Andelen muslimer i Norge om hundre år er et politisk valg – skal det være 10 eller 50 prosent?

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Det anerkjente statistikkbyrået Pew Research Center offentliggjorde nylig en rapport om andelen muslimer i Europa frem til 2050. I 2016 var det ca. 26 millioner muslimer i EU pluss Norge og Sveits, omtrent 4,9 prosent. Dersom migrasjonen fortsetter som årene fra 2014-2016, vil det øke til 14% i 2050.

Framskrivningen til Pew stopper i 2050, men de anslår en økning i den muslimske befolkningen med ca. 3 millioner per år i dette scenariet. Og viderefører man den projeksjonen Pew legger til grunn, vil antallet muslimer i Europa øke fra 75 millioner i 2050 til 225 millioner i 2100.

Den ikke-muslimske befolkningen i 2100 vil trolig ligge rundt 450 millioner i et slikt innvandringsscenario, som er omtrent på dagens nivå, men mange av disse vil også ha ikke-muslimsk innvandrerbakgrunn. De etniske europeerne vil kanskje være rundt 400 millioner i 2100, en nedgang fra i dag fordi hver kvinne i gjennomsnitt får under to barn i løpet av livet. Regner vi oss enda lenger fram i et slikt scenario, vil antallet muslimer være høyere enn andelen etniske europeere en gang mellom 2130-40, det vil si om drøyt hundre år.

Muslimsk flertall i Sverige i 2070

Men den muslimske befolkningen er ikke spredt jevnt mellom europeiske land. Hvis innvandringen fortsetter som de siste årene opp til 2016, vil andelen muslimer i Sverige være 30 % allerede i 2050, og 17 % i Norge. Med en slik fortsettelse vil det være flere muslimer enn etniske svensker anslagsvis i 2070-80, mens det i Norge vil drøye til en gang etter 2120 før det samme skjer.

Det vil altså ta bare fire generasjoner før det er flere muslimer enn etniske nordmenn som bor i Norge. Men fordi det også vil ha kommet en betydelig andel ikke-muslimske innvandrere til Norge i samme migrasjonsbølge, har trolig andelen etniske nordmenn falt godt under 30% av totalen. Det kan vi også trekke ut av SSBs høyscenario for innvandring, hvor de spår en total befolkning i Norge på 14 millioner i 2100, og hvor andelen etniske nordmenn samtidig vil ha sunket fra dagens nivå på ca. 4,3 millioner pga. lave fødselstall.

Men hvis innvandringen til Europa stopper helt opp fra og med 2018, vil det «bare» være ca. 7% muslimer i Europa og omtrent det samme i Norge i 2050. Pew anslår at den muslimske befolkningen vil øke litt utover i det 21. århundret selv om ny innvandring stopper helt opp fordi muslimske kvinner har noe høyere fødselsrater. Men fødselstallene per kvinne antas å konvergere rundt 2110. Det vi dermed kan antyde, er at den totale muslimske befolkningen i Europa kan holdes under 10 % i overskuelig fremtid – si de neste 100-1000 år – dersom innvandringen stoppes umiddelbart eller føres tilbake til «normalen» slik den lå før andre verdenskrig.

Så spørsmålet er, skal innvandringstakten fra 1970-2016 fortsette, eller skal europeerne og nordmenn ta en beslutning om at deres egne etterkommere skal forbli premissleverandører for majoritetskulturen de neste hundre, og for den del tusen år?

Valget – som er eksistensielt, historisk, politisk og moralsk – må gjøres av oss som lever nå.


Publisert: des 4, 2017 @ 8:35 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Se på andelen muslimer i verdens land. Der islam har et godt fotfeste er det vold og uroligheter. Der islam har overtaket blir alle andre undertrykket; hvis det ikke er en sterk diktator som styrer med jernhånd.
  Nordmenn kan glemme oljefondet. Store deler av dette må brukes til å bygge grensegjerde mot Sverige.

  • norske

   trenger ikke noe grensegjerde mot sverige, da norge er på samme stadie som sverige allerede i dag. Ergodan får det som han har fortalt – overtalkelse uten våpenbruk

  • GHjo

   Muslimens kone(r) ,skal han benytte som sin åker.Og han blir formant av imamen i sin moske til å få så mange barn som mulig.
   Også det er et vesentlig bidrag i Jihad, den religiøst påbudte kampen,som alle muslimer plikter å bidra i, for å erobre de vantros land og gjøre dem til slaver,som skal forsørge musimene, Krigens og terrorens Gud Allah, sitt utvalgte folk.

 • FAC2

  Historien forteller oss at dette kommer til å ende i armod. Amen

 • bitten

  Om 100 år så er det ingen som helst frie demokratiske politiske valg i de nye Europa ,
  siden islamske radikale krefter råder over helde de europeiske samfunnet .
  Så innen den tiden så er nok hele Europa utradert som selvstendige stater ,
  Europas befolkning er en stor minoritet for lenge siden .

  Siden islamsk destruktive krefter , radikale islamsk moskeer , niqab , burka ,hijab er det
  eneste religiøse antrekk som eksisterer på kvinner med ekstreme sharia lover , regler ,
  Som har blitt til et stort Midt – Østen rike , med religiøse kulturkonflikter , opptøyer ,bråk ,
  uro , kriminaliteten uten sidestykke , borgerkriger , Europas historie er visket ut for godt .

  • norske

   Bitten, du sier om 100 år, jeg tipper innen 30 år da Ergodan er mye sterkere enn Merkel

   • bitten

    JA dette skjer nok lenge før i den massive farten at vi har blitt til Midt – Østen ,
    men alt er ihvertfall visket ut som Europas stater om 100 år samme hva .

 • Etter at begrepet «Rase» ble vitenskapelig vedtatt dødt og begravet og begrepet «Rasisme» ble kriminalisert og gjort umulig å bruke har vi fått en artig kombinasjon av begreper å sammenligne med.

  I stedet for begrepet «Rase» og rasefremmede innvandrere overtok de religiøse betegnelsene «Islam» og «Muslimer» tatt i bruk. Med det ble den gamle rasismen erstattet med et religiøst/sivilisatorisk begrep på den ene vektskålen. På den andre vektskålen ble begrepet «Hvit» som i den hvite rase ikke byttet ut, men kun modifisert til begrepet «Etnisk» som i etniske nordmenn eller etniske europeere.

  Artikkelforfatteren bruker denne inkommensurable (ikke-sammenlignbare) kombinasjonen i artikkelen når han skriver: «Regner vi oss enda lenger fram i et slikt scenario, vil antallet muslimer være høyere enn andelen etniske europeere». I det ligger implisitt forutsetningen om at etniske europeere ikke går over til Islam.

  Med all respekt for Lurås så er dette ikke måten å gjøre det på. Det ryddige er å sette et religiøst/sivilisatorisk begrep opp mot et tilsvarende og sammenligne muslimsk andel av befolkningen i Europa med for eksempel den kristne andelen og droppe etnisitet eller Rase.

  Eller han bør kjøre raseløpet med etnisitet mot etnisitet. Som for eksempel arabere/negre mot hvite i Europa.

  • Ante_Bergan

   Vitenskap blir ikke vedtatt. Det er politikk som vedtas. Det er derfor en uvitenskaplig holdning du fremviser her. FN la rasebegrepet død etter krigen. FN er en politisk organisasjon.

   En teori står bare til det kommer en bedre teori. Man bruker å si at vitenskaplige teorier ideelt sett ikke kan bevises, kun motbevises. For at teorien om at det ikke finnes raser skal kunne kalles vitenskap, bør man, ifølge vitenskapsteoretikeren Karl Popper, tydelig formulere under hvilke forhold teorien kan sies å være falsifisert. En teori som ikke lar seg falsifisere, er å anse for religion – noe som ikke kan falsifiseres.

   Hva rase gjelder, så mener halvparten av de så kalte forensic anthropologists i USA at det gir mening å bruke begrepet. Det er et høyt tall med tanke på hvor sensitivt en slik posisjon er.

 • StemmerBlankt

  Ikke lenge til 2070.
  Svenskene vil snart merke politisk om innvandrerne deler deres syn på verden, eller om de vil starte partier for å endre landet.
  Vi bør vel se nærmere på å avslutte Schengen og Eøs, samt asylinstituttet i nåværende form, fremfor å videreføre dagens politikk.
  Politikk dreier seg om å styre samfunnsutviklingen, som du helt korrekt er inne på.
  Politikerne generelt må bli mer langsiktige i tankegangen.
  Et problem i så måte er kanskje at dagens politikere er yrkespolitikere, som igjen fører til at deres egne karrierer er viktigere enn landets fremtid uansett saksområde?
  De krangler om poseavgifter osv, og får merkelig nok lov til dette av en nesten samlet presse som selv fyrer oppunder uvesentligheter fremfor å sette reelle utfordringer på dagsorden.
  Vi trenger et nytt politisk system som ivaretar borgenes interesser, samt flere oppegående medier som Resett.

  Se feks på #MeeToo kampanjen der media ikke skyr noen midler for å henge ut menn som har tatt en kvinne på kneet, mens de knapt skriver om gjerningsmenn fra andre opprinnelser som voldtar og skambanker.
  De har verken integritet, empati, eller samvittighet?
  Ikke yrkesstolthet, i alle fall.

  • Kristine

   Jeg er ingen rødstrømpe. Men synes kampanjen metoo er helt fantastisk. Den handler ikke om kvinner mot menn. Men om nulltoleranse mot vold, maktovergrep og seksuell trakassering mot kvinner i hele verden. Unge kvinner skal ikke måtte oppleve maktovergrep fra eldre menn. Synes ikke vi kan sette metoo kampanjen opp mot overgrepskultur hos menn fra andre kulturer. Det ene utelukker ikke det andre.

   • StemmerBlankt

    Reagerer du ikke på forskjellsbehandlingen der man bagatelliserer grov vold og voldtekter begått av utlendinger i Norge, samt godtar menneskehandel gjennom å akseptere tvangsekteskap og diskriminering av kvinner gjennom å godkjenne undertrykkende plagg som hijab, niqab osv, mens man går bananas over norske menn som kun har tatt på en kvinnekropp?

