Britisk diplomat funnet drept i Libanon

Den britiske diplomaten Rebecca Dykes, som var ansatt ved ambassaden i Libanon, ble funnet drept søndag. Foto: Det britiske utenriksdepartementet / AP / NTB scanpix.

Den kvinnelige diplomaten Rebecca Dykes ble funnet ved siden av en motorvei på lørdag.

Ifølge høytstående kilder i politiet i Libanon tyder en foreløpig obduksjon på at hun var utsatt for seksuelt overgrep og kvalt. Nyhetsbyrået AFP skriver at hun ble funnet med et rep rundt halsen.

Foreløpig er det uklart hva som var motivasjonen bak angrepet.

– Vårt førsteinntrykk er at det ikke var politisk motivert, sier en tjenesteperson ved ambassaden som deltar i etterforskningen.

Britiske myndigheter sier at dødsfallet vil bli etterforsket av politiet i Libanon. De opplyser at etterforskningen har startet, og at de skal gjennomføre ytterligere en obduksjon.

Storbritannia har i tillegg tilbudt konsulær bistand til den avdøde diplomatens familie.

I en uttalelse søndag sier familien at de dypt fortvilet over å ha mistet Dykes.

– Vi er knust over tapet av vår kjære Rebecca. Vi gjør alt vi kan for å forsøke å forstå hva som har skjedd. Vi ber alle medier om å respektere vårt privatliv slik at vi kan samles som en familie i denne vanskelige tiden, sier en talsperson for familien.

Dykes hadde jobbet på avdelingen for internasjonal utvikling ved ambassaden i Libanon siden januar 2017. Tidligere hadde hun arbeidet med samme tema i Irak og Libya.

NTB-TT-AFP

(©NTB)

julia.loge@ntb.no


Publisert: des 18, 2017 @ 8:43 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Tor Anders Engen

  Media mener at dette er en berikelse som vi må importere inn i vårt samfunn.

 • Hans Hansen

  Kunne like godt skjedd i Malmø. Eller her, i Oslo eller en annen norsk by. Berikelsen har beriket oss, overalt:(

  • GHjo

   Eller i London. De har jo allerede fått muslimsk borgermester der.
   Som sier at islamsk terror, er “Part and Parcel” av livet i en stor (islamifisert) by.

  • TitoSchipa

   Forskjellen er at Libanon allerede ble beriket for flere tiår siden med stor islamsk innvandring, noe som til sist gjorde at muslimene kom i flertall rundt 1960.