- Resett - https://resett.no -

Den mest Israel-vennlige regjeringen i Østerrike noensinne

Østerrike har fått ny regjering, bestående av det kristenkonservative partiet under ledelse av Sebastian Kurtz, og Frihetspartiet under ledelse av Heinz-Christian Strache. Israelske aviser fremhever nå de to partienes regjeringserklæring som et skifte i østerrisk politikk til fordel for Israel.

Det sterkt islamkritiske Frihetspartiet er ofte blitt forsøkt stemplet som jødefiendtlig og delvis naziinfisert. Det til tross for at partilederen har besøkt Holocaustmuseet i Jerusalem og lagt ned blomster på minnesmerket over ofrene.

Regjeringsplattformen til de to høyrepartiene feier til side påstandene om jødefiendtlige undertoner. Den har en klar referanse til den jødiske karakter av staten Israel, skriver den israelske avisen Israel Hayom [1]. Det er ifølge avisen første gang at en østerriksk regjering utvetydig har anerkjent Israel som en jødisk stat.

annonse

Blant europeiske land, opp til nå, har bare plattformen til den tyske regjeringen under kansler Angela Merkel inkluderte en referanse til Israels jødiske karakter. For Israel, der en femtedel av befolkningen er muslimske arabere, er en slik referanse regnet som spesielt viktig. Staten ble opprettet for å være et fristed for verdens jøder.

I plattformen heter det ellers at den nye østerriske regjeringen forplikter seg til å fortsette arbeidet for å få til en to-stats politisk løsning som vil gi Israel langsiktige sikkerhetsgrenser, sammen med opprettelsen av en levedyktig palestinsk stat.

Plattformen for den nye østerrikske regjeringen Inkluderer også eksplisitt henvisning til anerkjennelse av Østerrikes skyld i Holocaust og landets delansvar for det. Også det skjer for første gang.

annonse

 

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474