OSLO 20060714: NB! Dette er gammelt flagg m/ NRK-logo. Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her del av eksteriør med klokke, og NRK logo på flagg. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Fredagens siste partilederdebatt var en merkelig forestilling. Den viktigste saken for nesten samtlige partiet virket å være frykten for menneskeskapte klimaendringer. Uten at noen kom med motargumenter, fikk Rasmus Hansson ture frem med ville påstander om at de orkanene man så i Mexico-gulfen de siste ukene skyldtes forbrenning av norsk olje. En temperaturøkning på én grad de siste hundre år skulle altså forårsake disse stormene. Uten denne ekstra varmegraden, hadde det vel blåst flau bris. Ingen nevnte at det har vært svært stille på orkanfronten mot USA siden 2005, og ei heller at det ikke er observert systematiske temperaturøkninger i verden siden 1998.

annonse

Stemningen i studioet, som er programledernes ansvar, grenset til det absurde. Vi står oppe i den største demografiske endringen i Oslo og landet siden istidens slutt for 12 000 år siden, og ingen andre enn en litt forsiktig Siv Jensen i FrP nevner innvandring som en viktig sak. Hele programopplegget er «rigget», men sannsynligvis uten at de impliserte er særlig klar over det selv. Her har vi en gjeng som står bak valgsendingene i NRK som ikke evner å se at de lever i en boble.

Som Finansavisen kunne presentere i dag kan andelen Oslo-borgere som kommer fra muslimske land stige til nesten 50 % innen 2070. Mon tro om det kommer til å endre hovedstaden og Norge? Nei pytt, slikt er ikke viktig i valgkampen i 2017. Mye bedre å få til en utslynging av tallpåstander om promillers endring i skatt, hvorvidt tilbydere i velferdssektorene skal være kommersielle aktører, og når man kan forby bensin- og dieselbiler. Hele valgsirkuset var en skandale, og vi skjønner ikke at folk lenger aksepterer at en tvangsinndrevet lisens skal gå til en så inkompetent mediekanal som NRK.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.