Byrådets ekstreme sløseri?

Fra venstre: Byrådsleder Raymond Johansen (AP), byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for oppvekst og kunnskap Tone Tellevik Dahl (AP), byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG), byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (AP) og byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (AP), Oslo 19. november, 2015. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Historie 1:
I kjølvannet av den omfattende boligskandalen knyttet til Ap-byråd Geir Lippestad og det kommunale selskapet Boligbygg renner det skjeletter ut av kroker, skap og vegger. Akersposten kunne denne uken fortelle at Geir Lippestads betrodde medarbeidere hadde kjøpt et leilighetskompleks på Oslo vest til 108 millioner kroner for å huse asylsøkere og andre med behov for kommunal leilighet.

Med på kjøpet fikk Lippestad et garasjeanlegg med 24 parkeringsplasser til 10 millioner kroner. Stykkprisen der ble 450.000 kroner, mens lenger ned i gaten omsettes parkeringsplasser for 325.000 kroner.

Men hva skal en asylsøker med garasjeplass?

– Nei, vi har ikke bruk for garasjeplass til våre klienter. Vi har for tiden behov for tre plasser til el-bil her, men det er bare midlertidig, kunne avdelingssjef Anne Bakkeli i Bydel Ullern fortelle lokalavisen.

 

Historie 2:
Med brask og bram kunne en stolt miljøbyråd Lan Berg denne uken åpne Oslos første parkeringsanlegg for sykler. Under drosjeholdeplassen mot sjøsiden på Oslo S hadde Bane Nor i lengre tid pusset opp kjelleren etter at selskapet hadde inngått en 10 år drift- og leieavtale med Bergs bymiljøetat. Byrådet kaller anlegget for et sykkelhotell, og planen er å åpne minst et nytt anlegg i årene som kommer.

Å parkere der for de 160 syklistene som får plass i sykkelhotellet koster for hver 50 kroner i måneden. Oslo kommune på sin side blar villig vekk opp 100.000 kroner hver eneste måned i ti år, viser kontrakten med Bane Nor. Det betyr at skattebetalerne i Oslo tvinges til å sponse friske og sikkert rimelig velbemidlede syklister med 1.104.000 kroner i året de neste ti årene.

– Ikke glem at blant de 160 parkeringsplassen er holdt av 5 plasser for transportsykler, kunne en kommunal kommunikasjonsrådgiver fortelle nyhetsavisen på Facebook Ja til bilen i Oslo da kostnadene ble oppgitt.

 

Historie 3:
2. mai i år etablerte Lan Bergs klimaetat et nytt nettsted som fikk det selvforklarende navnet KlimaOslo.no. Ifølge fungerende direktør Audun Garberg var hensikten å skape en hovedkanal for kommunikasjon med Oslos innbyggere og næringsliv. Så langt har 150.000 vært innom nettstedet. Det tilsvarer like mange lesere som en god blogg hos Nettavisen.

KlimaOslo er en ren propagandamaskin for byrådets miljøpolitikk og PR-artiklene er skrevet av PR-bransjen. Det er også verdt å legge merke til at intervjuobjektene som velges er en del av byrådets heiagjeng. Altså, det som fremstilles i en troverdig form er null niks å stole på.
Hva koster så klimaetatens hovedkanal for informasjon til Oslos innbyggere? FB-avisen Ja til Bilen i Oslo kunne fortelle følgende:

Først ble det brukt 650.000 kroner på det som kalles innholdsstrategi, struktur, design, teknisk utvikling, drift og hosting.
Fra mai til november ble det betalt 1,09 millioner kroner for at PR-byrået RedInk og PR-frilansjournalister skulle fylle nettstedet med rendyrket propaganda for byrådets samferdselspolitikk.

Altså, hele 1.738.200 kroner har det kostet å lage en høyst ordinær nettside som har kun et formål: Propaganda.