    • Kristine

     Nulltoleranse mot vold og trakassering er viktig og gjelder like mye uansett hvilket land man bor i eller kommer fra. Alt henger sammen med alt. Metoo kampanjen vil virke forebyggende og sikkert ha ringvirkninger verden over. Det må i hvert fall ikke være sånn at bare fordi venstresiden mener noe, så må høyresiden på død og liv være uenige eller mene det motsatte, eller motsatt. Hvis man er kritisk til innvandring på grunn av kvinneundertrykking, så er man imot kvinneundertrykking generelt. Så enkelt er det.

     • Bård Mannseth

      Problemet er at den grove volden forties av mediene fordi den begås av muslimer, mens «babatellene» blåses opp som om det var det verste som foregår.

      Jeg skriver bagateller i anførselstegn fordi det selvsagt IKKE er greit det som omhandles i #MeToo. Men sett i forhold til det som pressen prøver å tie ihjel blir det bagateller.

     • Kristine

      Jeg skjønner. Jeg blir bare så oppgitt over de som ikke skjønner hvor viktig metoo kampanjen er. Unge kvinner skal ikke måtte tåle maktovergrep og seksuell trakassering fra eldre menn. Eller gutter for den saks skyld. Det har fått pågå i alt for mange generasjoner.

     • Anton

      Skjønner jævlig godt at du blir oppgitt. Etter å ha sett over en del av kommentarene her inne er jo grunntendensen at mennene her bruker argumenter om kvinneundertrykking i islam til å bagatellisere nordisk kvinneundertrykking, a la «vi vil jo bare grafse, det er da bare et kompliment – men se på henne som blir tvunget til å gå i burka – det er problematisk det…». Trist : o.

     • StemmerBlankt

      Kan bare snakke for meg selv.
      Jeg bagatelliserer ikke grafsing på nordiske kvinner.
      Jeg synes bare det er så merkelig at det virker å være ulik alvorlighetsgrad basert på hvor overgriper kommer fra og proporsjonene oppslagene får.
      At enkelte synes det er ok av media å hylle kvinner som forteller om et overgrep ala å bli tatt på kneet, mens samme media dysser ned alvorlige overgrep som voldtekter av begge kjønn i alle aldre når overgriper er utenlandsk, det synes jeg er trist.
      Du må være enig i at alvorlighetsgraden i overgrepene må vurderes.
      Et klaps på baken eller berøring på knær osv kan jo være et forsøk på flørting.
      Hvis forsøk på flørting skal føre til oppsigelser, utfrysing og uthenging i media i fremtiden, da har vi vel ødelagt kraftig for oss selv?
      Menn og kvinner er og skal være ulike.
      Vi gjør ting forskjellig.
      Og noen vil alltid kunne være klønete.
      Jeg er redd slike kampanjer ødelegger mer enn de gagner fordi ingen kommer med vettuge definisjoner på hvor grensene faktisk bør gå, samt at ikke alle grupper inkluderes.

     • StemmerBlankt

      Greit nok at fokus nå er på generell trakassering, men ikke en kjeft har frontet hva muslimske kvinner må forholde seg til.
      Mange av de har det ille daglig,
      #meetoo fronter kjendiser som har det for bra og må klage på noe.
      Misforstå meg rett, mange har blitt misbrukt, og det er langt i fra ok.
      Men ingen peker på en religion og kultur som har satt seksuell trakassering, misbruk, menneskehandel og generell undertrykking i system, enda alle vet det foregår.
      Så kommer det plutselig noen som har fått et klaps på baken og får hele verdens oppmerksomhet…
      Maken til egoistisk arroganse og liten empati mot de som faktisk lider under slikt er det vanskelig å finne motstykke til…

     • Kristine

      Selvfølgelig er vold og undertrykking av kvinner et mye større problem i noen andre land og innen noen andre religioner og kulturer. Det betyr ikke at det ikke er viktig for oss også. Og hvis du tror at metoo kampanjen bare handler om en uskyldig klaps på baken så har du ikke skjønt mye. Ikke glem at det kristne Europa også har sin historie og sine gjerninger. Vi må ikke føre kamp mot hverandre, de forskjellige religioner. Vi må i stedet forene oss i kampen mot fattigdom, terror, vold og undertrykkelse. Lykkes vi med det, bidrar vi til et tryggere samfunn og en bedre klode.

     • StemmerBlankt

      Her i norden har vi akseptert innvandreres oppførsel uten å mukke.
      De som har prøvd å reagere har blitt kalt det ene og det andre, og blitt frosset ut.
      Gjerne av de samme menneskene som nå står på barrikadene i #MeeToo-kampanjen.
      Det blir bare hult og hyklersk, synes du ikke?

     • Kristine

      Det er der du bommer. Det er ikke bare de samme menneskene som står på barrikadene i Metoo kampanjen. De fleste menn og kvinner i samfunnet skjønner alvoret med den kampanjen. Jeg har ingen problemer med å se utfordringene vi står ovenfor og ønsker ikke mer innvandring både fordi vi har et forskjellig levesett som folk fra midtøsten og fordi det utløser så mye sinne, hat og rasisme i samfunnet. Det jeg ønsker meg mest av alt er fred på jord. Skjære alle over en kam gjør jeg aldri. Men det har ingenting å gjøre med at unge jenter på plattformer i Nordsjøen f.eks. blir redde og må låse døren til rommet sitt, noe som er ulovlig, fordi eldre menn sender de nakenbilder og andre håpløse tilfeller som det er alt for mye av.

     • StemmerBlankt

      Er ikke uenig i at overgrep ikke er ok og må fokuseres på, men proporsjonene henger ikke på greip når man ser hva andre må godta.
      Pedofile får relativt små straffer, og slippes fri til på nytt å ødelegge uskyldige barn feks.
      Det er ikke lov å advare folk når dømte overgripere flytter inn i nabolaget, men et klaps på rumpa til et voksent menneske blir blåst opp til spott og spe for alle.
      #MeeToo burde ført til noe helt annet enn det har gjort hittil, etter min mening.

     • Kristine

      Jo, men jeg tror det ene følger det andre. At grenser flyttes. Og at forebyggende arbeid er veldig viktig. Derfor meg mener at metoo-kampanjen er en god start på noe viktig. Når det gjelder pedofili så synes jeg det er så grusomt at jeg eier ikke ord. At de får gå fritt rundt i samfunnet skjønner jeg ikke. Det gjør meg frustrert å tenke på.

   • Logikk Logikk

    Hva med #HerToo?

    Hvor viktig i prosent er de sakene, opp i mot prosent for #MeToo?

    • Kristine

     Det burde det bli slutt på all vold og trakassering. Enten det gjelder menn mot kvinner, kvinner mot men, kvinner mot kvinner eller menn mot menn. På meg så virker det noen ganger som om folk bare mener noe for å mene noe, bare fordi meningsmotstanderne mener noe annet dem selv. Lytte til hverandre gidder folk stort sett ikke. Det gjelder så stå på sitt og ikke vike en tomme uansett om de vet at motparten har et poeng eller har rett. Å reflektere og kjenne på nyanser utenfor sin egen boble er viktig. Som regel har alle rett i noe, men ingen i alt.

     • LgKiholmen

      Selvfølgelig har du helt rett i diss betraktninger.

     • Kristine

      Nettopp. Derfor det er greit å ikke være politisk eller ideologisk forankret til å måtte følge en strøm av meninger uten å ha lov til å reflektere utenfor boksen.

     • heimevernet

      «Det burde det bli slutt på all vold og trakassering.»

      Når det gjelder vold og voldtekter, så mener jeg at det beste tiltaket er å kutte ut ikke-vestlig innvandring. Trakassering kan nok hvem som helst sysle med.

      Mitt problem med #metoo er at jeg har inntrykk av at man til dels er selektiv med hvem man henger ut. Kreftene som utfører seleksjonen synes å være de samme som importerer vold og voldtekter til Vesten. Derfor er jeg skeptisk til #metoo.

      Å ta et oppgjør med trakassering samtidig som man står i bresjen for å importere vold og voldtekter synes i sum å ha negativt fortegn.

     • Kristine

      Uenig. Vi trenger flest mulig både menn og kvinner med på laget mot maktovergrep og seksuell trakassering. Uavhengig av hva de mener ellers. Dette handler ikke om høyre og venstre, eller kvinner mot menn. Men om nulltoleranse for vold og overgrep.

     • heimevernet

      «Dette handler ikke om høyre og venstre, eller kvinner mot menn. Men om nulltoleranse for vold og overgrep.»

      Jeg er jo enig i det aller meste av det du skriver. Høyre og venstre er irrelevant. Ankepunktet mitt er at vi må forholde oss til at samfunnets kurs er i retning av mer alvorlig kriminalitet. Dette er da kanskje ikke tiden for en #metoo-kampanje. Jeg tror at en slik hadde vært mer passende for noen tiår siden.

      Jeg oppfatter at du ønsker at samfunnet var mer sivilisert enn det er. I så fall bør du kanskje rette på dette først.

     • Kristine

      Det ene utelukker ikke det andre. Det ene følger det andre og grenser flyttes. Metoo-kampanjen kom sent men godt.

     • Buddy O

      Jeg har ikke lagt merke til at #metoo-folka går i bresjen for å importere noe som helst. Har du?

     • heimevernet

      Jeg har ikke samlet noen empiri. Det er mest et inntrykk av at ikke-vestlige skjermes fra offentliggjøring i større grad enn andre. Hvis jeg har rett er det i tråd med mentaliteten som blåser opp den ikke-vestlige innvandringen til nivåer som ikke er bærekraftige.

