- Resett - https://resett.no -

Tyrkia holder militærøvelser ved den irakiske grensen før kurdisk folkeavstemning

Den tyrkiske hæren holdt militærøvelser nær den irakiske grensen på mandag, en uke før det planlagte valget om kurdisk selvstendighet i Irak. Rundt 100 militære kjøretøy, for det meste tanks, men også artilleri og andre kjøretøy med missilkapasiteter var delaktige i øvelsen.

Tyrkia ønsker at valget kanselleres og landets statsminister Banali Yildirim har sagt at den planlagte folkeavstemningen er sak som omhandler tyrkisk nasjonal sikkerhet. Han advarte at Tyrkia vil gjøre nødvendige handlinger hvis folkeavstemningen finner sted.

Tyrkia, USA og andre vestlige stater har oppfordret myndighetene i den semi-autonome regionen til å avbryte avstemningen, bekymret for at det vil skape etniske spenninger og avlede fra krigen mot IS i Irak og Syria.

annonse

Tyrkia har ikke sagt hva landet vil gjøre hvis folkeavstemmingen finner sted. Tyrkias president Erdogan vil møte den irakiske statsministeren al-Adadi denne uken i New York for a diskutere saken.

 

Les mer:

annonse

Reuters. Turkey holds military drill on Iraqi border before Kurdish vote: army [1], 18 september 2017.09.18

 

 

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474