- Resett - https://resett.no -

Hundrevis av ungdommer gikk amok i Brussel

Flere hundre ungdommer var samlet i sentrum av Brussel 15. november for å møte en kjent person fra sosiale nettverk. Sammenkomsten gikk over i kaos, ødeleggelser og vold etter at politiet forsøkte å få menneskemengden under kontroll, melder RT [1].

Ungdommene raserte butikker og ødela biler i området. Da politiet nærmet seg ble de møtt med et regn av steiner og prosjektiler, og måtte trekke seg tilbake og vente på forsterkninger for å prøve å løse opp folkemengden.

https://www.youtube.com/watch?v=hqsAueHoQm8 [2]

annonse

Den belgiske innenriksministeren Jan Jamon fordømte volden på Twitter og sa at politiet gjorde alt de kunne for å holde situasjonen under kontroll. Han sa at volden var uakseptabel og uforståelig.

Det lokale politiet fortalte at situasjonen var spent i sentrum. En video som ble postet på Twitter viser opprørspolitiet i aksjon med vannkanoner i gatene i Belgias hovedstad.

https://www.youtube.com/watch?v=wDRANMykX2A [3]

annonse

Ifølge kilder startet uroen med at en politimann forsøkte å nærme seg en rapper som hadde samlet lokale fans på Place de la Monnaie ettersom han var på besøk i Brussel. Rapperen er en nettstjerne som går under navnet Vargass 92. Han er kjent fra Snapchat og Instagram og har 600.000 følgere på Instagram, hvorav de fleste er tenåringer. Folkesamlingen var ikke godkjent av lokale myndigheter på forhånd og han ble arrestert av politiet. Minst 16 personer ble arresterte etter sammenstøtene med politiet.

For kun noen få dager siden [4] var det også et voldelig sammenstøt mellom hundrevis av ungdommer i Brussel og politiet.  Da var det feiring av Marokkos deltakelse i VM i fotball som utartet til kaos, vold og ødeleggelser. Marokko kom med i VM igjen etter et par tiårs fravær, hvilket førte til ellevill feiring blant marokkanske fans flere steder i verden. I Belgia bor det ca 100.000 folk av marokkansk opprinnelse. Feiringen endte i vold og kaos ettersom hundrevis av fans gikk amok og knuste vinduer, satte fyr på biler og gikk til angrep på politiet. 22 politifolk ble skadet i sammenstøtet.

 

 

 

 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse