- Resett - https://resett.no -

Hundrevis av mikrofoner skal overvåke utsatte områder i Stockholm

Det har i fem år vært kameraovervåking av enkelte områder i Sverige med høy kriminalitet. Nå har fylkesstyret i Stockholm sagt ja til fortsatt kameraovervåking av områder som Rinkeby, Tensta, Husby og Järva i minst fem år til, med et tillegg: For første gang i Sverige får politiet ta i bruk lyddetektorer som et middel mot avdekking av kriminalitet, melder Svenska Dagbladet. [1] Det er meningen at de skal være på plass i løpet av neste år.

Mikrofonene skal opp i Järvaområdet og skal fokusere på å detektere lyder fra for eksempel skyteepisoder, eksplosjoner, skrik og ruteknusing.

Lyddetektorene skal kobles direkte opp mot vaktsentralene.

annonse

– Når det smeller hører man det med en gang og kan sende en bil til stedet. Det vil korte ned ventetiden sammenlignet med at noen ringer alarmsentralen og må vente i kø i flere minutter før de når frem, sier Joakim Söderström, nasjonalansvarlig for politiets kameraovervåking.

– Vi kan også raskt avgjøre om smellet kommer fra et automatvåpen eller fra en pistol, sier Söderström.

Lydopptakene skal ikke lagres, og samtaler mellom mennesker skal ikke kunne oppfattes av detektorene. Mikrofonene vil ikke være synlige for allmenheten.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474