«Dumme penger» og hyperloop

Hyperloop-konkurranse i Hawthorne, California, USA, 27. august, 2017. Foto: Reuters/Mike Blake

Elon Musk bygger økonomiske pyramider som hele tiden trenger nye lekepenger for å overleve. Tesla er et pengesluk som har destruert cirka 12 milliarder US $ så langt, videre er hans romeventyr et håpløst økonomisk eventyr som slutter når tilgangen på «gratis» penger opphører. Såkalt hyper-loop (reise i rør på havbunnen) er siste fjolleri fra herr Musk. Han sikler nå på oljefondet for å fortsette sine tapsbringende prosjekter, han prøver å lure penger fra grønne naive fjoller, dette er litt som å lure småbarn med gotteri, de er like naive og godtroende.

Risikoprosjekter som dette må aldri finansieres med penger som disponeres av et dumt flertall, dette er investeringer som eventuelt må bæres av private interesser, risikoen for enorme tap er overhengende.

Det finnes alltid private interessegrupper som vil være positive til de mest åndssvake prosjekter så lenge de selv kan tjene penger (få kloa i mest mulig oljepenger). Stoltenbergs «månelanding» i 2007 CO2 fangst, gjorde mange private firma rike, mens Norge rotet bort cirka 8 milliarder kr.

Vil du like å reise i en «likkiste» i et mørkt rør på havbunnen? Tror du dette blir hyggelig? Mennesker liker å kose seg, det å reise er noe mennesker koser seg med. I et fly sitter høyt og lyst du ser ut over verden, det er oppløftende å fly. Kjøre bil gjennom Europa gir mange inntrykk og opplevelser, reisen blir et minne. Pakker og gods kan muligens fraktes i rør på en lønnsom måte, det er mye mer tvilsomt om dette vil bli en populær og lønnsom reisemåte for mennesker.

www.EtBedreNorge.no


Publisert: des 17, 2017 @ 9:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Per Øivind Næss

Redaktør for EtBedreNorge.no
 • Truls

  Kan sikkert utstyre disse kulene med VR-teknologi, da kan du i praksis ha en den utsikten og opplevelsen du vil….mens du farer gjennom mørke rør på havets bunn.

  • …..og lærer språket i landet du skal til mens du reiser:)

 • Olaus Trøgheim

  Bevares. Så negativt.

 • NilsNoldus

  Ponzi svindel. Det blir et krasj som hele USA vil føle.

 • laden

  Hyperloop er omlag like håplaust som det å kunne dra på ferie via fly var i år 1900.

 • Buddy O

  Vel, Elon Musk foreslo hyperloop som konsept, et konsept som har blitt adoptert av mange andre firmaer. Hans selskap The Boring Company skal kanskje bygge en hyperloop på østkysten av USA, men ingenting på havbunnen.

  Denne artikkelen hadde hatt godt av litt kvalitetssikring. Mer enn litt også.

 • Pytt

  Dette var lavmål, Resett. Håper det blir med denne ene.