 

Konsekvenser
I sosiale medier har det haglet med mishagsytringer over en slik pengebruk. Selv tilhengere av byrådets radikale politikk får en dårlig smak i munnen, fordi alle vet at byrådsleder Johansen og hans røde kolleger gjennom dette velger bevisst å bruke mindre penger på de aller svakeste i byen. Resultatet blir kun at byrådets omdømme nok en gang får en knekk, og den tillit byrådet er avhengig av forsvinner med i dragsuget.
Siste meningsmåling publisert av NRK bekrefter at byrådet også opplever at stadig flere velgerne rømmer så langt vekk som mulig fra det byrådet driver med i Oslo.

(Teksten er tidligere publisert på Jarle Aabøs blogg)

 

 

 

 

 


Publisert: des 18, 2017 @ 4:31 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jarle Aabø

PR- og kriserådgiver

Latest posts by Jarle Aabø (see all)

 • ferguson

  Sosialistene skal ha for en ting,de er verdensmestere i å sløse bort andre sine penger på vås.Jeg er ikke så overrasket,det bare bekrefter mine tanker om sosialistene.

 • DrD .

  Dette er en ekstremt bra og viktig artikkel!

  Så Nguyen og Johansen kjøper leiligheter til 5,14 millioner pr stk for å huse flyktniger; en pris veldig mange nordmenn overhodet ikke har råd til. Mens de samtidig skal flå hardtarbeidende skattebetalere med skyhøye bomavgifter når de skal komme seg til og fra jobb.

  • Folk som vil seg selv vel og har anledning bør flytte ut av Oslo. Utleie av leiligheten i Oslo vil de kunne leie/kjøpe bedre for de fleste andre steder.

  • ferguson

   Og hvis vi kritiserer det,så blir vi hengt ut som rasister.Er det noe rart i at man får politikker forakt og hater msm.

  • Breidablikk

   Tipper flyktningene bare gir maks innsats for å lære norsk og skaffe jobb – de skjønner jo selvfølgelig at innsats, strev og jobb betyr at de får det langt verre….

 • bitten

  Politikere er vel i verdensklassen som byrådet nede i Oslo er ekstreme på ,
  lett å bruke andres penger som tilhører ikke politikere sine egne penger .

  • kjellM

   Slike folk er det vi kaller tjuvradder.

 • Tor Anders Engen

  Når vi vet at politikere og byråkrater ikke har evne til å styre landet. Hvorfor skal vi ha dem? Dem er en skade og til ingen nytte. Det er kun kaos på kaos. Det eneste politikere kan er å legge skylden på andre. Mens byråkrater sier at «jeg følger bare ordre».

 • Reidar S

  Osloborgere stemte tullingene inn, så de får leve med konsekvensene. Kjipt, men velfortjent

  • invernes

   Du kan ikke ta alle over en kam 😮 hva med oss som er offer for galskapen, vi som viste at dette ble en katastrofe.

  • Sverre

   Jeg tror at en avgjørende andel av de som stemte rødgrønt i Oslo opprinnelig er borgere fra helt andre steder.

   • Reidar S

    Du mener kvotert inn?

  • Truls

   Vel, Ap med 30% oppslutning lot MDG får fullt spillerom, Oslo-borgerne må forstå hvem som ligger bak!

 • Eventure

  Dette er godt elevrådsarbeid, ingen konsekvens og bare gode intensjoner, `15 åringen` har endelig fått lov til å ta seg av økonomien!

  • ferguson

   Ja,dette blir dyrt for oslo’s borgere.

  • Breidablikk

   Et par rikinger jeg kjenner har passet på å bygge et nytt hus for salg i plommehagen på Oslo vest. Triste greier, selvfølgelig, men bedre selv å massakrere haveidyllen for derved å slippe kommunal ekspropriasjon og fargerik nabo-blokk!

 • Larkange

  Betimelig av politikerne å legge an for sykkel i Oslo når det er høyst ventelig at man omsider får svenske tilstander på både buss, trikk og t-bane. Taxi-næringen har jo vært på halv-tolv i flere år og er uansett ikke spesielt egnet for almenn hverdagstransport med mindre man skal på byrådsmøte. Talen er klar: Fotfolket får tråkke rundt med sitt på sykkelfelgen mens minoritetene busses rundt på ringveien til div. integreringstiltak mens bompengene finansierer boligkjøp og borgerlønn til migrantene; alle må gjøre sitt for at godhetsdugnadskomplekset Norge og deres representanter skal lykkes med PK-ML-prosjekt: «utgjevningen av forskjeller».