   • Sven007

    Jeg er enig i det du sier, men jeg reagerer på at media henger seg opp i mindre detaljer i #metoo, og kaldt og kynisk «glemmer» store overgrepssaker som mer eller mindre skjer i samtid.
    Faren er selvfølgelig at det ser ut som om jeg setter disse tingene opp mot hverandre, men det gjør jeg faktisk ikke.
    Avisene skal selvfølgelig selges, og det er mulig at sensuelle berøringer av Gro Harlems ører selger bedre enn et grovt overgrep mot en ukjent 14 åring på Nordmøre.
    Det første fikk forholdsvis omfattende dekning, den andre saken dreide seg mer om å fortie at overgriper var et av de berømmelige Okroberbarn fra Afghanistan.
    Men for all del, jeg ønsker #metoo et godt og langt liv. Og faller det noe råttenskap ut av trær der vi minst venter det så er det bra.

    • Kristine

     Fortielse er aldri greit. Alt må frem i lyset. Grunnen til at det ikke gjør det er nok fordi mange dessverre da skjærer alle innvandrere over en kam og det blir mye hat, hets og rasisme i kommentarfeltene. Selv om det ikke er en unnskyldning. Ellers enig med deg. Men synes det er bra at politikere og andre offentlige personer står frem og forteller. Da blir det kanskje en endring til det bedre.

     • heimevernet

      «Alt må frem i lyset. Grunnen til at det ikke gjør det er nok fordi mange dessverre da skjærer alle innvandrere over en kam og det blir mye hat, hets og rasisme i kommentarfeltene.»
      I
      Eller så hetser folk innvandrere fordi media konspirerer om å skjule innvandreres kriminalitet og fordi det er vanskeligere å angripe journalister enn innvandrere.

      I snitt har jeg inntrykk av at #metoo tar opp mindre alvorlige ting enn de tingene som importeres og deretter skjules av media. I Sverige har man knapt tid til å etterforske voldtekter av barn i visse områder. Der er ikke Norge, men Rights har rapportert at det går i gal retning når det gjelder politiets kapasitet, slik jeg oppfatter dem.

      Politiet må prioritere mellom oppgaver. Trakassering vil være rimelig langt ned på listen, går jeg ut fra. Jeg vil si at de som ønsker å bli kvitt trakassering i morgen må jobbe for å bli kvitt vold og voldtekter i dag. Hvis så skjer får politiet tid til å jobbe med trakassering. I det hele tatt hører kamp mot trakassering hjemme i et velutviklet samfunn. Norge er på vei vekk fra et slikt.

     • Kristine

      Igjen. Det ene utelukker ikke det andre og går hånd i hånd. Når det gjelder vold og voldtekter begått av innvandrere så må det også belyses. Noen gutter og menn er voldelige og voldtar fordi de har opplevd og sett mye vondt. Groteske ting vi ikke kan forestille oss. Samt at de har et annet forhold til kvinner der de kommer fra og noen synes sikkert at kvinner i Norden er fristende som ikke dekker seg til og er frigjorte. Men, de fleste er ikke sånn. Det er det som er så synd. At noen alltid skal skjære alle over en kam. Venstresiden tenker nok sånn at noen må ofres på alteret for innvandringen sin skyld. Men det gjør jo høyresiden og, i og med at uskyldige fredelige muslimer som ikke gjør en flue fortred, og som det er flest av, ikke får opphold på grunn av at det finnes noen som ødelegger for alle. Og det er jo ikke bare innvandrere og flyktninger som bedriver kriminalitet og voldtar. Ofte er de fra østeuropa og gjennomreise. Selv om de fleste derfra oppfører seg fint og. Det er komplisert. I tillegg har vi våre egne problemer med pedofile og annet som må tas tak i. Men jeg synes det Shukira skrev her inne på resett i går var bra og i tråd med sånn jeg tenker; «Vi snubler på veien mot det «nye Vi».

     • heimevernet

      «Noen gutter og menn er voldelige og voldtar fordi de har opplevd og sett mye vondt. Groteske ting vi ikke kan forestille oss.»

      Det der kan jeg bry meg om hvis min egen nasjons fremtid er trygg. Ellers ikke.

      «…ofres på alteret for innvandringen sin skyld. Men det gjør jo høyresiden og, i og med at uskyldige fredelige muslimer som ikke gjør en flue fortred, og som det er flest av, ikke får opphold på grunn av at det finnes noen som ødelegger for alle.»

      Jeg er grunnleggende uenig i premisset om at veloppdragne ikke-vestlige ofres av Vesten dersom de ikke gjøres til borger i et vestlig land. Du vet like godt som meg at det å hjelpe noen her er det samme som å utløse et skred av krav om statsborgerskap.

      Jeg ønsker ingen nye. Forfulgt eller ei. Veloppdragen eller ei. Vi har allerede så mange at kloke mennesker frykter for den vestlige sivilisasjonens fremtid. Det er dypt umoralsk å ta inn flere i overskuelig fremtid.

     • Kristine

      Jeg er enig. Men vi må jo følge internasjonale lover og er pliktet til å ta imot folk på flukt i noen tilfeller.

     • heimevernet

      «Men vi må jo følge internasjonale lover og er pliktet til å ta imot folk på flukt i noen tilfeller.»

      Jeg hører folk gjenta det der hele tiden.

      Det er ingen fare. Multikulturelle stater pleier å svikte og nå har vi mange av dem langt nærmere enn Libanon og Jugoslavia. Vi får snart mulighet til å ta imot flyktninger fra våre egne nærområder og til å være god på den måten.

      Internasjonale lover synes jeg vi kan sette i gang å avratifisere når de plager oss slik. Det er ikke naturlig å flytte mennesker så langt – gjennom trygge kontinenter helt opp i isødet her – til mennesker de overhodet ikke har noe til felles med.

     • Kristine

      Det må du jo bare mene. Men spørs om du får noe gehør eller viljen den i dette.

   • Ann O Nym

    Les Terje Tvedt sin bok. Et tips. Hvis du ikke har hørt om ham kan du Google.

    • Kristine

     Takk for tipset. Men ser han forsvarer krigshisseren Trump, en alliert fra et land hvor våpen er løsningen på alt. Det likte jeg ikke. Å mane til kamp og hisse til krig virker ikke som noen god løsning synes jeg. Uten at jeg vet hva som er riktig å gjøre. Twitringen til Trump er det som skremmer meg mest av alt for tiden.

     • Feliciano

      Hisser Trump til krig???
      Forklar og begrunn er du snill.
      Og var det ikke Hillary som bombet Libya? Hva var konsekvensene av det a tro? Og Hillary ville også bombe Syria? Og ville bruke alle midler mot Russland.
      Du tenker ikke selv, men tar for gitt det du leser i massemedia.

      Vet du forresten at flere muslimske land fortsatt bedriver slavehandel? Hvorfor protesterer du ikke mot det?

     • Kristine

      Jeg protesterer ikke mot det. Jeg skjønner ikke hva verken USA eller noen andre hadde noe å gjøre i Irak og Libya. Synes det var en stor tabbe. Jeg er motstander av krig. Ønsker fredelige løsninger. Det er uttalelser og twitringen til Trump jeg reagerer på. Jeg ønsker store diplomater som veier sine ord på gullvekt som alliert og som en av verdens mektigste mann. Muslimske land vil bruke hundrevis av generasjoner for å komme dit vi er i dag, hvis de noen gang gjør det. Har aldri sagt noe annet. Og hva er så ditt forslag til å få slutt på krigen i Syria og fred på jord?

     • heimevernet

      «Jeg skjønner ikke hva verken USA eller noen andre hadde å gjøre i Irak…»

      NATO ønsket ikke å bli angrepet den 11. Sept.

      «Og hva er så ditt forslag til å få…fred på jord?»

      Trenger NATO å oppnå fred på jord? Strengt tatt ikke. Jeg synes vi kan nøye oss med å holde egne befolkninger trygge.

     • Kristine

      Jeg tenker at hat avler hat, vold, vold, ekstremisme, ekstremisme og terror, terror. Driver man å kaster man stein, så kan det komme stein tilbake. Det vil aldri bli slutt på krig, terror, flukt og innvandring så lenge land og verdensledere ikke rekker ut en hånd til hverandre og lar hverandre være i fred. Hevn og hevnaksjoner tror jeg bare kan føre til enda mer elendighet og større problemer dessverre. Jeg har mest tro på dialog og diplomati. Jeg har ikke tro på det vise hverandre muskler om hvem som er sterkest i verden her. Sånt blir det ikke fred av. Man kan hate hverandre og mislike religioner så mye man vil. Hevn og kamp mot hverandre, de forskjellige religionene, skaper ikke fred. Respekten for hverandre og hverandres forskjeller, skaper fred. Sånn jeg ser det.

     • heimevernet

      «Å mane til kamp og hisse til krig virker ikke som noen god løsning synes jeg.»

      Man kan si mye negativt om Trump. Men ofte er de mest fredsbevarende og stabiliserende handlingene man kan utføre å demonstrere at man er klar til krig. Da kan man ofte unngå krigshandlinger.

      Omvendt er ofte unnvikende atferd og nedrustning med maktvakuum som følge den mest krigerske atferden.

      Obama var svært krigersk. Han raserte blant annet marinen.

     • Kristine

      Når Kim i Nordkorea kaller Trump gammel så må han jo ikke ta igjen med samme mynt og kalle Kim for kort og feit f.eks. Det er ikke noe cowboy og indianerlek dette her. Det er atomvåpen inne i bilde. Vi trenger ledere som tenker før de snakker. Ikke løse kanoner på dekk.

 • Hanne Jensen

  Helt enig i det du skriver. Vi må også ha i mente at den muslimske befolkningen vil fordele seg ujevnt innad i landene. Hovedstaden vår er vel det første stedet i Norge som vil bli muslimsk. Og antagelig kommer islamiserings-prosessen til å gå ennå fortere enn det Pew har beregnet, siden de ikke har tatt med konventeringer.

  • Frankie

   Det gir jo mening å ta over maktsentret (hovedstaden) først. Resten vil gå av seg selv.

