#metoo-maset skadelig for voldtektsofre

Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Det er mulig dette er svært kontroversielt og lite populært å skrive: Men jeg er grundig lei av dette #metoo-maset. Og det inkluderer sågar angrepene på Trond Giske, selv om jeg aldri har likt at han er så «høy på seg selv». Han kan nok ha godt av å bli jenket ned noen hakk. Etter dette kan han bli et bedre menneske. Men det berettiger ikke det han nå utsettes for i full offentlighet.

Mediene skriver føljetonger om hans sjekkeforsøk i en tid da han var singel. Jeg tviler ikke på at de har vært mange og preget av hans store selvhevdelse. Sikkert litt upassende og irriterende for de som ble forsøkt sjekket opp av og til, men er det egentlig noe å blåse opp i aviser, mange år senere?   

Denne #metoo-kampanjen sauser sammen likt og ulikt, dokumenterte sannheter, rykter og udokumenterte påstander. Klossete sjekkeforsøk som mange av oss brukte i vår ungdom, som å ta forsiktig på en jentes lår og teste reaksjonen, slås sammen med åpenbare seksuelle trakasseringer, som igjen slås sammen med grove seksuelle overgrep.

Det er tross alt forskjell på at en kjendis tok en jente på låret for 10-20 eller 30 år siden, og en overfallsvoldtekt. Ved å sette alt i samme bås fjernes grenselinjene, og de jentene, og noen gutter, som har vært utsatt for grove seksualforbrytelser, blir de skadelidende, når det de har vært utsatt for nedvurderes og sammenliknes med bagateller.

I tillegg sauses sant og usant, påstander, rykter og fakta, sammen på en håpløs måte.  Det er forskjell på hvordan ulike mennesker oppfatter en og samme situasjon. Det kan oppstå misforståelser og mistolkninger. I tillegg er det mulig å huske viktige detaljer feil i mindre alvorlige hendelser mange år tilbake i tid. Og noen såkalte «varslere», vår tids mediehelter, kan sågar ha hevnmotiver. Uten rettsaker som kan dokumentere fakta vet vi ikke hva som er sannheten. Og rettsaker blir det jo heldigvis ikke av å ha klappet en jente på låret for mange år siden.  Selv vet jeg mye om å være utsatt for ryktespredning. Det kan ramme fryktelig feil, og veldig urettferdig.

Denne kampanjen bør stoppes. Alternativt kan vi lukke ører og øyne eller lese andre nyheter. Avisene har tjent nok på å henge ut kjendiser for dårlig oppførsel mange år tilbake i tid.


Publisert: des 22, 2017 @ 11:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jan Simonsen

Tidligere stortingsrepresentant
 • Olaus Trøgheim

  Veldig bra oppsummering av ståa.

 • oliver

  Ganske enig med J. Simonsen i dette. At eldre menn forsøker seg på unge jenter som ikke ønsker slik oppmerksomhet vitner i beste fall om menns nedslåtte antenner og dårlig oppførsel og det er slett ikke akseptabelt. Ikke fordi mannfolka er eldre, men fordi de burde vite bedre og heller være beskyttende. Det er ikke ukjent at menn med stor tro på seg selv og et stadig tilbakevendende behov for bekreftelse på sin fortreffelighet kan være plagsomme.
  Det begredelige er at denne type «overgrep» får større oppmerksomhet i msm enn jenter og ungdommer som faktisk blir voldtatt, og det står ikke MeToo-kampanjen mye til ære. Tvert imot viser det hvor skakkjørt hele kampanjen i mange tilfeller er, og ikke minst hele feministbevegelsens usolidariske oppførsel mot dem som virkelig kunne trengt slik oppmerksomhet.
  Nå skylder man også å gjøre oppmerksom på at mange MeToo-offer også har vært voldtatt og reaksjoner er selvsagt helt på sin plass. Skulle bare mangle…

 • Tiamaria10

  Resett, hallo. Vi har fått nok av slike «misforståtte» menn som tror dt handler om mislykkede sjekkeforsøk. Simonsen er vel ikke heller det beste sannhetvitne. De siste sakene om Giske er dessutn temmeig ferske, da var han vel sammen med sin nåværende samboer. Når det jelder Giske er det vel liten tvil om at mannen har misbrukt sin posisjon i en årrekke og utsatt masse unge jenter for slibrigheter. Det er tusenvis av menn der ute som har sluppt unna, men godt at noen blir hengt ut så de kan bli litt redde de også.

  • Astraios

   Tiamaria10, hallo.

   Vi har også fått nok av hekseprosesser, lynsjemobb, flytting av definisjoner av «voldtekt», lukkede kvinnenettverk og dømming utenfor domstolene. Fått nok av misbruk av krenkelser for å tilrane seg oppmerksomhet og makt.

   Det er åpenbart for oss alle at dette handler om hevn for tidligere tiders urett – og det får også kvinner tåle å høre – uten å kreve munnkurv på menn som våger si dem imot.

   Det er også millioner av menn som har gitt sitt liv i kamp for frihet og demokrati – og vært kanonføde for herskerklassen.

   Ytringsfriheten er hellig og den får dere akseptere. Jan Simonsen har like stor rett til å ytre seg som deg og dine. Det er Resetts styrke.

   Og du som er uskyldsren kaster den første steinen?

 • Logikk Logikk

  #HerToo

 • Logikk Logikk

  #SheToo

 • bitten

  Jeg er også dritt lei av dette # Metroo styret , fanatismen , maset som dette her har blitt til ,
  tror at folk har blitt mettet av slikt stoff som om at kvinner er ofre av mennenes tilnærminger .

 • Aleksander Brestrup

  Simonsen tar helt feil her!

  Giske får nå sin egen sosialistfeighet rett i fleisen.

  AP pålegger kvotering og «likestilling» på alle felt – mens
  dere egen partikultur og de tillitsvalgtes egen moralske standard er et skalkeskjul for dominering og utnytting av egen sosial og politisk stilling!

  Det gjelder en lov for Søviknes, Trump, katolske prester og
  alle politiske motstandere og en helt annen for AP sine toppledere.

  Det er befriende å se at dobbeltmoralen av og til slår
  tilbake på de sleipeste av de sleipe.

 • Birgitta Sol Garvik

  Enig.
  Er drittlei​ dette metoo maset. Tror mange innerst inne er drittlei. De tør bare ikke si noe !

 • sonata

  Venstreliberale er seg selv lik.
  De skiller ikke mellom de virkelige «predatorene» og det som har vært oppfattet som «normalt».
  Her sauses alt i ei suppe.
  Samtidig er det veldig tyst (som vanlig), når det gjelder jenter som har fått sine liv ødelagt av overfallsvoldtekter av ikkevestlige innvandrere.

  For en gjeng hyklere…