- Resett - https://resett.no -

Den svenske kirken pålegger prester å omtale Gud på en kjønnsnøytral måte

På tross av kraftige protester, blant annet fra det Kongelige Svenske Akademi, stemte en stor majoritet i den svenske kirken tirsdag for en ny håndbok. Dette melder Helsingborgs Dagblad [1].

I Kirkehåndboken finner man retningslinjer for hvordan ulike tjenester, som dåp, bryllup og begravelser, utføres. Mange prester skal ha protestert på de nye reglene hva gjelder språk. Den nye håndboken instruerer de geistlige å bruke kjønnsnøytrale begreper når de snakker om Gud. Det betyr at pronomenene “Han” og “Ham”, samt betegnelsen “Herren” nå frarådes brukt i svenske kirker.

– Gud, Hellige Treenighet, Fader og Moder, Sønn – Søster og Bror, og ånd – livvakt og inspirator, led oss til dine dybder av velstand, visdom og kunnskap. Slik lyder et eksempel fra håndboken

annonse

Mikael Löwegren, kommisær for kirken i Ljungby i Småland sier at avgjørelsen er et tegn på at  den svenske kirken ikke lenger eksisterer som et sammenhengende fellesskap.

– Samfunnet blir delt opp i forskjellige grupper under mangfoldets fane. Det er så mange alternative varianter inkludert i den ny håndboken at det vil bi vanskelig å hevde at det er den samme kirken fra menighet til menighet, sier Löwegren.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474