Foto: AFP PHOTO
annonse
annonse

Tysklands magasin Der Spiegel og Østerrikes Der Standard rapporterte at 15 medlemmer av identitærbevegelsen ble arrestert i Paris sist helg. Aktoratet i Frankrike sier imidlertid at de arresterte er venstreekstremister. Dette rapporterte franske LCI mandag.

Sist lørdag, rundt klokken 19, ble 15 venstreekstreme aktivister arrestert i Paris. De er mistenkte for å ha planlagt voldelige handlinger. 14 av de arresterte er Antifa-ekstremister.

De tyskspråklige mediene publiserte søndag ettermiddag historien om at 15 medlemmer av Identitærbevegelsen – kjent som Generation Identitaire – ble arrestert for å ha vært i besittelse av ulovlige våpen.

annonse

Det var imidlertid motprotestantene som ble arrestert. Antifa-ekstremistene skal ha planlagt å utføre voldelige angrep på Identitærbevegelsen, som skulle holde en demonstrasjon ved Bataclan. Bevegelsen fikk forbud mot å demonstrere av politiet, men maktet likevel å gjøre sin stemme hørt ved Bataclan sist lørdag.

De tyskspråklige publikasjonene har siden korrigert opplysningene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon