Thailand nekter rohingya-båtflyktninger å komme inn i landets territorialvann

AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT

Antallet rohingya som flykter overgrep i Myanmar skal ha nådd 412 000 på mandag i det som FN har beskrevet som tekstbok etnisk rensning. På tross av dette, vil Thailand fortsette sin politikk om å blokkere båtflyktninger som forsøker å komme inn i landets territorialvann i følge oberst Peerawat Saengthong i den thailandske marinen.

I følge obersten er det tre forskjellige handlinger som thailandske myndigheter vil ta: ”Nummer en: hvis båten ikke ennå har kommet inn i [Thailands] territorialvann, kommer vi til å se på deres intensjoner. Hvis deres intensjon ikke er å komme til Thailand, kan vi gi dem mat og vann på humanitært grunnlag. Nummer to: hvis deres intensjoner er å komme til Thailand vil vi handle i henhold til loven og tvinge båten vekk. Nummer 3: hvis de [rohingya] blir oppdaget på land, kommer vi til å anholde dem.”

Nestlederen i Thailands militærregjering, general Prawit Wongsuwan, har offentlig uttalt at rohingya burde omtales som bengalere – den myanmarske regjeringen foretrukne definisjon på folkeslaget.

Thailand har lenge blitt kritisert for å tvinge båtflyktninger som håper å nå muslimske land som Malaysia og Indonesia ut av deres territorialvann.

 

Les mer:

Khaosodenglish. Navy To Push Rohingya Boat People Out Of Thai Waters As Response Debated, 18 september 2017.

 

 


Publisert: sep 20, 2017 @ 5:55 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.