 • Det er moro å se galskapen i Oslo utfolde seg sett fra landsbygden i Midtre Telemark. Oslo er bygd på leirgrunn og er et sort økonomisk hull hvor verdiskapingen i resten av landet begraves. Vel bekomme:)

 • Alf Neuman

  Noen som fortsatt lurer på hvorfor skatte- og avgiftsnivået i landet er høyt?
  Dette er bare iskrystallen på toppen av isfjellet!

  • Cecilie_M

   Vi som følger med lurer ikke Alf!! 🙂

 • invernes

  Dette er jo egentlig en forbrytelse , jeg kan forstå at mennesker som ikke følger helt med i verden kan sløse vilt om ingen passer på de, men dette skal jo liksom være politikere ? jeg vet ikke om det er noen paragraf i straffeloven som kan gjøre noe med disse ?

 • Jens – alt er på Twitter

  1 million over 7 måneder for å lage innhold til byrådets klimablogg. Det klinger, danser og huier av andres penger i det røde rådet.

 • Astraios

  Oslo har tidenes verste byråd og tidenes verste sløsere – men fordi de er rødgrønne sløsere så vernes de av kritikk fra sine venninner og venner i norsk presse.

  Når noen kritiserer Lan Maries mange påfunn så fremstilles dette som «hat» og det blir oppslag i Dax 18 (de lukkede nettverkene til redaktørene slår alarm). På den måte håper pressa å få vekk fokus på sløseriet og galskapen hennes – og over på de som kritiserer.

  Geir Lippestad er øverste ansvarlig for tidenes boligskandale i Boligbygg – men også han glir unna fordi han er fra de rødgrønne.

  Men det er AP og Raymond som lar MDG, Rødt og SV herje.

 • BernstGunnar

  Sånn går det når kommunisme (med grønn ferniss) får frie tøyler – folkefinansiert idioti satt i system. Takk til alle camille te drikkende drømmere på vestkanten!

 • Profet1

  Oslo er tapt, og innbyggerne har valgt det selv.

 • Vesper

  Det lå en sak om Tøyenløftet ute på NRK i dag tidlig. Nå er den borte. Noen må ha ringt.

 • Slakhonde

  Hva er en transportsykkel, og da spesielt i motsetning til en vanlig sykkel?!!?

 • invernes

  Vi må da kunne foreta oss noe ? nå betaler innbyggerne i Oslo skatt til tull og tøys, skattebetalerne burde få de pengene disse elementene har sløst bort, og disse politikerne skulle fått betalt oss av sin egen konto, det ville vert en passende straff for dette såkalte byrådet.

 • StemmerBlankt

  Flott at Aabø nå også publiseres på Resett, og ikke bare A-media’s Nettavisen.
  Topp når politikere og politikk avkles og avsløres.
  Jo flere som gjør dette, jo bedre.
  Jo oftere, jo bedre.

 • Psycho Joe

  Man må bare klype seg i armen og spørre seg selv om dette er virkelig..
  At disse liberale fantastene får styre på som de gjør er intet mindre enn ufattelig.
  Det beviser at venstresiden har mistet all bakkekontakt og de er nærmere å måtte trenge mental helsehjelp enn flere verv og politiske stillinger.

 • TitoSchipa

  Noen tjener godt med penger på disse politikerne.

 • Furusk

  Her et godt råd til Oslovelgerne. Det er enkelt og se på stemmeseddelen før du stemmer.
  Dere ligger som dere reder.

 • Ann O Nym

  Den gjengen som sitter i sofaen på det første bildet, er en katastrofe for Oslos innbyggere.

 • Cecilie_M

  Her avbildet en gjeng som overhode ikke bryr seg om hva velgerne synes om dem og har gjort sitt ytterste for ikke og bli gjenvalgt og få fornyet tillitt fra folket.