 • Magnar A. Bakke

  På hjemmefrontmuseet er der en stålplate med følgende tekst:

  ”Aldri har mer stått på spill for oss. Selve vår eksistens som folk var truet, åndsfrihet, rettssikkerhet, hele vår kulturarv, alt som gjør livet verdt å leve. Det skal du ha i minne når vi tar fatt på fredens byggende arbeid.”

  Våre politikere har glemt disse så viktige ord. Nå sitter de sløve og er sammen med massemedia hovedansvarlige for den fredelige invasjonen som fører til at vi igjen kan komme under fremmed styre i dette århundre.

  • Tore Halsa

   Det politikerne våre driver med er først og fremst et svik mot de generasjonene før oss, som har slitt og bygget dette fantastiske landet, og nasjonen vår. Politikerne våre river det hele i stykker i løpet av noen tiår.

   • Rioreal

    Og de sviker i tilegg etniske nordmenns barn og barnebarn i den grad disse om 40-70 år vil forbanne sine forfedre som etterlot dem til et monokulturelt islamsk ragnarokk.

  • Jon H

   Vi behøver ikke finne oss i dette. Folkeopplysning og ærlig og nyansert informasjon til folk er veien å gå. Vi må få presset frem ærlig og god journalistikk, vekke folk og få stemt vekk politikere som åpenbart har til hensikt å desimere det flotte samfunnet Norge har vært til nylig. Det går raskt feil vei. Heldigvis har vi noen mediekanaler som f.eks Resett som står opp mot PK-ensrettingen og uærligheten fra hovedstrømsmedia. Det gir litt håp. Sannhet og god folkeopplysning må til, da kan vi få folkevalgte som vil tjene landets interesser og ikke føre en destruktiv og selvutslettende politikk.

 • 1velger1234

  Det blir nok nærmere nitti prosent dersom demografien fortsetter å utvikle seg slik den har fått lov til hittil. Det er visst ingen som bryr seg om fedrelandet mer. Det er politikerne som har gjort mest skade, og som har en reell mulighet til å rette opp mye. Dessverre mangler så å si samtlige det som trengs for å få dette til.

  • Rioreal

   Vi velger selv i frie valg disse «selvmorderiske» politikerne som bevisst går inn for å rigge ned det «homogene» og gode samfunn vi har i Norge.

   • Frankie

    Demokratiet har blitt en vits på folkets bekostning.

   • 1velger1234

    Jeg stemte FrP, og har gjort det siden 1970-årene. Kan du si det samme? Jeg vil derfor påstå at jeg ikke har gått inn for å rigge ned noe som helst i Norge, tvert imot, bortsett fra de ubegripelig høye tanker som mange politikere synes å ha om seg selv.

    • Feliciano

     Jeg har stemt FrP i alle år siden nittitallet, helt fra jeg fikk stemmerett, med kun ett unntak.
     Ung, dum og naiv som jeg var, så stemte jeg AP første gang jeg stemte ved et stortingsvalg.
     Angrer den dag i dag.
     Men siden den gang, har jeg stemt FrP.

     Synd at folk flest fortsatt stemmer på disse sosialliberalistiske (Ap, KrF, Venstre, Høyre, SP, og faktisk kommunistiske partiene (MDG, SV,Rødt) .

 • Lur Ing

  Herregud her var det lågt i tak og hårsårt debattklima. Om jeg sier det skal være 0% muslimer i Norge så betyr at jeg vil at islam har spilt ut sin rolle om 100 år. Meningsfrihet på resett my ass.

 • Dogen

  Jeg satt og tenkte litt over det. Forsøkte å finne positive anmerkninger til islams utvikling i Norge og Europa. Foreløpig uten resultat. Jeg tror jeg må komme tilbake til det. Kanskje.

  Kurt Westergaard:

  https://uploads.disquscdn.com/images/8770b20894f00b485650eb2f5cc177b0bfc046b864c0b0abf17c9773df05b1a8.jpg

 • Torgunn

  Fortsatt er de de få som tillater seg å kritisere islam som ideologi som blir sittende med et «rasismestempel». Varsleren blir hengt ut,
  Når skal media og politikere begynne å diskutere islam på en seriøs og fordomsfri måte?
  Her er det mye ta opp til kritisk gjennomgang.
  I dagens nyhetsbilde er det menn og sex som er i fokus. Hva med menn, sex og islam?
  Da er det ikke bare tilnærmelser det er snakk om, men voldtekter,overfall og drap.
  Det gjelder også drap ev egne koner og døtre, dersom de ikke adlyder mannen og klanen.
  Hva med bigami og tvangsgifte innen islam?
  Det nytter ikke med enda flere milliarder til integrering og holdningskampanjer.
  Islam må forbys og invasjonen av muslimer nå stanses i alle former. Det haster.

 • Geiseric

  Lurås spør: «skal innvandringstakten fra 1970-2016 fortsette, eller skal europeerne og nordmenn ta en beslutning om at deres egne etterkommere skal forbli premissleverandører for majoritetskulturen de neste hundre, og for den del tusen år?»

  Svar: det er allerede lenge siden europeere og nordmenn (i egenskap av å tilhøre disse gruppene i kulturell og etnisk forstand) var «premissleverandører for majoritetskulturen» i sine egne opprinnelsesland. Lurås ser ut til å glemme/overse det historiske faktum at aggressivt aktivistiske minoriteter ofte kan ha en sterk kulturell innflytelse langt utover det «kjøttvekta» skulle tilsi i form av prosentandel av totalbefolkningen. Tradisjonelt individualistiske majoritetsbefolkninger har på sin side ofte en passiv, likegyldig eller resignert innstilling, og kan vanskelig mobiliseres som en gruppe som tar vare på sine langsiktige gruppeinteresser.

  Det blir derfor fort en øvelse for spesielt interesserte (SSB?) å regne på framtidig befolkningssammensetning, også med tanke på at kategorien «muslimer» er lite presis (ikke sjelden omfatter denne kategorien bare de som er offisielt registrert i religiøse organisasjoners medlemsregistre).

  • Rioreal

   SSB burde ha anledning nå i tiden fremover til vise realistiske fremskrivninger etter å ha kvittet seg med sin «politiserte» adm dir som trodde hun hadde «fullmakter» hun ikke hadde.

 • Dag Einar

  Det er alt for forsiktig. Med familie-gjenforening så kan man gange med 20 på 20 år!

  • torstein

   7 afghanske kamptolker fikk for en tid siden innvilget opphold og familiegjenforening i Norge;
   det kom rundt 200 slektninger og familiemedlemmer, nærmere 30 personer i snitt pr. kamptolk på gjenforening!

   • Rioreal

    Det bør du dokumentere for det du sier er dramatisk, og bør offentliggjøres om det er riktig.

 • Tor Dahl

  Det blir etter hvert flere og flere som begynner å tenke tanken på å emigrere.

  De land som kan være en mulighet er Estland, Latvia, Litauen, Polen, Ungarn.

  Norge har mange arbeidstakere fra disse landene og de tenker tanken på å tilrettelegge for utleie til skandinaver…

  Det tidligere Øst Europa er blitt en frisone der islam ikke eksisterer i gatebeildet og befolkningen og politikerne er samstemte i at islam – nei, det vil de ikke ha.

  Disse landene vil høyst sannsynlig oppleve en sterk vekst – når resurssterke skandinaver innvandrer – mens uproduktive innvandrere blir igjen..

  (Frankrike og Tyskland opplever allerede en strøm av millionærer som flytter ut – men det skrives lite om det, da tallet er vanskelig å stadfeste)

  Skal vi si at dette starter opp om ca 15 år?

  På tide å tørre å tenke tanken….

  • Rioreal

   Hvorfor skal vi emigrere?
   Det finnes alternativer.

   • Jon H

    Ja, repatriering er som kjent hovedregelen i flyktningeretten. Men av en eller annen grunn velger de fleste av våre nåværende politikere å ignorere denne hovedregelen i flyktningeretten. Vi bør konfrontere dem med dette

   • Feliciano

    Enig. Det er passivt og feigt å bare flykte med halen mellom beina. Stå og kjemp, sier nå jeg. Kjemp med ord, kjemp med penn/tastatur. Sivil ulydighet. Vær vanskelig og ikke godta venstresidens syke narrativer. Slutt å finansiere galskapen; boikott forræderne, betale svart, jobb svart, krev lavere skatt. Jo mindre staten og kommunene har av penger desto mindre rom vil de ha til multikultur-prosjekter og mer innvandring. Demonstrer. Stand your ground!

  • 1velger1234

   Også vi ville ha vært samstemte om at vi ikke ville ha noe med islam å gjøre – dersom noen hadde spurt oss. Og også jeg har vært inne på tanken om å forlate norgistan, men jeg er for gammel og orker ikke forlate barn og barnebarn.

   • Tor Dahl

    Det går an å dra på ferietur til en passende by (Tallinn?) og starte noen forundersøkelser… 🙂

  • Jon H

   Som skrevet i en annen kommentar – disse landene har vært knuget under hælen på en totalitær ideologi – kommunisme – inntil nylig. De tar ikke frihet for gitt, slik naive og bortskjemte skandinaver og andre vest-europeere gjør. De forstår at dette er noe en må kjempe for og hegne om. De forstår at islam innebærer mer totalitær ideologi og ufrihet og sier klart og tydelig nei takk, slik vi også burde ha vett og forstand til å gjøre.

 • Murvegg

  «Valget – som er eksistensielt, historisk, politisk og moralsk – må gjøres av oss som lever nå.»

  Og hvordan skal man ta det valget? Med stemmeseddelen? Er det folket ved hjelp av stemmeseddelen som har valgt den situasjonen som man befinner seg i nå?

