- Resett - https://resett.no -

Journalister i mistillitsbransjen

-Vi er i tillitsbransjen, sa Lena Mellin [1], stedfortredende sjefredaktør i Aftonbladet, forleden i forbindelse med at svensk mediabransje rystes av anklager om seksuell trakassering og overgrep. At den liberale mediabransjen ikke utmerker seg spesielt «høvelig», kan jeg godt forstå. Men at de sågar later som om de tilhører en «tillitsbransje», representerer dog toppen på frekkhetens nådegaver. Om da ikke Lena Mellin kun mente å være sarkastisk.

At fagforeningsleder Susanna Vidlund forsvarer Aftonbladet-journalistene [1], er knapt til å undres over. Men mediabransjen, ikke bare i Sverige, men også i Norge, har etterhvert opparbeidet seg et ytterst frynsete rykte. De sosiale mediene har brakt sannhet for dagen ved å påpeke medienes skjevrapportering. «Rapportering» er faktisk et feilaktig ord; det er hva media er forventet å gjøre; ikke å lyge og forlede folket. Men Lena Mellin uttalte seg avslørende i et VG-intervju [1]: «Jeg har jobbet i denne bransjen lenge. Ingenting overrasker meg».

Sistnevnte uttalelse, ifm den svenske «media-skandalen», er det ærligste vi vil få høre derfra. Og uttalelsen går nok på langt mer enn bare trakassering og seksuelle overgrep.

annonse

I tidligere tider fikk vi høre fra norske riksmedier hvor forferdelig det var i Sovjet og østblokken mht skjev-rapportering etc. Men ikke nå lenger, og jeg tror jeg vet hvorfor: De har valgt akkurat den samme meningsundertrykkelsen og maktpolitikken selv, og forstår kanskje at det ikke er særlig lurt å kaste stein i glasshus.

Men en politisk polarisering ser vi nå for alvor også demonstrert i USA, hvor den reneste «borgerkrig» raser – representert ved skarpe, motstående medier og hva president Donald Trump kaller «Fake news”. Ikke rart folk ikke lenger vet hva de skal tro. Dette er et stygt skue uansett hvem man «holder» med.

Personlig holder jeg Hillary Clinton som den minst ærlige i presidentvalget, og nye fakta viser hennes både manipulerende, hensynsløse og direkte korrupte oppførsel. Dette kommer stadig tydligere frem, nå også fra hennes egne, som nå distanserer seg fra nær alt hun har stått for. Bare norsk riksmedier, med NRK i spissen, synes ikke å ville forstå; de kjører stadig på som den siste Sovjet-stat. Snakk om mistillitsbransje…

annonse
[2]

 

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474