtidig som han var medlem av Nobelkomiteen), Torbjørn Jagland, ble oppfordret til å trekke seg parallelt med kampanjen mot Hagen. Jagland trekker på skuldrene og sier seg uforstående til saken, og de samme aktivistene i stortingsflertallet iverksetter ikke noe hastemøte for å vedta en blokkering av Jagland. Og mediene, fri og bevare oss, legger saken rimelig fort død.

Oppsummert har Venstre, Kristelig folkeparti og Arbeiderpartiet, under ledelsen til Abid Raja, Knut Arild Hareide og Jonas Gahr Støre, effektivt fjernet Hagen. Hareide fremstod parodisk nok på NRK Debatten og snakket helt seriøst om prinsipper, mens NRKs dyktige programleder, Fredrik Solvang, poengterte at sakens kjerne var åpenbar – her var det snakk om å blokkere Hagen.

Dette var takken fra Abid Raja for å få støtte fra regjeringssiden til sin plass i Stortingets presidentskap. Carl I Hagens synspunkt på innvandring, Trump, FNs klimapanel og andre store saker skal altså ikke ha tilstedeværelse i Nobelkomiteen, en Nobelkomite som faktisk hadde trengt å navigere seg ut i en bredere sammensetning for å opprettholde tillit og troverdighet.

Velkommen til norsk politikk anno 2017.

 

 


Publisert: des 15, 2017 @ 12:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Erik Selle

Partileder Partiet De Kristne

Latest posts by Erik Selle (see all)

 • invernes

  Carl I Hagen er den eneste som fortjener jobben i Nobelkomiteen, Hagen må bare se videre og glemme den ondskapen vi nordmenn tvinges å leve i, han burde starte et nytt folkeparti.

  • Antistatisk

   Og ta med Sylvi Listhaug og Tybring-Gjedde. For et parti det ville bli og for en folkelig støtte!

   • Loke Sølvgård

    Tybring-Gjedde bør bli der han er. Han er litt for glad i en viss stat i midtøsten og dens interesser til å kunne være med i et parti for nordmenns interesser.

  • Arne Johansen

   han er vel den SISTE som fortjener jobben…..skal være ganske blind for å mene at han passer inn der.

 • selma

  Jeg ønsker Erik Selle, som Partiet De Kristnes leder, velkommen i resetts spalter.
  Jeg håper vi kan lese dere jevnlig, for at vi velgere kan gjøre oss opp en mening om hva partiet står for, som et alternativ til main-stream partier.
  Landet trenger motstemmer.
  Det er kaos blant stortingspartiene, og en uforutsigbarhet som gjør oss forvirret, sinte, skuffet – jeg skal la være å ta sterkere uttrykk i bruk.
  Mens et flertall blant folket ganske sikkert ville hatt Hagen inn i Nobelkomiteen, og slik gi plass for ulike oppfatninger om hvem som bør tildeles en høythengende pris, blir en demokratisk mulighet torpedert av opposisjonen på en måte som ikke er ansvarlige politikere verdig. Så har de iallfall avslørt seg selv.
  Det er et stygt spill vi har vært vitne til.
  Jeg håper velgerne merker seg dette, og ikke glemmer det ved neste valg.

 • LasseRon

  Håper inderlig FrP nå nominerer Hege Storhaug!
  Fjesene til Støre, Hareide og Raja ville vært helt ubetalelige ?

  • W.Kirkehøyden

   Tiltredes, Hege vil kunne stoppe tildelinger til kvinner med hodeplagg, som vi ikke husker navnet eller fjestet på, og som aldri gjorde noe for freden

 • Hermann

  HALVOR TJØNN EN MULIG KANDIDAT FOR NOBEL-KOMITEEN ?

  Hagen foreslo Hege Storhaug som en potensiell kandidat til Nobel-komiteen når han nå ikke fikk stille.

  En annen god kandidat som sikkert også er kjent for mange av Resett sine lesere og som også kunne være aktuell, er Halvor Tjønn:

  https://no.wikipedia.org/wiki/Halvor_Tj%C3%B8nn

  Sist lørdag var han i debatt i P2`s «Verdibørsen», der han blant annet debatterte fremtidscenarioer i et Norge/Europa med økende andel muslimer.

  ANBEFALES:
  https://radio.nrk.no/podcast/verdiboersen/nrkno-poddkast-69-129006-09122017070000
  Hør fra 14:50., Tjønn kommer på rundt 17:25

  • Leif

   Jeg er ikke så sikker på om det var Hagen selv som foreslo Storhaug. Jeg tror at han fikk spørsmålet fra en sleip journalist om hun kunne være en kandidat.

 • Arnstein Fedøy

  Ser også at Vebjørn Selbekk i Dagen har vært foreslått. En kar med førstehåndskunnskap å legge seg ut med eliten/islam.

 • Leif

  Hagen er den eneste person jeg beundrer i dagens Norge. Tenk å stå oppreist i 40 år i norsk politikk, hatet av både politikere og pressen, samt 8 av 10 nordmenn! Utrolig at han har klart å bevare selvrespekten og integriteten. De andre på Stortinget har behandlet ham råttent.
  Skriv dine memoarer Hagen, og avslør alt du vet.

 • DrD .

  Hagen kan ikke sitte i Nobelkomiteen. Han bør fremmes som mottager av fredsprisen. I 40 år har han kjempet mot invasjon og borgerkrig. Obama fikk prisen uten å ha gjort en døyt, så med det ble nivået for å motta prisen senket langt under hva Hagen har jobbet for i en livstid.

  • EnokHove

   Hagen har stått på talerstolen og fått tomater og egg kastet på seg av venstrepøbel – likevel har han alltid beholdt sinnsro og verdighet. Ingen norsk politiker har vel vært en bedre ambassadør for fred i praksis.

 • grygry

  De nåværende medlemmene i komiteen har ved flere anledinger vist så manglende dømmekraft at de ikke burde få lov til å møte der uten følge av foreldre eller foresatte. CI Hagen kan prise seg lykkelig for at han ble reddet fra å bli assosiert med denne barnehagen. Der skal det ikke være plass for mye mangfold, nei!

 • Kjell Svensen

  Det er tydeligvis flertall på stortinget for at skandaleprisen fortsatt skal være en skandale.

 • Harriet

  Disse partiene har klart å senke stortinget ned i søla og skapt politikerforakt ! Ikke verdige til å styre Norge !!

 • W.Kirkehøyden

  Hyggelig å se at hedersmannen Erik Selbekk er fast konikkør hos Resett. Og som kristne og venner av Israel er vi helt på linje, jeg kom også tidlig med da PDK ble stiftet.

 • henrikakselsen

  Terje Tvedt, Halvor Tjønn, Vebjørn Selbekk. Mye moro FrP kan finne på nå, for å tekkes Hareides prinsipper.

 • Arne Johansen

  Det viser vel helt klart at grunnlaget er at Hagen er totalt uegnet til å sitte i komiteen, men når han selv er så blind for realitetene så andre finne frem løsninger for å bli kvitt han. Det ble altså det prinsipielle. At noen griner over det viser bare manglende forståelse for hva Nobelkomiteen egentlig er….