 • Per Øivind Næss

  De som sliter mest under Islam er muslimer. Mange muslimer som flytter til Europa ønsker et bedre og friere liv, de vil vekk fra Islam. La oss i Europa hjelpe dem med dette.
  Som undertegnede har hevdet en stund, skal Europa overleve som en relativ trygg og velstående verdensdel må Islam forbys i det offentlige rom og alle moskeer stenges. Dette er eneste løsning hvis man ønsker å unngå store konflikter/borgerkriger. Dagens utgave av Islam er ikke forenelig med et velstående demokratisk samfunn.
  Hvis Europa ønsker å fortsette å være en rik og ledene verdensdel må all fremmedkulturell innvandring reduseres. Hvorfor tror du Afrika er fattig? Fordi befolkningen er intelligent og flittig med god arbeidsmoral? Et land blir/er hva befolkningen evner og ønsker, ingen samfunn kan bevilge velstand og vedta fred og stabilitet.
  Les gjerne: «Vestens multikulturelle eksperiment» http://www.EtBedreNorge.no

 • Per Øivind Næss

  Norge, Europa, Islam og muslimer.

  De som sliter mest under Islam er muslimer. Mange muslimer som flytter til Europa ønsker et bedre og friere liv, de vil vekk fra Islam. La oss i Europa hjelpe dem med dette.

  Som undertegnede har hevdet en stund, skal Europa overleve som en relativ trygg og velstående verdensdel må Islam forbys i det offentlige rom og alle moskeer stenges. Dette er eneste løsning hvis man ønsker å unngå store konflikter/borgerkriger. Dagens utgave av Islam e…r ikke forenelig med et velstående demokratisk samfunn.

  Hvis Europa ønsker å fortsette å være en rik og ledene verdensdel må all fremmedkulturell innvandring reduseres. Et land blir/er hva befolkningen evner og ønsker, ingen samfunn kan bevilge velstand og vedta fred og stabilitet.

  Europa og Norge burde kun tillate naturlig innvandring, som skjer ved giftemål og arbeid. Dagens massive folkevandring til Europa er en tabbe av historiske dimensjoner.

  Les gjerne: «Vestens multikulturelle eksperiment» http://www.EtBedreNorge.no

  • Jon H

   Enig med det med muslimer og islam, i all hovedsak i alle fall. Vi må skille mellom islam og muslimer. De aller fleste muslimer vil nok ingen noe vondt eller rotvelte samfunnet vårt, men heller leve fredelige, trygge og gode liv.. som alle andre. Enig med slik Bandehy ser på det, jfr videointervju presentert her på Resett for ikke så lenge siden. Vi må gjerne hjelpe og legge til rette for at de som kommer hit og får bli her kan få gode og frie liv, slik vi har det. Islam = tvangstrøye med tankegods fra oldtiden. Ex-muslims of Norway virker å ha gode tanker og gjøre mye bra… vi må gjerne støtte dem https://www.exmuslimsofnorway.com/

 • Kristine

  Det finnes ikke menneskeraser. Men mennesker med forskjellige nasjonaliteter og levesett med forskjellige gener. Og absolutt alle mennesker har gener fra forskjellige land i verden og mer vil det bli av det. Hele verden vil være en stor mix til slutt. Vi er inne i en urolig tid med store forandringer som er vanskelig for noen å svelge. Inkludert meg selv. Men det vil nok gå seg til. De eldre vil forsvinne etter hvert og de unge vokser opp mer intelligente og reflekterte med internett og alt annet som skjer.

  • Ante_Bergan

   Du minner om fremskrittsoptimistene på 1800-tallet som var overbevist om at med telegrafen ville det bli slutt på krigene. For, som de resonnerte, krig kom som følge av misforståelser, og disse ville nå telegrafen raskt oppklare.

   • Kristine

    Litt optimist må man være.

  • OlaPedersen

   Vi er allerede blant de mest intelligente folkegruppene i verden. Hvordan blir så kommende generasjoner mer intelligente dersom de virkelig blir en stor mix slik du skriver? Jeg vet det gjør vondt for mange å tenke på sånne ting, men virkeligheten tar ikke hensyn til hva du måtte føle.

   • Kristine

    Det jeg mente var at barn og unge som vokser opp idag får internett og modernisering generelt inn med morsmelken. De har et helt annet forhold til sosiale medier og samfunnet generelt enn femti pluss generasjonen. Betyr ikke at det ikke finnes intelligente mennesker på over femti. Men de er gammeldagse. På en måte.

    • Mitoz Lakin

     Verden er «forandret», det betyr ikke at den har blitt «bedre» som følge av denne forandringen. Det eksisterer en merkelig forestilling i dag om at forandring som sådan i seg selv er synonymt med det gode.

     • Kristine

      Det er som det er. Ikke stort å gjøre med det. Den som klarer å få slutt på krigen i Syria og fred på jord er i hvert fall et geni.

     • heimevernet

      «Den som klarer å få slutt på krigen i Syria og fred på jord er i hvert fall et geni.»

      Den som slutter å bekymre seg for hele verden og forsøker å gjøre sin del av verden bedre er et geni i følge meg. Hvis alle gjorde det kunne hele verden ha vært bedre.

     • Kristine

      Alt henger sammen med alt. Verden kommer nærmere oss enten vi liker det eller ei. klimaflyktningene er allerede her. Det vil bli store utfordringer fremover. Det er bare å håpe det beste. Men nå er jo grensene inn til Europa stengt og vi har Høyre/FrP regjering, så da blir det vel ikke så mye innvandring fremover.

     • heimevernet

      Høyre og Frp er globalister. Bare noen hederlige unntak i de partiene. Hele etablissementet er enige om å ha masseinnvandring fra den islamske sivilisasjonen. Grensene til Europa er vidåpne – som de har vært hele tiden.

  • Knut

   Du skjønner det at den muslimske tro er anderledes og har gjort de muslimske landene til det de er i dag.
   Hvordan i alle dager skal vi bli mer intelligente enn det vi er i dag siden vi alle vet at muslimene ikke vil ha lærde og selvstendige mennesker?
   Du kan jo begynne å ramse opp om hva muslimske land produserer, navn på muslimske oppfinnere eller andre positive ting som muslimer har hjulpet verden med?

   Så intelligente som vi er i dag så burde faktisk alle skjønne hva som vil skje med en slik folkeforflytning som våre politikere bedriver.

   • Kristine

    Jeg har aldri sagt at jeg ikke er bekymret for Islam og islamismen og innvandring. Det jeg sier er at vi må slutte å sette religioner opp mot hverandre og kjempe sammen for en god verden. Nei til mer innvandring. Ja til slutt på fattigdom, vold, krig og elendighet i verden. Verdens ledere og folk i alle land snart skjønner at religioner ikke må settes opp mot hverandre og at man ikke kan dømme folk etter fargen på huden, folk i fattige land og i land med krig må lære å ikke sette så mange barn til verden og kvinner, menn og folk må lære å behandle hverandre med respekt.

    • Berit Jacobsen

     Kjære vakre vene – den verden du drømmer om har et navn:
     UTOPIA…

    • Knut

     Da må du slutte å stemme på AP, MDG,KrF og venstre.

     • Kristine

      Stemmer ingen av delene.

    • heimevernet

     «Det jeg sier er at vi må slutte å sette religioner opp mot hverandre og kjempe sammen for en god verden.»

     Noter deg det bak øret hvis du i dag mener at alle religioner er like gode. Se om du mener det samme om 20 år.

     • Kristine

      Du misforsto. Å ikke sette religioner opp mot hverandre betyr ikke at man ikke kan mislike en religion.

  • heimevernet

   «Hele verden vil være en stor mix til slutt.»

   Ja, da neandertalerne tapte Europa til afrikanske homo sapiens klarte neandertalerne å blande seg selv inn med 2%. Men det kan like fullt ha vært svært traumatisk for de neandertalerne som opplevde den aller hurtigste immigrasjonen av afrikanere.

   «De eldre vil forsvinne etter hvert og de unge vokser opp mer intelligente og reflekterte med internett og alt annet som skjer.»

   Jeg er forbløffet over at du ikke ble sensurert da du nevnte intelligens. Resett har sagt klart fra tidligere at de ikke ønsker slikt. Det er ett argument som jeg gjetter på at trekker i retning av sterkere seleksjon på intelligens i fremtiden. Nemlig lavere velferdsnivå som følge av svakere nasjonal identitet.

   • Kristine

    Ok. Det visste jeg ikke. Mente det ikke ordets rette betydning da. Hvordan verden ser ut om hundre år vet ikke vi uansett. Får håpe alt går bra.

    • heimevernet

     «Får håpe alt går bra.»

     Ja, der er vi ved kjernen. Politikerne setter i gang historiske omveltninger og det eneste vi egentlig kan gjøre er å håpe. Noen plan for å gjøre Norge bedre ser ikke ut til å eksistere.

 • Logikk Logikk

  I følge forskningen her vil hver 6. person i Norge være muslimsk om 30 år, om innvandringen forblir lik som nå.

  (Ikke økes eller senkes)

  Med fullstopp av flyktninger, og kun fortsette med familieinnvandring, vil hver 8.person i Norge være muslimsk om 30 år.

  • Ante_Bergan

   Og med repatriering?

   • Jon H

    Skal repatriering – slik hovedregelen i flyktningeretten er – finne sted i noen målestokk å snakke om – må vi velge rette politikere, noen som vil bevare landet vårt og hegne om vår kultur og frihet, ikke slike som med ulike motiver vil ødelegge det flotte samfunnet vi har bygget opp over generasjoner.

 • kosungen

  Høyres stortingspolitiker Kristin Ørmen Johnsen ser på immigrasjonen som en måte å utvikle Europa. Europa rådet har samme synet. FN også, de flytter nok de strandede i Libya oppover i Europa, fordi politikerne vil det. Allerede nå burde vel de fleste se at det ikke går, fordi det er total mangel på utdannelse, moral og verdier. Egentlig tror jeg de fleste vil bli i sine hjemland, men de blir nok lokket hit av noen. Det er lett match å regulere tilskudd til for store familier. Slutte støtten til religiøse klubber, og bevare kirkene som kulturskatter. Det må utvikling til i hjemlandene til disse afrikanerne, slutte med kriging for en stund og se hvordan det er. Til nå er det Kina som bygger ut i afrika.

 • Orsen330

  Muslimsk flertall er nok et politisk ønske fra venstresiden, desverre.

