Franske ekstremister lar seg inspirere av Breivik

Foto: AFP

I tre ulike tilfeller har franske tilhengere av 22. juli-terroristen angrepet eller truet muslimer.

Det siste kjente eksemplet er en gruppe som kaller seg Forsvarskommandoen for det franske folket og fedrelandet (CDPPF). De angriper kvinner med slør eller andre med minoritetsbakgrunn, og har allerede angrepet og såret fem personer ved universitetet Dijon, skriver Aftenposten.

I et lydopptak sendt til en avis bekrefter gruppen at de er direkte inspirert av Breivik, og lover flere angrep.

For noen uker siden avverget fransk politi et høyreekstremistisk terrorangrep i Sør-Frankrike hvor terroristene planla angrep mot politikere og moskeer. Hovedmannen Logan Alexandre Nisin har aldri lagt skjul på sin beundring for Breivik, og administrerer blant annet en Facebook-side som støtter terroristen.

I tillegg er en ung mann ved navn Guillaume M tidligere dømt for å ha lovet å kopiere Breviks angrep.

– Dette viser at vi ikke må undervurdere Behring Breiviks påvirkningskraft. Han kan gjøre comeback som inspirasjonskilde under de rette omstendigheter, sier terrorforsker Thomas Hegghammer ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

(©NTB)


Publisert: nov 5, 2017 @ 10:55 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.