Kinesiske tjenestemenn flytter inn til muslimske familier for å spre kommunistpartiets verdier

Det kinesiske politiet patruljerer utenfor Id Kah-moskéen i gamlebyen i Kashagar i regionen Xinjiang hvor det bor mange uigurer. Foto: AFP/Johannes Eisele

I Xinjiang-provinsen i Kina oppfordres lokale tjenestemenn til å flytte inn i familier. Formålet skal være å forene folkegruppen uigurene, som er muslimer, med den øvrige kinesiske befolkningen. Dette rapporterer Sveriges Radio.

Inntil nylig var de tyrkisktalende uigurene  i flertall i provinsen, men den kinesiske sentralmakten ønsker at uigurene skal gi opp sitt språk og sine tradisjoner og går stadig mer drastisk til verks.

De muslimske uigurfamiliene skal ifølge instruksjonene fås til å forstå og akseptere doktrinene fra den seneste kongressen i kommunistpartiet.

Kommunistpartiet fører en kampanje for å spre det som kalles «Xi Jinpings tanker» i hele Kina, men kampanjen er mer agressiv i Xinjiang, noe som ikke er uvanlig.

Kinesiske myndigheter sier at dette henger sammen med tiltak mot terrorisme. Det er blitt innført forbud mot religionsutøvelse som faste og bønn, samt forbud mot lange skjegg, slør og religiøse navn.

Dessuten har kinesiske myndigheter samlet inn i DNA-prøver i forbindelse med obligatoriske helsekontroller, noe som er blitt sterkt kritisert av Human Rights Watch. Myndighetene hevder på sin side at prøvene skal brukes i sikkerhetsøyemed.


Publisert: des 16, 2017 @ 11:22 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Tigeren

  Kjempesmart. Dette er jo enda bedre enn å ha angivere hjemme eller å ha overvåkningskameraer plassert i stua og på soverommet. Kineserne er enda smartere enn Orwells 1984.

  • invernes

   Men dette var ingen dum ide, Norge har vel mest byråkrater i hele verden, så her ser jeg at et par byråkrater flytter inn i hvert hjem der mullaer bor og lærer de våre verdier.
   Faktisk en god ide må jeg si.

 • Theminorityreporter

  Dette er en veldig smart idé som vi bør kopiere her til lands. Jeg vil derfor foreslå at norske tjenestemenn og -kvinner flytter inn hos muslimske familier for å spre norske verdier.

  Det vi være naturlige å begynne med ansatte i de statlige departementene og andre statlige organer og så fylle på med kommunalt ansatte, slik at ingen muslimsk familie blir oversett.

  Politikerne er i denne sammenheng intet unntak og vil gi politikerene direkte relevante fordeler slik at de kan snakke om sine erfaringer og kunnskaper snarere enn å bygge alle sine alle argumenter og beslutninger på kunnskapsløshet, tro og synsing, slik de gjør i dag.

  Et flott tiltak og jeg forventer at Knug Arild Hareide og Trinne Skei Grande stiller lovforslag om dette på Stortinget slik at alle blir med og ingen kan snike seg unna.

  • Spaceman_Spiff

   Ikke sett dem på tanken… det er isåfall vi som får et muslimsk «barn» på døra for å lære oss om multikultur.

 • Hugol

  Antifa består jo av 99,99% hvite kommunister med hvit hudfarge.

 • invernes

  Kina deler ut “respektarmbånd” for å bekjempe islamisme , det gir respekt må en si.

 • Hans Hansen

  Nå det det vel ikke så mye kommunisme igjen i Kina. Tenker vi heller kaller dette tiltaket, stats-fascisme i praksis. Men forståelig at kinesiske myndigheter er dypt og alvorlig bekymret over den voldskulturen islam representerer.

  • Ola Nordmann

   dette er kommunisme/marxisme så det stinker lang vei. diktaturet har talt. venstre siden har aldri respektert frivatlivets fred,alle skal med! Du kunne jo ha prøvd deg som dissident i kommunist diktaturet kina. merkelig at du prøver å vaske vekk det røde i det kinesiske kommunist diktaturets flagg.. Fredelige venstre ekstreme Nord-Korea er vell heller kanskje ikke så marxist/kommunistisk heller? Kinerserne undertrykke alle som ikke danser etter deres pipe, Tibet, Taiwan og nå disse muslimske teppesnifferne.
   «Kommunistiske Verdier» dårlig spøk…

   • Hans Hansen

    Faktum er at Kina i dag praktiserer et beinhardt kapitalistisk system. Ergo, ikke-kommunisme. Intet demokrati, det er riktig nok, men money talks i Kina i dag. Vel å merke hvis du ikke går i mot regimet. Er du regimetro, en lydig borger i tyranniet, kan du stort sett holde på som du vil med din business og annet.

 • Balalaika

  Der ser man hvilke metoder som tas i bruk mot Islam, når de som bestemmer gjør det de ønsker og mener må til. Det eneste som mangler her er å rive moskeene og jage imamene og de lærde utfra sektens sentre slik at all praktisering forblir i hjemmene,privat.
  Og da forstår man også hvorfor alle vestlige politikere og geistlige sitter i sjakk matt så lenge Islam defineres som en religion og ikke en politisk totalitær ideologi – frykten for å bli beskyldt for religionskrig og brudd på rettigheter gjør de handlingslammet av nettopp den grunn.