 • Frankie

  Hvem står bak masseinnvandringen til Europa? Hvem har orkesterert det? Hvem startet det og hvorfor? Hvem promoterer det og tjener på det? Det er spørsmål vi må stille oss hvis vi skal ha noe håp om å redde nasjonene våre. Muslimer har ingen politisk innflytelse over oss.

  • Comrade Pootie

   Mye av det har bakgrunn i oljekrisen i 1973.

   • Knut

    Det stemmer. Saudi Arabia nektet å skru på oljen før Europa sa ja til å ta imot muslimer. Les boken Amerikabrevet av Halgrim Berg, en stortingspolitiker som skrev om dette som skjer nå.
    Dagens flyktningepolitikk er ønsket og laget av Europas ledende politikere.

    • Frankie

     Nesten som når Alex Jones sier at muslimene styrer Hollywood.

    • Comrade Pootie

     Men så har det igjen mye med Yom Kippur krigen å gjøre og Israel/Palestina-konflikten. Jeg klarte å jobbe meg fra Gro og de beryktede Stortingsmeldingene (i håp om å finne årsaken til denne helomvendingen fra norske venstresiden som tidlig på 70-tallet demonstrerte mot innvandring) og gravde meg til 1973 og oljekrisen, Internasjonale Sosialisters rolle i forhandlingene mellom OPEC og vesten der og flere ting.

  • Berit Jacobsen

   Svaret på dine spørsmål finner vi nok ved «å følge pengene». Vi vet alle at den vestlige økonomien er basert på vekst og tegn på at veksten avtar må motarbeides for enhver pris. Potensialet ligger i deler av verden med fattig befolkning og løsningen er å gjøre også denne gruppen til FORBRUKERE. Mange tiår med bistandsmidler fra vestlige land har ikke gitt forventet uttelling,og trolig har en del havnet i korrupte lederes lommer uten å komme befolkningen særlig til gode.
   Migrasjon til rike vestlige land med gode velferdstilbud kan derimot langt mer effektivt være veien til målet. Migranten er nøysom og sender mest mulig penger hjem til familie i hjemlandet og det bidrar til å løfte økonomien deres slik at de også har penger til forbruk utover livsnødvendigheter. Derved oppnås den ønskede veksten, og verdensøkonomien kan gå lysere tider i møte..
   Dette har jeg ikke «snytt ut av egen nese» – den er konklusjonen etter gjennomlesing
   av en rapport fra CIVITA:
   Internasjonal Migrasjon – En reise til utvikling, som ble utgitt 10. oktober 2017.
   https://www.civita.no/publikasjon/internasjonal-migrasjon-reise-utvikling
   Rapporten lastes greit ned som pdf, er på 51 sider og er lettlest. Den bør absolutt
   leses, og gir svar på flere av dine spørsmål. (side 6-7, 27-28, og 31 anbefales)

   • Frankie

    Hmmm.. Civita? Prøvde å svare tidligere men ble vist tatt av sensuren. Enig i mye av dette, men tror det ligger mer en kun et økonomisk motiv bak.

 • Triturus cristatus

  Ryddig og godt oppsummert av Resett. Andre som har regnet på dette har spådd en betydelig raskere islamisering, men kanskje disse hadde tatt litt for mye Møllers tran. Eller kanskje PEW er for forsiktige? Ikke godt å vite.

  Uansett, nå vet vi godt hva vi kjemper for, og at det fremdeles er tid.

  Jeg tror vår største utfordring nå i første omgang er oss selv, nærmere bestemt våre egne ideologier, egen dumskap, historieløshet og naivitet. Multikulturalisme, postmodernisme, kulturmarxisme, antinasjonalisme, ekstremfeminisme, ekstremliberalisme, kjøp-pakk-kast-kapitalisme…det er mye å ta tak i. Men motstanden ser ut til å ha eksplodert de siste få årene, særlig i USA, og det er ingen grunn til å tro annet at den vil fortsette å vokse. Også fra akademisk hold står flere frem som kritiske. Utfordringene står i kø i årene som kommer, og i møte med en hardere virkelighet, tror jeg folk vil bli mer pragmatiske og mindre tilbøyelige til å dyrke tåpelige ideologier. Folk vil i mindre grad stemme på politikere som sløser vekk enorme mengder penger eller leker og eksperimenterer med landets fremtid og befolkningens trygget.

  Alle kan være med å kjempe i denne kampen. Man trenger ikke stå med øks og skjold på et vikingskip ved Svolder, med flintlåsmuskett i et skogholt på svenskegrensen, eller sitte i en snøfonn med et Krag-gevær og vente på Wehrmacht, slik tidligere generasjoner som har kjempet for dette landet har måttet tåle. Et tastatur og en kaffekopp er et bra utgangspunkt. Og så må man ta mot til seg og prate litt med folk man kjenner. Så får man heller finne seg i å bli kalt «rasist» eller «reaksjonær» og slikt et par ganger.

  Til sist: Indoktrineringen gjennom skoleverket, medier og populærkultur er enorm. De alternative høyrekreftene må på et eller annet vis finne ut hvordan man kan appellere til yngre mennesker. Jeg mistenker at nettsider som Resett og Document har nokså høy gjennomsnittsalder hos leserne. De unge er trolig mer konformistiske, noe som byr på utfordringer, samtidig som de jo har denne trangen til å gjøre opprør mot det etablerte. Sistnevnte trekk burde det gå an å ta fordel av i kampen mot politisk korrekthet, som er en forferdelig trangsynt og moralistisk ideologi. Dermed burde den være et lett offer for de unges opprørstrang om man bare får hisset dem til kamp mot den, men det må bli litt «kult» å være mot det politisk korrekte. I USA synes jeg det ser ut til at høyresiden langt på vei har lyktes med dette. Det burde la seg gjøre også her.

  • Berit Jacobsen

   Helt enig – veldig bra skrevet!

  • Frankie

   Glimrende innlegg! Kunne ikke vært mer enig.

 • Ten4

  Når man ser den ignorante og uopplyste gjengen broilere på tinget, så tror jeg man må ta frem skjema for verste scenario.
  Det som også må snakkes om er årstallet for når vi kan forvente sharia-domstoler og religionsforbud i Norge, etter at islam er innført som statsreligion

  Vi kan bare starte tankegangen først som sist. Nidarosdomen med minareter og grønn månesigd på inngangen, er også relativt nært forestående, med koranlesing og segregerte innganger for menn og kvinner.

 • Orsen330

  Jeg har faktisk luftet tanken til mine barn om at de kanskje kan se seg om etter et annet land å emigrere til etterhvert. Det finnes vel noen land enda som er noenlunde fritt for muslimer.
  Selv er jeg for gammel, og blir her i mitt fortsatt kjære fedreland for å bivåne kalifatets overtagelse. Uff og uff.

  • invernes

   Polen -Ungarn ja det finnes trygge områder der folk og politikere er normale.

   • Jon H

    De vært knuget under hælen på totalitær ideologi inntil nylig og har fått smaken på frihet.

    De forstår at frihet ikke er noe man kan ta for gitt, men som man må kjempe for.

    De er ikke naive og bortskjemte som mange er i vårt samfunn.

    De vil ikke under hælen på nok en totalitær ideologi – islam. Nok er nok. De vil beholde friheten de har fått og sier nei takk til islam.

   • Ann O Nym

    Jepp, Gdansk er en vakker og trygg by.

  • Frankie

   Vi må ikke vike en tomme for disse kreftene!

  • Jon H

   Lignende her, men vi må stå opp mot denne oldtidsideologien. Selv om flesteparten av våre politikere legger seg langflate for oldtidsfilosofien så betyr ikke det at flertallet av befolkningen vil det. Vi må velge vekk politikere som åpenbart ikke har noen betenkeligheter eller reservasjoner mot å ødelegge det flotte og frie landet vi har bygget over utallige generasjoner. Disse politikerne må velges vekk og vi må ta tilbake kontrollen over vårt eget land og bevare våre norske verdier og vår måte å leve og organisere samfunnet på. Nok er nok.

 • Rudolf

  1960-tallet: Fri kjærlighet og psykedelisk musikk, månelandingen.
  1970-tallet: Plattform sko, lava lamper, Volkswagen Beetles, Concorde.
  1980-tallet: Elektronisk musikk, MTV, Punk, Neon, lyse moter, Rubik’s Cube, Pac-Man
  1990-tallet: Kanaltunnelen, Grunge, Jennifer Aniston, Internett, Fresh Prince.

  2000-tallet: Muslimer.

  • Knut

   2030-tallet: Borgerkriger

   • Jon H

    ..og ufrihet, anarki, samfunnskaos.

 • FAC2

  Når empiriske studier og viten om problemene innvandring medfører, ikke blir tatt alvorlig av landets folkevalgte, hva da? Er det slik å forstå at man kan i erkjennelsesteorien skjelne mellom to sentrale problemstillinger, alt etter som man går ut fra spørsmålet om erkjennelsens opprinnelse eller fra problemet om kunnskapens mulighet, det vil si problemet om det er mulig å oppnå «viten». Kan vi forvente at majoriteten av våre folkevalgte erkjenner problemet, selv om de oppnår viten eller kan deres politiske ideologier overskygge den empiriske sannheten.

 • Kjell Svensen

  Helst 0% og forbud!

