- Resett - https://resett.no -

Østerrike vil ha slutt på EUs innvandringskvoter

Et tidligere vedtak i EU om å fordele asylsøkere som er kommet til Hellas og Italia mellom samtlige EU-land har vært en verkebyll i EU de siste to årene. Land som Bulgaria, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen har nektet å ta imot asylsøkerne, og stemte imot kvoteordningen. Nå får de støtte fra Østerrike. Den nyvalgte østerriske kansleren, Sebastian Kurz, mener at fordelingen av innvandrere i EU i henhold til faste kvoter er en feil, skriver Berliner Zeitung [1].

 

«Å tvinge stater til å akseptere flyktninger hjelper ikke Europa,” sier den 31-åringe konservative politikeren til Bild, som siteres av Berliner Zeitung. “Hvis vi fortsetter på denne banen, vil vi bare dele opp EU ytterligere. Medlemsstatene bør bestemme selv om og hvor mange de vil motta.”

annonse

«Diskusjonen om en kvote er stort sett meningsløs uansett,» mener han. “Fordi innvandrerne som er på vei til Europa ikke vil til Bulgaria eller Ungarn. Fremfor alt ønsker de å dra til Tyskland, Østerrike eller Sverige.”

 

Ifølge Eurostat søker 60% av alle innvandrere som kommer til EU for tiden om asyl i Tyskland, skriver Bild. “Grensene mellom asyl og økonomisk migrasjon er for tiden uskarpe. Det handler om å hjelpe folk i deres opprinnelsesland. Hvis det ikke er mulig, i nabolandene. Hvis det ikke er mulig, så på deres kontinent i trygge områder. Dette burde støttes, kanskje til og med organiseres og sikres av EU,» foreslår Sebastian Kurz.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse