FILE PHOTO: A vendor sells #MeToo badges a protest march for survivors of sexual assault and their supporters in Hollywood, Los Angeles, California U.S. November 12, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
annonse

Det er mulig dette er svært kontroversielt og lite populært å skrive: Men jeg er grundig lei av dette #metoo-maset. Og det inkluderer sågar angrepene på Trond Giske, selv om jeg aldri har likt at han er så «høy på seg selv». Han kan nok ha godt av å bli jenket ned noen hakk. Etter dette kan han bli et bedre menneske. Men det berettiger ikke det han nå utsettes for i full offentlighet.

Mediene skriver føljetonger om hans sjekkeforsøk i en tid da han var singel. Jeg tviler ikke på at de har vært mange og preget av hans store selvhevdelse. Sikkert litt upassende og irriterende for de som ble forsøkt sjekket opp av og til, men er det egentlig noe å blåse opp i aviser, mange år senere?   

Denne #metoo-kampanjen sauser sammen likt og ulikt, dokumenterte sannheter, rykter og udokumenterte påstander. Klossete sjekkeforsøk som mange av oss brukte i vår ungdom, som å ta forsiktig på en jentes lår og teste reaksjonen, slås sammen med åpenbare seksuelle trakasseringer, som igjen slås sammen med grove seksuelle overgrep.

annonse

Det er tross alt forskjell på at en kjendis tok en jente på låret for 10-20 eller 30 år siden, og en overfallsvoldtekt. Ved å sette alt i samme bås fjernes grenselinjene, og de jentene, og noen gutter, som har vært utsatt for grove seksualforbrytelser, blir de skadelidende, når det de har vært utsatt for nedvurderes og sammenliknes med bagateller.

I tillegg sauses sant og usant, påstander, rykter og fakta, sammen på en håpløs måte.  Det er forskjell på hvordan ulike mennesker oppfatter en og samme situasjon. Det kan oppstå misforståelser og mistolkninger. I tillegg er det mulig å huske viktige detaljer feil i mindre alvorlige hendelser mange år tilbake i tid. Og noen såkalte «varslere», vår tids mediehelter, kan sågar ha hevnmotiver. Uten rettsaker som kan dokumentere fakta vet vi ikke hva som er sannheten. Og rettsaker blir det jo heldigvis ikke av å ha klappet en jente på låret for mange år siden.  Selv vet jeg mye om å være utsatt for ryktespredning. Det kan ramme fryktelig feil, og veldig urettferdig.

Denne kampanjen bør stoppes. Alternativt kan vi lukke ører og øyne eller lese andre nyheter. Avisene har tjent nok på å henge ut kjendiser for dårlig oppførsel mange år tilbake i tid.

Annonser
  • 184
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]