 • Men dette er «bare muslimer». Selvsagt er dette mest alvorlig, men andelen av andre ikke etniske vil være enormt mye høyere om 50 eller 100 år. Mye mye høyere! Det er nok av folk fra f.eks Afrika, sør/mellom Amerika og andre asiatiske land som sammen med folk fra islamske land som vil fullstendig dominere demografien særlig fra 50 til hundre år fremover. Så de etnisk norske vil drukne i andre nasjonaliteter leenge før 50 -100 år! For ikke å nevne at dette vil fullstendig rive ned alt vi har bygget opp av velferd og system enda tidligere før 100 år er gått. Dette er det klare tall fra ap bastionene SSB som har beregnet. Foreløpig har vi fulgt det såkalt høye alternativet, og det er ingen grunn å tro at dette skal endre seg, særlig etter regjeringsskifte om 4 år. https://www.google.no/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.ssb.no%2Fbefolkning%2Fstatistikker%2Ffolkfram%2Faar%2F_image%2F183038.png%3F_encoded%3D2f66666666666678302f35382f29303136286874646977656c616373%26_ts%3D146a3c5aea0&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.ssb.no%2Fbefolkning%2Fstatistikker%2Ffolkfram%2Faar%2F2014-06-17&docid=HpBdD8qNbe_l_M&tbnid=uL7U5nESOJMk2M%3A&vet=10ahUKEwjopo3BvuvXAhUHApoKHf84BYAQMwgrKAUwBQ..i&w=610&h=488&bih=839&biw=1483&q=befolkningsfremskrivning%20ssb&ved=0ahUKEwjopo3BvuvXAhUHApoKHf84BYAQMwgrKAUwBQ&iact=mrc&uact=8

 • Jon H

  Hvis vi vil beholde vår kultur og verdinormer i hovedsak som nå, må politisk styring sørge for at ikke andelen muslimer blir spesielt mye større enn i dag. 10 prosent høres allerede alt for mye ut:

  Se bare på det massive presset fra muslimer allerede i dag – nå når andelen er rundt 5 prosent. Det spretter opp moskeer og muslimske ‘kulturhus’, koranskoler osv som paddehatter over alt . De presser på for å gjennomføre islam-relatert kultur, klesplagg, mat og skikker på arbeidsplasser og i det offentlige rom over alt. Stadig flere kvinneundertrykkende, islamistiske symbolplagg som hijab er å se over alt – noe som selvsagt gleder alle islamister stort – for det dokumenterer tydelig for dem at islamiseringen av Norge går fremover med stormskritt. De blir godt hjulpet av hovedstrømsmedia med NRK i spissen (islamister må elske NRK), tragisk nok. Likestillingskampen blir nok snart satt tilbake 100 år eller mer, med slik utvikling.

  Snart begynner nok presset i fra muslimer for å innføre sharia-lover, sharia-råd, sharia-tribunaler osv. som i Storbritannia, og våre naive og godtroende myndigheter og politikere vil sikkert la seg friste til å gi etter. Da vil det bli bare mer og mer sharia også her, for når man gir lillefingeren osv…

  Når presset fra denne ureformerte erobringsideologien fra oldtiden er så stort i dag – med en andel muslimer på ca 5 prosent – hvordan blir det hvis andelen blir dobbelt så stor, eller mer? Vi trenger en bevisstgjøring og en aktiv styringspolitikk for å unngå det marerittet.

 • nordm

  Når vi ser hvor stor innflytelse micropartiene har fått i Norge, kan vi bare tenke oss hvordan det blir hvis mennesker fra kulturer som ligger hundrevis av år bak oss får ta del i utviklingen av samfunnet. Problemet er ikke enkeltmennesket, men parallellkulturen som har oppstått og får fortsette å vokse med dagens politikk. Det skal bare 2-3% oppsluttning til for at de største partiene blir presset til en politikk ingen omtrent vil ha. Vi ser allerede i dag i politikken, tendenser i samfunnet for å godta endringer fra samfunn som ikke fungerer. Det er en meget skremmende utvikling.

 • Astraios

  Det mest utrolige er at de som for et sekulært samfunn og kjemper mot kristendom og mot religiøs intoleranse er akkurat de samme kreftene som åpner porter og dører for middelalderens islam.

  Dagbladet er imot kristendommen – men for islam ser det ut som. NRK fører kamp mot «menn over 50 år» – men kjemper for bruk av hijab.

  Og fra historien vet vi at muslimer vil aldri integreres – absolutt aldri.

 • Knut

  Haha, om hundre år er vi nordmenn max 10% av befolkningen. Politikerne har fått straffen sin, Norge og resten av Europa har kollapset for mange år siden og gjenger herjer fritt i gatene.

  • Chou Zi

   Jeg tipper om mindre enn 25 år.

   • Knut

    Enig, se først fem år tilbake i tid så se fem år frem i tid så kan man selv tenke seg resten.
    Dagens politikere har ødelagt landet våre forfedre brukte mange hundre år på å bygge i løpet av ti år.

 • Chou Zi

  Vesteuropa har hatt sin tid og Nordamerika blir oversvømt av latinamerikanere.

 • tore

  Norge har sørget for at kristendommen i den norske kirken er så utvannet at knapt noen kjenner seg igjen. Kirken, media, politiske partier og andre samfunnsaktører hyller FNs globale menneskerettigheter som den nye religionen. Det må være fri innvandring, transseksuelles rettigheter, homoliturgi, motstand mot alle som ytrer andre meninger enn en selv, det er anti-Trump, krenkbarhet, anti-Israel; først når en deler de ovenstående meningene er man et godt menneske. Eliten har tilranet seg makt til å definere hva som er etisk godt og hva som er dårlig. En etnisk mannlig nordmann fra 40 år og oppover er nærmest pr def et dårlig menneske. Å ønske det beste for seg og sine og landet vårt, blir sett på som pur egoisme av bl.a. den fullstendig feminiserte kirken. Sier feminisert, fordi alt dreier seg om følelser og lite av skriften og de verdier som den store klokeboken forfekter. Det har blitt et surrealistisk samfunn. Enorme ressurser brukes i innvandringsindustrien og få har kompetanse til å mestre et vanskelig arbeidsliv. Mange av de som kommer og har kommet forblir stønadsmottakere. Norge har foreløpig hatt oljepenger som kunne brukes til dytte inn i all verdens gode formål, herunder støtte til moskeer, morsmålsopplæring(!), NGO’er og mye annet. En verdig eldreomsorg har vi ikke råd til. Å gi bedre støtte til enslige foreldre finnes det ikke penger til. Skattepengene våre skal sløses vekk på mennesker i andre land eller mennesker som kommer hit på søken etter et bedre liv. FÅ provoserer mer enn Hareide og Venstre. Som liksom skal være på den borgerlige siden mens de i realiteten er nærmere SV og AP. Vi vil oss selv mye vondt som har latt utviklingen gå sin skjeve gang. Vårt naboland er om mulig enda verre stilt. Det finnes noen kloke hoder i mange øst europeiske land som ikke ønsker seg selv så mye vondt som vi har fått. Voldtekter av jentunger, ran og faenskap. Det er områder også i Oslo, hvor en etnisk norsk ikke bør befinne seg. Det Norge som våre forfedre brukte flere tusen år på å bygge opp,med verdier som demokrati, ytringsfrihet og likestilling, det Norge har politikerne (sammen med media, kirken og andre samfunnsaktører) revet istykker iløpet av 30-40 år. Det er f.. ikke til å tro!

 • cand_alt

  Lei for det Lurås: Om du regner andelen av befolningen som kommer fra hovedsaklig muslimske land (og deres etterkommere), og korrigerer for andel ikke-muslimer i disse landene, så er vi tett oppunder 7% (6,8). 10% er ikke mulig å komme under, det vil passere med god margin om ikke en alvorlig endring i fødselsviljen slår igjennom meget raskt.

 • Lisannemor

  ttps://www.youtube.com/watch?v=7Y6xRA5EYk8

  BBC dokumentat, «De siste hvite i East End», bør sees, ble rimeligvis ikke tatt inn av NRK…

 • en

  Det er jo allerede 22,54% av Tysklands befolkning som har migrasjonsbakgrunn, så Europas undergang skjer nok mye fortere enn folk tror.

  Im Jahr 2016 betrug der Anteil der Bevölkerung mit Migrationshintergrund in Deutschland 22,54 Prozent.
  https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1236/umfrage/migrationshintergrund-der-bevoelkerung-in-deutschland/

 • Leif

  Det er fullstendig meningsløst å si noe som helst om hvordan verden – inkl. innvandring – ser ut om 30 år eller 80 år. Det gjelder PEW så vel som andre prognosemakere.
  Fremtidsforskere har tatt så grundig feil i alle år, og vil gjøre det nå også. Det er nærmest automatikk i det.

 • Kristine

  Det ble mye Islam 🙂 Liker det ikke selv. Men synes vi skal ta oss godt av de som er her, selv om jeg ikke ønsker mer innvandring. Når det er sagt så er det vel positive ting som skjer i midtøsten om dagene også. Som at kvinner får kjøre bil og jenter kaster hijaben.

  • Jon H

   Ja det var mye islam i kommentaren, for det er den største trusselen mot vårt (og ethvert fritt og demokratisk) samfunn.

   Det er en livsfarlig blanding av religion og politisk ideologi, som aldri må få noen stor plass i samfunnet vårt. Derfor bruker jeg så mye tid og energi på å argumentere for å stoppe denne oldtidsideologien i å få noe større fotfeste her i landet enn den allerede har. Det er mye mer enn nok allerede.

   Jeg er prinsipielt for religionsfrihet, trosfrihet osv. på det personlige plan, men islam er en ekstremt kollektivistisk ideologi som vil jobbe systematisk for å få stadig større innflytelse og styring over samfunn der den slår rot. Dette dreier seg ikke bare om personlig religionsutøvelse — det er en misjonerende erobringsideologi i full sving for å ta stadig mer kontroll over de samfunn der den slår rot!

   Jeg skiller for min del (selv om det kanskje kan høres merkelig) mellom islam og muslimer. Mange er også muslimer i navnet, ikke faktisk troende, men mer eller mindre tvunget med i fellesskapet, ummaen. De er født inn i, oppvokst i, indoktrinert med og vet ikke noen vei ut av islam. Så de dilter med. Men mange er jo troende og er så i ulike trossamfunn – ikke alle er jo like, noen mer konservativt troende osv. Men islam i seg selv, som ideologi, er jo fellesnevneren, og Koranen og de budskap og befalinger som er der er jo de samme (like håpløst utdatert alt sammen, og overhodet ikke kompatibelt med vestlige samfunn).

