- Resett - https://resett.no -

FIS lar de russiske langrennsløperne gå i Ruka

De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen.

Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding [1] torsdag ettermiddag.

FIS’ dopingpanel vil avvente bevismateriale fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

annonse

– FIS’ dopingpanel er forpliktet til å vente til IOCs disiplinærkommisjons avgjørelser er støttet av detaljer om bevismaterialet som ligger til grunn, før det kan iverksette ytterligere tiltak, heter det blant annet i pressemeldingen.

Går i Finland?

Dermed får Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Alexej Petukhov og Maxim Vylegzjanin tillatelse til å konkurrere i verdenscupen inntil videre. Legkov har fra før signalisert at han skal stå over verdenscupåpningen i finske Ruka.

FIS kan bekrefte at Russlands nasjonale skiforbund har innført et uavhengig testprogram som omfatter alle russiske utøvere som konkurrerer på internasjonalt nivå. Siden juni i år har dette antidopingprogrammet også omfattet utøvere som er utenfor FIS’ testgruppe.

Mistet OL-gull

Aleksandr Legkov gikk til topps på femmila i OL i Sotsji i 2014, men nylig ble han og de fem andre langrennsløperne utestengt for alle OL i framtiden av IOC. I tillegg ble resultatene deres fra Sotsji-OL strøket.

De seks løperne er funnet skyldige i brudd på antidopingreglementet i forbindelse med lekene på hjemmebane i 2014, på bakgrunn av funn i den mye omtalte McLaren-rapporten. IOC har ikke lagt fram noen positive dopingprøver, men mener at prøver av russiske utøvere har vært manipulert.

Fredag kan flere av løperne stå på startstreken i Nord-Finland.

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474