   I muslimske land innebærer frafall fra islam potensielt dødsstraff, her betyr det nesten garantert sosial utestengelse og ulike former for sanksjoner. Det er brudd på norsk lov, som gir religionsfrihet. Det er en æreskultur med streng sosial kontroll som bare ganske enkelt ikke hører hjemme i et sivilisert samfunn som Norge er. Norske myndigheter og våre folkevalgte er ekstremt naive og må slutte å ukritisk godta all ukulturen som følger med islam.

   De muslimer som er her er trygge, så lenge de oppfører seg sivilisert og ikke begynner med den usiviliserte adferden som vi ser i landene de typisk kommer fra – det er ikke ønskelig her og kommer til å bli stoppet, på en eller annen måte. Nordmenn har kastet totalitære ideologier ut av landet før. De aller fleste oppfører seg sivilisert, enn så lenge i alle fall. Men så kan jo det skje at man får en agitator ala Erdogan som pisker opp stemningen og krever muhammedansk ryggmargsreaksjon på ‘urettferdig behandling’ av muslimer eller et eller annet oppgulp slike mennesker er i stand til å koke i hop, osv. osv. Vi har sett slik hatefull og ekstremt aggressiv oppførsel fra muslimer forskjellige steder i Europa, som i Belgia, Nederland, Frankrike, Storbritannia. Eksempler på at det hele er som en tidsinnstilt bombe, som kun trenger de(n) rette agitatoren(e) eller hendelsene for å utløses. Dette kan da umulig være særlig intelligent å utsette befolkningen i Europa for?

   Muslimer trenger ikke tas vare på, slik du skriver – de kan ta vare på seg selv, blir behandlet bra og får alle muligheter og vel så det her i Norge. Men de virker ikke spesielt takknemmlige for at vi har tatt i mot dem og gitt dem alt mellom himmel og jord pluss litt til. Mange tar det visst som en selvfølge og den naturligste ting i verden – og bare krever og krever stadig mer, og vil også at Norge skal tilpasses islam. Det er jo mildest talt temmelig frekt, etter min ringe mening i alle fall. Se på det hersens islamsk råd f.eks., snakk om å forlange, ta ting for gitt og bare ta seg til rette og kreve og kreve – og ønske å islamisere landet som tok i mot dem. De har ikke skammevett i det hele tatt.

   For min del fatter jeg ikke hvorfor muslimer ikke legger fra seg oldtidsfilosofiene og holdningene de har tatt med seg hit, men som ikke hører hjemme i noe oppdatert, sivilisert samfunn. De kan gå til Ex-muslims of Norway ( https://www.exmuslimsofnorway.com/ ) og melde seg kollektivt inn der, i stedet for å praktisere den ureformerte religionen fra oldtiden, som overhodet ikke passer i et land som Norge. Hvis ikke kan de ha anstendighet nok til å flytte til et muslimsk land, og praktisere oldtidsreligionen og ufriheten de ønsker der. Det er ikke ønskelig her og kommer til å føre til endeløst med konflikter og problemer i fremtiden. Som alltid der islam slår rot og får lov til å ta seg til rette.

   Positive ting som skjer i islam? Det at kvinner nå snart får ‘lov til’ å kjøre bil er pga praktiske hensyn, ikke pga de har endret kvinnesyn der nede i muhammedanismens høyborg.

   De må radikalt endre på grunnleggende syn og holdninger skal det være verd noe. Jfr. f.eks. plakaten jeg limer inn som vedlegg her.

   https://uploads.disquscdn.com/images/1ce3dbeeb67053228ee920022a68404d2b084cb4057aa9028111efb172265a7f.jpg

  • heimevernet

   «Når det er sagt så er det vel positive ting som skjer i midtøsten om dagene også. Som at kvinner får kjøre bil og jenter kaster hijaben.»

   Ikke så rart, når de tilsynelatende forsøker å tømme Midtøsten for puritanere, som har dratt for å erobre Europa. Det er rart hvordan alt som er negativt for oss snus til noe positivt – for andre vel og merke.

 • Jon H

  Muslimer i alle generasjoner i Norge og Europa må ta inn over seg følgende realitet: Det er religions- og livssynsfrihet i Norge og europeiske land. Hvis en muslim vil frafalle og gå ut med at de ikke er troende (muslim) lenger (ev. har konvertert til en annen religion), så må foreldre og ummaen godta dette – uten at det blir noen negative sanksjoner eller reaksjoner eller sosial utestengelse. Dette vil i så fall være brudd på norsk lov.

  Norske politikere og våre myndigheter må ikke være så unnfallende og men ganske enkelt kreve slik respekt for medmennesker og norske lover – samt menneskerettigheter.

  Æreskultur og streng sosial kontroll er uønsket i Norge. Det skal ikke praktiseres.

  De muslimer som vil praktisere ihht. slik ukultur kan vennligst flytte til et muslimsk land, der slik ukultur og usivilisert adferd er tillatt. Hvis de vil fortsette å bo i Norge, får de versågod innordne seg norske lover og verdinormer. Norge skal ikke islamiseres. Vi skal beholde vårt gode og trygge samfunn omtrent som det er.

  Vi må stille krav, hvis ikke blir dette snart et samfunn med ekstremt høyt konfliktnivå. De som har valgt å komme til Norge bærer hovedbyrden mht. tilpasning. De har å tilpasse seg og innordne seg norske normer og verdier, hvis de ikke vil det, kan de flytte til et muslimsk land.

 • pandor99

  En del muslimer vil nok blir sekulære og forlate sin religion i praksis. Vi ser noen tendenser om ikke i overveldende grad.
  Norske kvinners ønsker om å føde barn er vesentlig. Barna er fremtiden, og med få eller ingen barn vil naturlig nok andre overta. Israelske kvinner ligger høyt på 3,15 som de eneste i et vestlig preget land.
  Leit at så mange ressurssterke norske kvinner velger bort barn.

  • invernes

   Ja du er inne på noe der, norske kvinner skal jo gjøre karriere, de skal i militæret, være som gutter , de fleste venter så lenge at de er blitt for gamle til å få barn, så om ikke dette snues vil vi forsvinne som folk uansett.

  • Svaiende Lind

   Leit at så mange ressurssterke norske menn velger bort trofasthet, lojalitet og ekteskap, til fordel for konsumerisme, løgn og seksualisme og egoisme, slik at det blir umulig for så mange intelligente gode norske kvinner med god vurderingsevne å få barn.

   • Grunnlaget for trofasthet og lojalitet ovenfor det store flertallet av norske kvinner er underminert. De fleste av dem er «gift med staten» og har i siste instans plassert sin lojalitet der, noe som kommer rimelig klart nok frem bare en ser på hvilke partier kvinner tenderer mot å velge sammenlignet med menn. De mer ressurssterke blant norske menn inngår forøvrig ekteskap og partnerskap med barn som resultat oftere enn det som er tilfelle for menn med en mindre ressurssterk bakgrunn og posisjon: https://forskning.no/kjonn-og-samfunn-likestilling-sosiologi/2014/05/en-av-fire-menn-far-ikke-barn

    Norske kvinner får som regel desto færre barn desto høyere utdanning de har. For menn er det altså snarere motsatt. En viktig årsak til dette siste er selvsagt at de høyt utdannede kvinnene blir oppslukt av utdanning og karriere. For et par generasjoner siden ville disse kvinnene snarere ha brukt sine personlige ressurser på barna, familien og på å tilrettelegge for sine ditto ressurssterke menns yrkesliv. Menn som i den grad går opp i sitt arbeid, noe de mest ressurssterke tross alt i betydelig grad stadig gjør, kan rett og slett ikke regne med at de mest intelligente kvinnene stiller opp på denslags lenger. Så faller det også naturlig at slike kvinner i større grad blir prioritert bort. Og disse kvinnene finner det jo på den annen side ikke attraktivt å inngå ekteskap eller partnerskap med de mindre ressurssterke mennene. Dermed ender begge disse to siste grupperingene langt oftere opp barnløse. Slik ser ihvertfall «dynamikken» for pardannelse blant både norske og europeiske menn og kvinner i stigende grad ut til å ha endt opp, selv om det selvsagt finnes unntak som bekrefter regelen.

 • Jens Hansen

  Nå som SNL har gjort det klart at ordet indianer er misvisende så ser jeg frem til en tilsvarende korrektur av islamofobi.
  https://snl.no/islamofobi

 • invernes

  Hver 3 svenske eller mulig hver 2 svenske er muslim i 2050, selv fortrenger svensker virkeligheten på kjøpesenter.
  Svenskarna shoppar som aldrig förr – vill «fly undan verkligheten»

  http://www.friatider.se/svenskarna-shoppar-som-aldrig-f-rr-vill-fly-undan-verkligheten

 • Sp1kerPistol

  Allerede nå er 10% av den norske befolkningen fra ikke-vestlige land.
  Den etniske norske befolkningen minker med over 5000 personer hvert år. Se for deg at en gjennomsnittlig norsk småby forsvinner hvert eneste år uten at politikere eller media nevner det med et eneste ord.

 • Alf Neuman

  For ca. et par år siden leste jeg en statistikk referert i en svensk tidning:
  Siden 2000 har den svenske etniske befolkningen sunket med ca 100.000. I samme tidsrom økte antallet av ikke etnisk svensk befolkning med ca. 1 million.
  Jeg har også sett statistikk fra «Migrasjonsverket» i Sverige:
  Den forteller at bevilget oppholdstillatelse 1980 – 2014 var 1.868.000, herav 756.000 anhöriga.
  (I 1980 var antallet oppholdstillatelser 12.700. I 2013 117.000.
  Særlig fra 2006 har det årlige antallet steget.)
  Dette er statistikk før situasjonen i 2015 og 2016!

 • Feliciano

  Vi står ved en korsvei. Disse tider er kanskje de viktigste for Europa noensinne.
  Skal Europa forbli europeeisk eller ikke?

 • Stein Voll

  Og hva tror dere at vi diskuterte i 1994 ? Og i 2002